26 találat a(z) jogutódlás cimkére

Jogutódlás Kérdés

5%-os lakásáfa Kérdés

Cégek átalakulása és megszűnése. Ismét elérhető hiánypótló kiadványunk! Cikk

Ahogyan a cégek megalakulnak, úgy meg is szűnnek. Ez természetes folyamat és nem feltétlenül jár veszteséggel vagy kudarccal. Bármilyen esetről is legyen szó, egy cég működésének lezárása azonban hosszú és összetett folyamat. A cégeljárási feladatok mellett rendezni kell az adózási és számviteli tennivalókat, emellett az adatszolgáltatási kötelezettségről sem szabad megfeledkezni. Ezek a feladatok ugyanakkor komoly kihívás elé állíthatják a társaságokat, hiszen a cégek megszüntetése nem a mindennapi rutin részét képezi. Hiánypótló kiadványunk a fenti feladatok elvégzésében nyújt gyakorlati segítséget a szakemberek számára.

Munkajogi jogutódlás vagy nem? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy társas vállalkozás "X", 190 fő alkalmazottal, ebből 2*48 főt szeretnének áthelyezni két újonnan alapított kft-be. A két új kft. kiva hatálya alá tartozik. X Kft. ugyanazt a tevékenységet folytatná tovább kevesebb létszámmal, mint amilyen tevékenységet a két új kft. is fog végezni. "X" Kft. tulajdonos személye nem azonos az újonnan alakult kft.-k tulajdonosának személyével. Kérdésem: beszélhetünk-e ebben az esetben munkajogi jogutódlásról? Köszönettel.

Munkáltatói jogutódlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy a munkáltató személyében bekövetkező változás – munkáltatói jogutódlás – esetében az átadó cégnek a 1908-as bevalláson kell-e jelölni az átadott munkavállalóinál a munkaviszony végét? Valamint jól tudom-e, hogy a T1041 bejelentő lapon nem kell kijelenteni őket? Előre is köszönöm válaszát.

Jogutódlás esetén követendő munkajogi és tb-szabályok Cikk

Ha a munkavállaló(k) tovább foglalkoztatására jogutódlás keretében az átvevő munkáltatónál kerül sor, akkor a jogutódlás kapcsán adott munkajogi és társadalombiztosítási szabályokat kell alkalmazni. Az alábbiakban az átadó és átvevő munkáltató munkajogi kötelezettségeit, és jogutódnál foglalkoztatott munkavállalók bejelentésére és egészségbiztosítási pénzbeli ellátásának megállapítására vonatkozó szabályokat ismertetjük.

Jogutódlás Kérdés

Munkáltatóm október 10-ével jogutódlással kft.-ből zrt.-vé alakult. Az adószáma és a társasági forma változott. Számfejtenem kell a 10 napot, mint mint kft., és kell 08-as bevallást készítenem, vagy mint jogutód a 10. hónapot egyszerűen mint zrt. számfejtem? A 1041-esen bejelentettük, hogy október 10-étől a munkavállalók munkáltatója ugyanazzal a cégnévvel, de zrt. társasági formában működik. Segítségüket köszönöm.

Cégváltás jogutódlással – munkaszerződések? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem: ha egy külföldi vállalat megveszi egy magyar vállalat egy részét jogutódlással, akkor az átvett alkalmazottaknak kell-e kapniuk új munkaszerződéseket? Köszönöm a választ: Rita

Kft. jogutódlással történő visszaváltozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. egyszemélyes formában működik. A tevékenysége szezonális jellegű, éppen ezért szeretne egyéni céggé visszaalakulni, majd azt követően egyéni vállalkozóvá válni. Ez a forma felelne meg neki a szezonális tevékenysége miatt a legjobban. Ez így megtehető-e? Ha nem, akkor mi az a lehetséges út, ahogy a kft. a vagyoni eszközeit is magával tudja vinni egy olyan vállalkozási formában, amelynél a szezonalitás miatt a szünetelés is megengedett? Köszönöm válaszát!

Munkáltatói jogutódlás előzményei Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság dolgozóinak egy csoportja munkaügyi jogutódlás során egy másik társaságba került. A jogutód a jogutódlás napjával a jogviszony létrejöttét a 1041-es nyomtatványon bejelentette. Kérdéseim: ezt követően a 08-as bevallásban a jogviszony kezdőnapjaként a jogutódlás napját kell bejelenteni a jogutódnál (így összhangban van az 1041-es bejelentéssel) vagy a korábbi, jogelőd munkáltatónál keletkezett jogviszony kezdőnapját? Továbbá kérdezném, hogy ha a jogutódnál megszűnik a munkavállaló munkaviszonya, a kilépő igazolásokon a munkaviszony kezdő napjaként a jogelődnél vagy a jogutódnál keletkezett jogviszony kezdő napját kell megjelölni, s ezzel kapcsolatosan az álláskeresési ellátás igénybevételéhez kiadott igazoláson csak a jogutódnál eltöltött idő és a szerzett jövedelem számít, vagy az egy évbe a jogelődnél töltött idő és jövedelem is figyelembe veendő? Hasonlóan, a járulékigazoláson melyik időszak adatait kell szerepeltetni? Köszönöm: Juhász Kati

Egyéni vállalkozóból egyéni cég Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó egyéni céggé "alakult". Az egyéni vállalkozó a megszűnéskori adókötelezettségeket, illetve túlfizetéseket, a vevői-szállítói követeléseket, készleteket, tárgyi eszközöket átadhatja-e az egyéni cégnek, mint "jogutódnak". Tekinthetjük-e ezt az átalakulást jogutódlásnak? Vagy az egyéni vállalkozás teljes megszűnésének, és az egyéni cég új alakulásának szabályai szerint kell eljárnunk? Köszönettel: Kovács Adrienn

Elhunyt egyéni vállalkozó, katás bevallás, jogutódlás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném abban, hogy hogyan tudjuk beadni a kata-bevallást, abban az esetben, ha az egyéni vállalkozó elhunyt (10. 30-án), és jogutódlással átvette a fia a vállalkozás? A NAV tájékoztatási osztály szerint a jogutód vallja be a teljes éves bevételt (ennyit írtak és nem gyakorlatiasan, hogy ezt pontosan mit jelent). Ezt meg is tettük, de sajnos a 16KATA bevallási osztály nem tudja feldolgozni a bevallást (amit 01.01.-12.31. időszakra adtunk be a teljes bevételre) csak 10.31-12.31. időszakra tudja feldolgozni, de ekkor keletkezne 1800 ezer forint 40 százalékos adóteher a kata bevételi határ átlépése miatt. Most bevallottuk a jogutód bevételét 10.31-12.31. időszakra, de nincs bevallva az elhunyt apa időszaka (01.01-10.30.) alatt keletkezett bevétel. A bevallási osztály nem tud segíteni (bármilyen hihetetlen). Hova fordulhatok segítségért? Köszönettel:

Jogutódlás lehet-e az alábbi? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Mt. 36. § (1) bekezdése szerint a gazdasági egység (anyagi vagy nem anyagi erőforrások szervezett csoportja) jogügyleten alapuló átvételének időpontjában fennálló munkaviszonyból származó jogok és kötelezettségek az átadóról az átvevő munkáltatóra szállnak át. Kérdésem az, hogy jogutódlás-e az, ha kapcsolt vállalkozások (akár elismert vállalatcsoport) esetén megváltozik a szervezeti struktúra, és emiatt változna meg a munkáltató? Elképzelhető-e olyan változás, ahol emiatt egy munkáltató helyett kettő lenne, és ez jogutódlásnak számítana? Jól gondolom, hogy ilyen eset nincs (nem történik adásvétel, de például SZMSZ-változás igen)? Segítségét köszönöm. Tisztelettel.

Jogutódlás történt-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábban egy szervezeti egység átkerült a cégcsoport egyik tagvállalatából a másikba, a munkavállalók nem tájékoztatást kaptak, hanem közös megegyezéssel megszüntették a jogviszonyt, majd (a korábbi jogviszony beszámítása mellett) új jogviszonyt létesítettek. Nem történt adásvétel vagy hasonló, szervezeti változás viszont igen. Nem termelési egység került át. Például az értékesítők vagy a HR-munkatársak másik tagvállalathoz kerültek át. Ez különösen akkor érdekes, ha egy munkatárs visszatér, és őt nem érintette a kérdés. Nem mindegy, hogy a munkáltató kérés esetén köteles-e 4 órában foglalkoztatni a munkavállalót (mert jogutódlással átkerült), vagy a döntés az övé marad, mert csak most akarja "átvenni". Az EBH.2014.M.6. számú döntést megtaláltam, de az úgy tűnik, nem ennek megfeleltethető. Történt-e Ön szerint jogutódlás? Köszönettel.

Megszűnik a munkáltató – mi lesz a munkavállalókkal? Cikk

Egyre gyakrabban hallani arról, hogy adott cég üzemét vagy telephelyét megvásárolja egy másik gazdasági társaság akként, hogy az változatlan feltételek mellett fogja folytatni a korábbi tevékenységet. Ennek a jogügyletnek számos polgári jogi jellegű jogkövetkezményén kívül munkajogi vetülete is van, az átadó munkáltatónál foglalkoztatott munkavállalók sorsát ugyanis rendezi a törvény. Cikkünkben azt is megvizsgáljuk, hogyan juthat hozzá a munkavállaló az őt jogszerűen megillető munkabérhez, ha a munkáltató jogutód nélkül szűnt meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Covid – karantén idejére járó táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

COVID-beteg keresőképtelenségi kódja.

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close