19 találat a(z) informatika cimkére

Új számlavezetési rendszert vezet be az államkincstár Cikk

Május elsején éles teszttel indul, jövő januártól pedig teljes körűvé válik a Magyar Államkincstár (MÁK) új multidevizás számlavezető rendszere – mondta a csütörtöki Világgazdaságnak Bugár Csaba, a MÁK frissen kinevezett elnöke.

Üzemzavar a NAV-nál Cikk

A NAV informatikai rendszerei átmeneti áramellátási zavarok miatt jelenleg nem elérhetők, közölte honlapján az adóhatóság.

Informatikai karbantartás költségének elszámolása Kérdés

Informatikai karbantartás költségét egyéb igénybe vett szolgáltatások közt (529..) vagy javítás-karbantartás költségei közt (524..) kell elszámolni? Válaszukat előre is köszönöm!

MKB Bank: több napig tartó informatikai leállás lesz! Cikk

Az MKB Bank új informatikai rendszer használatára áll át, amely a pénzintézet több napig tartó informatikai leállásával valósítható meg. Az informatikai leállás 2018. június 29. (péntek) 17:45 órától július 5. (csütörtök) reggel 8 óráig tart majd – közölték ma sajtóbeszélgetésen a bank vezetői.

Döcög a kormányzati informatika – ezt ajánlja a könyvelők egyesülete Cikk

Az egyéni vállalkozók számára húsvéti ünnepek alatt is „döcög” a kormányzati informatikai rendszer.

Könnyen lebukhat, mert a NAV szinte biztosra megy! Cikk

Találónak tartom azt az adóhatósági előadótól származó megállapítást, amely szerint az ekáer az adóhatóság nehézfegyverzete – emeli ki blogjában Falcsik István, az RSM Hungary, vám- és jövedéki tanácsadás üzletágvezetője.

A felhő-technológia kiaknázásához ez is kell Cikk

A felhő-technológiában rejlő teljes üzleti és gazdálkodási potenciál kiaknázásához kultúraváltásra van szükség a cégek informatikai döntéshozatali folyamatában – állapítja meg az Oracle tanulmánya.

1-jétől sokkal bonyolultabb adóbevallás – sürgős az informatikai fejlesztés Cikk

Komoly terhet rónak a befektetési szolgáltatókra – hívja fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária menedzsere. Augusztus elsejétől ugyanis jelentősen bonyolódik a befektetési szolgáltatókat is érintő ellenőrzött tőkepiaci ügyletek adóbevallási procedúrája, amely megfelelő informatikai háttér nélkül komoly fennakadásokhoz vezethet a szolgáltatóknál.

Egyéni vállalkozó keverheti-e a különböző tevékenységből származó jövedelmeit? Kérdés

Egyéni vállalkozáson belül két, egymástól teljesen eltérő jellegű tevékenységet szeretnék folytatni. Az informatikai tevékenység már működik, belőle bevétel származik (jelenleg költségelszámolásos a vállakozás). A másik tevékenység mezőgazdasági termelés, amihez épp most sikerült földet bérelni, ezzel kapcsolatban komoly költségek várhatóak, és néhány évig veszteséges a tevékenység. Kérdéseim: 1. Lehet-e az egyik tevékenység bevételéből a másik indulását finanszírozni, és így gyakorlatilag elköltségelni minden bevételt? 2. Amennyiben az első kérdésre igen a válasz, lehet-e az erre szánt kiadásokat a következő adóévre átvinni, amennyiben a kiadások meghaladják a másik tevékenységből származó adott évi jövedelmet? 3. Amennyiben az első kérdésre nem a válasz, mit érdemes ilyenkor tenni? Új vállalkozást alapítani a mezőgazdasági vállalkozásra, esetleg őstermelőként tevékenykedni, vagy más vállalkozási formát választani?

Hiba van a rendszerben – közölte a NAV Cikk

A vám-árunyilatkozat feldolgozó rendszerben a tevékenységi engedélyek ellenőrzésével kapcsolatban informatikai hiba akadályozza a működést, tájékoztatott honlapján a NAV.

Új vámkódex gyenge ponttal Cikk

A korábbi szabálykönyvet nagyjából 70 százalékban átírja a május 1-jén hatályba lépett új uniós vámkódex, ami a digitális kor követelményeihez kívánja hozzáigazítani a közös vámszabályokat. Az új rendszer működését azonban megnehezítheti, hogy csak 2020-ig bezárólag kell bevezetni az új informatikai rendszereket.

Zavar a NAV-nál Cikk

Informatikai problémát jelzett honlapján a NAV.

Kirúgták a NAV főinformatikusát – tegnap ő, és ma? Cikk

Menesztették a NAV informatikáért felelős szakfőigazgató-helyettesét – tudta meg a Magyar Nemzet.

Putyinék áfát vetnének ki az informatikára Cikk

Így értelmezi a Vedomosztyi című lap online kiadása Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítását, hogy az illetékes minisztériumok és kormányhivatalok dolgozzanak ki javaslatokat arra, hogy az orosz információs technológiai cégek a külföldi vetélytársaikkal „azonos feltételek mellett folytathassák tevékenységüket”. A lap szerint a kidolgozandó intézkedések egyike lehet az általános forgalmi adó kivetése a Google és az Apple szolgáltatásaira.

70 milliós bírság informatikai hiányosságokért Cikk

Az MNB 70 millió forint bírságot szabott ki az FHB Jelzálogbank Nyrt.-re az informatikai rendszer biztonsági kockázatelemzésével, az üzletmenet-folytonossági és informatikai katasztrófa utáni helyreállítási tervekkel és a kritikus informatikai rendszerek üzletmenet folytonosságának biztosításával kapcsolatos – részben ismétlődő – problémák miatt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház – bérbeadás szja

Lepsényi Mária

adószakértő

Nem saját tulajdonú ingatlan bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close