20 találat a(z) informatika cimkére

Veszélyben a kisvállalkozások adatai is! Duplázódott az informatikai támadások száma Cikk

Duplájára nőtt az egyéni felhasználókra jutó átlagos napi informatikai támadások száma január óta - közölte az ESET felmérése alapján: míg 2021 első harmadában 1392 volt gépenként a napi támadási kísérletek száma, ez a második harmadra megduplázódott, napi 2756 támadási próbálkozással.

Új számlavezetési rendszert vezet be az államkincstár Cikk

Május elsején éles teszttel indul, jövő januártól pedig teljes körűvé válik a Magyar Államkincstár (MÁK) új multidevizás számlavezető rendszere – mondta a csütörtöki Világgazdaságnak Bugár Csaba, a MÁK frissen kinevezett elnöke.

Üzemzavar a NAV-nál Cikk

A NAV informatikai rendszerei átmeneti áramellátási zavarok miatt jelenleg nem elérhetők, közölte honlapján az adóhatóság.

Informatikai karbantartás költségének elszámolása Kérdés

Informatikai karbantartás költségét egyéb igénybe vett szolgáltatások közt (529..) vagy javítás-karbantartás költségei közt (524..) kell elszámolni? Válaszukat előre is köszönöm!

MKB Bank: több napig tartó informatikai leállás lesz! Cikk

Az MKB Bank új informatikai rendszer használatára áll át, amely a pénzintézet több napig tartó informatikai leállásával valósítható meg. Az informatikai leállás 2018. június 29. (péntek) 17:45 órától július 5. (csütörtök) reggel 8 óráig tart majd – közölték ma sajtóbeszélgetésen a bank vezetői.

Döcög a kormányzati informatika – ezt ajánlja a könyvelők egyesülete Cikk

Az egyéni vállalkozók számára húsvéti ünnepek alatt is „döcög” a kormányzati informatikai rendszer.

Könnyen lebukhat, mert a NAV szinte biztosra megy! Cikk

Találónak tartom azt az adóhatósági előadótól származó megállapítást, amely szerint az ekáer az adóhatóság nehézfegyverzete – emeli ki blogjában Falcsik István, az RSM Hungary, vám- és jövedéki tanácsadás üzletágvezetője.

A felhő-technológia kiaknázásához ez is kell Cikk

A felhő-technológiában rejlő teljes üzleti és gazdálkodási potenciál kiaknázásához kultúraváltásra van szükség a cégek informatikai döntéshozatali folyamatában – állapítja meg az Oracle tanulmánya.

1-jétől sokkal bonyolultabb adóbevallás – sürgős az informatikai fejlesztés Cikk

Komoly terhet rónak a befektetési szolgáltatókra – hívja fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária menedzsere. Augusztus elsejétől ugyanis jelentősen bonyolódik a befektetési szolgáltatókat is érintő ellenőrzött tőkepiaci ügyletek adóbevallási procedúrája, amely megfelelő informatikai háttér nélkül komoly fennakadásokhoz vezethet a szolgáltatóknál.

Egyéni vállalkozó keverheti-e a különböző tevékenységből származó jövedelmeit? Kérdés

Egyéni vállalkozáson belül két, egymástól teljesen eltérő jellegű tevékenységet szeretnék folytatni. Az informatikai tevékenység már működik, belőle bevétel származik (jelenleg költségelszámolásos a vállakozás). A másik tevékenység mezőgazdasági termelés, amihez épp most sikerült földet bérelni, ezzel kapcsolatban komoly költségek várhatóak, és néhány évig veszteséges a tevékenység. Kérdéseim: 1. Lehet-e az egyik tevékenység bevételéből a másik indulását finanszírozni, és így gyakorlatilag elköltségelni minden bevételt? 2. Amennyiben az első kérdésre igen a válasz, lehet-e az erre szánt kiadásokat a következő adóévre átvinni, amennyiben a kiadások meghaladják a másik tevékenységből származó adott évi jövedelmet? 3. Amennyiben az első kérdésre nem a válasz, mit érdemes ilyenkor tenni? Új vállalkozást alapítani a mezőgazdasági vállalkozásra, esetleg őstermelőként tevékenykedni, vagy más vállalkozási formát választani?

Hiba van a rendszerben – közölte a NAV Cikk

A vám-árunyilatkozat feldolgozó rendszerben a tevékenységi engedélyek ellenőrzésével kapcsolatban informatikai hiba akadályozza a működést, tájékoztatott honlapján a NAV.

Új vámkódex gyenge ponttal Cikk

A korábbi szabálykönyvet nagyjából 70 százalékban átírja a május 1-jén hatályba lépett új uniós vámkódex, ami a digitális kor követelményeihez kívánja hozzáigazítani a közös vámszabályokat. Az új rendszer működését azonban megnehezítheti, hogy csak 2020-ig bezárólag kell bevezetni az új informatikai rendszereket.

Zavar a NAV-nál Cikk

Informatikai problémát jelzett honlapján a NAV.

Kirúgták a NAV főinformatikusát – tegnap ő, és ma? Cikk

Menesztették a NAV informatikáért felelős szakfőigazgató-helyettesét – tudta meg a Magyar Nemzet.

Putyinék áfát vetnének ki az informatikára Cikk

Így értelmezi a Vedomosztyi című lap online kiadása Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítását, hogy az illetékes minisztériumok és kormányhivatalok dolgozzanak ki javaslatokat arra, hogy az orosz információs technológiai cégek a külföldi vetélytársaikkal „azonos feltételek mellett folytathassák tevékenységüket”. A lap szerint a kidolgozandó intézkedések egyike lehet az általános forgalmi adó kivetése a Google és az Apple szolgáltatásaira.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Törzsbetét értékesítése

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Edenred utalvány adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Térítés nélküli átadás tao vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs