97 találat a(z) járulékbevallás cimkére

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Őstermelő szerepeltetése a járulékbevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Járulékbevallással kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Mezőgazdasági terményt vásárolunk fel mezőgazdasági őstermelőktől, akik számla kiállítására kötelezettek (nem jogosultak kompenzációs felárra). Kérdésem az lenne, fel kell-e tüntetni ezeket a felvásárlásokat a járulékbevallásban, amennyiben igen, a nettó vagy a bruttó összeget kell szerepeltetni?

08-as bevallás adószám előtti időszakra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy ügyvédi irodát az ügyvédi kamara bejegyzett 2014. 11. 25-én. Adószámot kapott 2014. 12. 10-én. Az iroda tagja tagi jogviszonya alapján főfoglalkozású társas vállalkozóként 2014. 11. 25-étől járulékfizetésre kötelezett. A NAV a 1408-as bevallását csak 2014. 12. 10-től fogadja el. Hogyan kell bevallani a járulékot a 2014. 11. 25 - 2014. 11. 30., és a 2014. 12. 01 - 2014. 12. 09-ig tartó időszakra? Válaszát köszönöm: Szabó Jánosné

Kiküldetés szja Kérdés

Kérem szíveskedjen az alábbi kérdésemre miekőbb válaszolni. Magyar székhelyű cég német telephelyére két évre kiküldött dolgozók itthon a minimálbér után fizetik a járulékot. Németországban adóznak. A 1408-as bevallás melyik sorában kell a magyar jövedelmüket bevallani? A kilépó adatlapon melyik sorban szerepel a bérük? Ha betegek lesznek, a betegállományból hol, és hogyan fognak adózni? Ha mégsem maradnak kint két évig, mert megszűnik a munkaviszonyuk, akkor hogyan adóznak? Köszönöm.

Társas vállalkozó járulékbevallása Kérdés

Főállásban alkalmazottként dolgozó személy mellékállásban társas vállalkozás ügyvezetője. A vállalkozásban nem történt számára kifizetés, így a 08-asok nullásan mentek be. Közben a főállásban lévő munkaviszonyában gyeden van, akkor a társas vállalkozásában továbbra is lehet a 08-as bevallás nullás, vagy változtatni kell a 08-as bevallást?

Adószámmal nem rendelkező őstermelő Kérdés

Adószámmal nem rendelkező őstermelőnek történő kifizetésből milyen levonási kötelezettség keletkezik? Őstermelői kifizetésként kezelem, vagy egyéb jövedelemként a járulékbevallásban? Érvényes őstermelői igazolvány van.

1408-as benyújtása külföldi tag esetén Kérdés

Magyarországon bejegyzett vállalkozás külföldi tagjai esetében, ha nincs jövedelemkivét, kötelező-e a 08-as bevallások benyújtása? Ha igen, mely esetekben (a tag külföldön rendelkezik nyugdíjjal, munkaviszonnyal, illetve nem rendelkezik biztosítási jogviszonnyal), és milyen adattartalommal?

Kell-e adószám? Kérdés

Az őstermelőnek kell, hogy legyen adószáma, vagy a járulékbevallást be lehet nyújtani adóazonosítóval is? Őstermelői igazolványa van.

Őstermelő járulékbevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2013. 07. 01-től kezdődően őstermelői tevékenységet folytatok főállásban. Hogyan kell megállapítani a bevallási kötelezettséget? Bevételeim a következők voltak: Nyugtás bevétel: 788 065 forint Terményeladás: 252 672 forint Területalapú támogatás: 137 376 forint Kérem, ezen adatok alapján példával levezetni szíveskedjen, hogyan számítom ki a járulékköltséget. 2012. évben rendelkeztem őstermelői igazolvánnyal. Rehabilitációs ellátásban részesülök, melynek összege 29 000 forint. Várom válaszát.

Magánszemélyek közötti megbízásos jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két magánszemély közötti megbízásos jogviszony adó- és járulékvonzatának megállapításához kérem a segítségét. Az építtető magánszemély megbízza a másik magánszemélyt építési műszaki ellenőri feladat ellátására. A megbízott műszaki ellenőr rendelkezik a feladat ellátásához szükséges képesítéssel és engedéllyel, de nincs adószáma és semmilyen vállalkozása. Kérem, írja meg, hogy adószám kiváltása nélkül létrejöhet-e ez a megbízásos jogviszony? Valamint azt, hogy az szja-n kívül milyen járulékot kell fizetnie a megbízottnak, és azt, hogyan kell megfizetnie és bevallania? Köszönettel.

Magyarországi kft. külföldön vállal munkát Kérdés

Egy magyar tulajdonosú kft. 8 alkalmazottal (szintén magyarok) szerződne egy angol céggel napkollektorok felszerelésére. A munka valószínű, hogy több hónapig tart, de akár egy évig is. Kérdésem: az alkalmazottak bérét továbbra is Magyarországon kell elszámolni, illetve a dolgozóktól levont és a munkáltatói járulékokat továbbra is itt kell bevallani és befizetni? Az szja-bevallást hol kell benyújtani, amennyiben a külföldi tartózkodásuk egy naptári éven belül túllépi a 180 napot? Milyen bejelentési kötelezettsége van a cégnek (illetve a könyvelő-bérszámfejtőnek) a hatóságok felé? Köszönettel várom válaszukat.

Átalányadózó egyéni vállalkozó járuléka Kérdés

Főfoglalkozású átalányadózó egyéni vállalkozó anyagát kaptam meg pár napja. A vállalkozó havi átlagot számolva körülbelül 300 ezer forint után számolta ki, és fizette be a járulékokat. Az előző könyvelő a 300 ezer forint után számolta ki a járulékokat, nem alkalmazta a szochónál az 1,125-ös, illetve az egészségbiztosítási alapnál az 1,5-ös szorzószámot. Mivel nem találtam konkrét szabályozást az átalányadózással kapcsolatban, ezért kérem a tanácsukat. Kérdésem: kell-e alkalmazni az 58-as bevallásnál a fenti szorzószámokat, valamint a járulékalapnak van-e felső határa? Kérem szíves válaszukat! Sopron, 2014. július 23. Tisztelettel: Andáné Németh Edit 9400. Sopron, Répcefői sor 32/P. E-mail: [email protected]

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs