69 találat a(z) jogosultsági idő cimkére

Nyugdíj a nők 40 szabály alapján – ami beszámít, és ami nem Cikk

Minden szolgálati idő jogosultsági időnek számít-e, azaz figyelembe lehet venni a nők 40 szabály alapján a nyugdíjazásnál? Vagy az előbbi tágabb, az utóbbi szűkebb fogalomkört takar? Az Adózóna olvasójának kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Nyugdíj a nők 40 szabály alapján – újabb beszámítható időtartamok! Cikk

Március 23-ától bővült a nők nyugdíjazásánál 40 éves jogosultsági időbe beszámítható időtartamok köre. Összefoglaltuk a kedvezményes nyugdíjba menetel régi és új előírásait.

Szolgálati idő, jogosultsági idő: így kell egyeztetni és igazoltatni Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatót tett közzé a szolgálati idő, illetve a jogosultsági idő kérelemre történő egyeztetéséről és igazolásáról.

Kapósak lehetnek a nyugdíj előtt álló nők Cikk

Foglalkoztatási programot indít a Nemzetgazdasági Minisztérium azoknak az 55 év feletti munkanélküli nőknek, akiknek a nyugdíjba vonuláshoz szükséges 40 év jogosultsági időből kevesebb mint 1 év hiányzik - jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár.

Nyugdíjkérelem: elutasítva Cikk

Majdnem minden negyedik nyugdíjra, illetve más nyugdíjszerű ellátásra vonatkozó lezárt kérelmet elutasítottak az év első felében a nyugdíjbiztosítási szervek.

Így számítják be a szakképzést a nyugdíjba Cikk

Szakmunkásképző, szakápolói tanfolyam, mezőgazdasági szakiskola, munkavégzés nyári gyakorlaton – összefoglaltuk, hogy melyiket miként kell beszámítani a szolgálati (illetve a „nők 40”-et megalapozó) jogosultsági időbe.

Gyermeknevelés: mi nem számít bele a szolgálati időbe? Cikk

Általános szabály szerint nem számít szolgálati időnek az az időszak, amely alatt a biztosítás szünetelt. A biztosítás szünetelhet például fizetés nélküli szabadság miatt, azonban, ha a fizetés nélküli szabadságot három évesnél fiatalabb gyermek gondozása céljából vették igénybe, így ez az időszak is szolgálati időnek minősül. Mi számít és mi nem számít bele a nők szolgálati idejébe és hogyan számoljuk a jogosultsági időt?

Nők kedvezményes nyugdíja: a jogusultak többségét elsőre elutasították Cikk

A látszat néha csal, bizton egyelőre csak ennyi állapítható meg az első félév korhatár alatti nyugdíjasainak adataiból, illetve a Nyugdíj-biztosítási Alap bevételi és kiadási számaiból.

Nyugdíjmegállapításnál számítanak-e az egyéni vállakozói évek? Cikk

Mikor, milyen feltételekkel kérheti teljes nyugdíjaztatását a rokkantnyugdíjas? Olvasói kérdésre Molnár László, a hvg.hu nyugdíjaszakértő válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó szülése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Munkaerő-közvetítés áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close