5 találat a(z) inaktív cimkére

A március–májusi munkanélküliségi adatokban látszik a járvány hatása Cikk

A koronavírus-járvány gazdasági következményei a vizsgált időszakot már teljes egészében érintették, így hatásai a közölt munkanélküliségi adatokban megjelennek, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Áprilisban mintegy 73 ezer fő vált munkanélkülivé Cikk

A koronavírus-járvány gazdasági következményei a vizsgált időszakot továbbra sem teljes egészében érintették, így hatásai a közölt munkanélküliségi adatokban ugyan a korábbinál markánsabban, de nem teljes egészében jelennek meg, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett gyorsjelentésben.

Egyre többen dolgoznak, de messze még a teljes foglalkoztatottság Cikk

Az április-júniusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 511 ezer volt, 36 ezerrel több, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A gazdaságilag inaktív népesség létszáma javarészt a lélekszám csökkenése miatt jelentősen apadt, de még így is 1 millió 745 ezer munkaképes korú nem dolgozik.

Személyes közreműködés megítélése inaktív cégben Kérdés

Tisztelt Szakértő! A személyes közreműködés fogalma szerint az a társaság valamely tevékenységi körének tényleges megvalósításában való részvételt jelenti. Amennyiben egy társaság egyáltalán nem végez tevékenységet ("alszik"), nincs semmilyen irányú számlaforgalma, úgy tekinthető-e úgy, hogy az egyszemélyes tulajdonos, aki megbízással ügyvezető ez esetben azért nem (!) minősül társas vállalkozónak – és ezért járulékfizetési kötelezettsége sincs –, mert nem működik személyesen közre (hiszen senki nem végez tevékenységet)? Elkerülhető-e jogszerűen ilyen esetben egy inaktív egyszemélyes kft. esetében a járulékfizetés, amíg meg nem kezdi a tényleges tevékenységét? Ha igen, ez esetben a tény, hogy a társaság székhelyszolgáltatónak és a könyvelőnek fizet még nem minősül aktivitásnak vagy már igen?

Az olaszoknál a legmagasabb az inaktívak aránya Cikk

Az uniós tagállamok közül Olaszországban a legmagasabb a gazdaságilag inaktívak aránya a teljes, 15-64 éves korcsoportba tartozó népességhez viszonyítva – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közzétett, 2016-ra vonatkozó adataiból.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs