113 találat a(z) járulékbevallás cimkére

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Adószámtörlés – bevallások rendje Kérdés

Egy cég adószámát 2015. 10. 08-án törölték. A cégbíróság még nem kezdeményezett kényszertörlési eljárást a kft. ellen. A törlést követően beküldött járulékbevallásokat a NAV feldolgozza. A törlés napját megelőző napra kell valamilyen záróbevallást benyújtani az adóhatóság felé? A 2015. évet érintő társaságiadó-bevallásban mi lesz a bevallási időszak utolsó napja?

Orosz Föderáció állampolgára Magyarországon céget alapít Kérdés

Tisztelt Adózóna! Orosz Föderáció állampolgára Magyarországon alapított céget, ügyvezető is egyben. Az alapító okirat rendelkezése szerint az ügyvezetést munkaviszonyban látja el. Magyarországon lakóhellyel nem rendelkezik, a cég irányítását a teljes adóévben az otthonából látja el. (A három hónapot sem éri el a magyarországi tartózkodása.) A magyar hatóságok az ügyvezető mivoltára tekintettel lakóhely hiányában technikai taj számot állapítottak meg neki. Kell-e Magyarországon biztosítottként bejelentést tennünk rá vonatkozóan, illetve a 08-as bevalláson az általános munkaviszonyra vonatkozóan járulékbevallást teljesíteni? Esetleg az alapított magyar vállalkozásnak be kell jelentkeznie az Orosz Föderáció illetékes hatóságánál, és az ottani jogszabályok szerint leadózni ezt a magyarországi munkaviszonyos jövedelmet? Ha igen, akkor ezt a magyar hatóságoknál hogyan kell jelezni? Köszönjük előre is válaszukat!

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Járulékbevallás Kérdés

Tisztelt Adózóna! A következő kérdésem lenne: Kell-e havi járulékbevallást beadni a következő esetekben: 1. Tag, aki rendelkezik 36 órás munkaviszonnyal, és a kérdéses cégben ügyvezető megbízással (többes jogviszony, 0 forint díjazással). 2. Nem tag, aki megbízási szerződéssel 0 forintért látja el az ügyvezetői feladatokat. A kérdésem arra irányul, hogy 08-as bevallást kell-e beadni a magánszemélyek adataival, vagy elég az NY-es bevallás? Köszönettel.

Személyes közreműködés díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Személyesen közreműködő tag esetében, aki nem kötelezett minimális járulékalap után fizetni – nyugdíjas vagy 36 órás munkaviszonnyal rendelkező –, de havonta vesz fel jövedelmet a vállalkozásából, az adott havi kifizetés utáni adóterheket mely hónap adó- és járulékkötelezettségeként kell teljesíteni? Hasonlóan, mint a munkaviszonynál, vagy csak az adott hónapban kifizetett összeggel kell számolni? Ha havi x forintot juttat – erről van szerződés is –, a január havi juttatás kifizetve február elején, a januári vagy a februári járulékbevallásban szerepeltetendő a jövedelem? Köszönettel.

Adók, járulékok bevallása Esemény

Kft. munkaviszonyos ügyvezetőjének járulékbevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2014 december 5-én alapított kft. ügyvezetője társasági szerződés szerint munkaviszonyos. A cég élelmiszer-kiskereskedelemmel foglalkozik, az ügyvezető középfokú végzettségű. 2016 januárjáig semmilyen járulékbevallást nem adott be. 2014-től fogva. Hogyan alakul a járulékbevallás 2014-ben, illetve 2015-ben, ha az ügyvezetőnek semmilyen egyéb 36 órás foglalkoztatása nem volt (illetve, ha mégis volt 36 órás jogviszonya)? Milyen összegekkel kell számolnia bér és járulék tekintetében? Köszönettel.

Adók, járulékok bevallása Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Törzstőkeemelés

dr. Koltay Zsolt Miklós

ügyvéd

budlegal Ügyvédi Társulás

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1