24 találat a(z) illetmény cimkére

Pedagógus illetmény 2023. decembertől Kérdés

Ezek a legújabb rendeletek Cikk

Szeptember 12-én este hat rendeletet hirdettek ki a Magyar Közlöny 2023. évi 128. számában.

Levonásmentes illetményrész – illetményelőleg levonása az illetményből Kérdés

Rendelet egyes egészségügyi, illetve egyészségügyben dolgozók bérének növeléséről Cikk

Az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló 256/2013. kormányrendeletet módosító 181/2023. kormányrendeletet a 2023. évi 73. Magyar Közlönyben hirdették ki május 16-án.

Egészségügyi szolgálati jogviszony Kérdés

Béremelés orvosoknak, egészségügyi szolgálati jogviszony: kihirdették a törvényt Cikk

A Magyar Közlöny október 14-ei, 224. számában megjelent az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény.

Illetményük miatt sztrájkoló köztisztviselők Cikk

Országszerte 7500 köztisztviselő vesz részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által meghirdetett csütörtöki sztrájkban – közölte az érdekképviselet elnöke, a főváros XV. kerületének önkormányzatánál elindítva a munkabeszüntetést.

Jubileumi jutalom alapja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyesen értelmezzük-e azt, hogy a jubileumi jutalom alapjába csak a a garantált illetmény (tábla szerinti), a minimálbérre, garantált bérminimumra történő kiegészítés, az illetménynövekedés és a munkáltatói döntésen alapuló illetményrész tartozik? A munkáltatói döntésen alapuló rész beszámításáról több különféle véleményt is találtunk. Van-e erre vonatkozó kialakult gyakorlat vagy bírói döntés?

Béremelés a felsőoktatásban Cikk

2018. január 1-jétől újabb 5 százalékkal emelkedik az állami fenntartású felsőoktatási intézményekben foglalkoztatott oktatók, kutatók, tanárok garantált illetménye, egyetemi tanári illetményminimum havi bruttó 554 400 forintra nő – közölte az EMMI a kormányportálon.

Több pénzt kapnak a rendőrök Cikk

Átlagosan újabb 5 százalékkal nő a rendőrök illetménye 2018. január 1-jétől, a béremelésre 14,4 milliárd forint áll rendelkezésre. A mostani illetményemelés a béremelés negyedik üteme, a rendvédelmi dolgozók életpálya modellje keretében a rendőrök illetménye 2015 és 2019 között átlagosan 50 százalékkal emelkedik – közölte a kormányzati portálon a Belügyminisztérium.

Akik több pénzt kapnak januártól Cikk

Januártól nő a rendőrök illetménye, továbbá átlagosan 12 százalékkal nő a vasutasok, a postai alkalmazottak, a regionális közlekedési társaságoknál és a víziközműcégeknél dolgozók bére is.

Új rendelet egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről Cikk

Új kormányrendeletet hirdettek ki tegnap egyes egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről.

Óriási béremelésre számíthatnak az országgyűlési köztisztviselők: Cikk

Átlagosan 45 százalékkal növekedhet az Országgyűlés Hivatalánál dolgozó köztisztviselők bére a tervezett életpályamodell bevezetésével – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, az életpályamodell bevezetéséről szóló, a parlamentnek szerdán benyújtott előterjesztés társszerzője az MTI-nek.

Jubileumi jutalom alapja Kérdés

Dolgozónknak jubileumi jutalmat fizetünk, figyelemmel a Kjt. 78. § (2a) rendelkezéseire, miszerint "Miniszteri rendeletben meghatározott esetekben a (2) bekezdés alapján a jubileumi jutalom alapjául szolgáló illetmény összegébe a 75. § szerinti, ágazati, szakmai sajátosságokra figyelemmel fizetendő pótlékot is be kell számítani. A Kjt. 75. § (1) végrehajtási rendelet a 69–74. § rendelkezéseiben foglaltakon túl ágazati, szakmai sajátosságokra tekintettel további illetménypótlékot állapíthat meg, ha ezt a munkakörbe tartozó, valamely, az általánostól eltérő munkafeltétel indokolja. Kérdésként merült fel, hogy a 150/1992. (XI. 20.) Korm. rendelet 21. §-a rendelkezései alapján közalkalmazottnak besorolása alapján juttatott kulturális illetménypótlék része lesz-e a számfejtésre váró jubileumi jutalomnak? Továbbá védőnői munkakörben foglalkoztatott esetében a jubileumi jutalom kifizetésénél milyen pótlékokat kell figyelembe venni [például: védőnői kiegészítő pótlék 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet 2017. 11. 01-jétől hatályos új eleme]?

Mi a közalkalmazotti jubileumi jutalom összege kiszámításának alapja? Kérdés

Mit kell érteni a jubileumi jutalom számítása esetében illetmény alatt, tekintve, hogy a jogszabály nem rendelkezik egyértelműen arról, hogy mit kell érteni illetményen. A Kjt. 78. §-a szerint a jubileumi jutalom számításának alapja az illetmény, mértéke pedig a jogszabály által meghatározott illetményének megfelelő összeg. Kérdésem arra irányul, hogy a jubileumi jutalom esetében az illetmény mely elemei - alapilletmény, bérminimumra történő kiegészítés (garantált illetmény), munkáltatói döntésen alapuló illetményrész, közalkalmazotti illetménykiegészítés, a Kjt. 70-75. §-a szerinti pótlékok, a kereset-kiegészítés, vezetői pótlék – kerülnek figyelembe vételre a jubileumi jutalom kiszámításkor? Esetünkben a közalkalmazott F/6. besorolással rendelkezik, alapilletménye 144 570 Ft, 16 430 Ft-tal kiegészül a garantált bérminimumra. Munkáltató döntés alapján 50 000 Ft összegű, a garantált összegen felüli illetményrészben, és további 20 000 Ft összegű vezetői pótlékban részesül, munkaköri feladataiból adódóan. Az illetménye összesen 231 000 Ft, melyből milyen összeg vehető figyelembe a jubileumi jutalom megállapításánál, a vezetői pótlék, illetve a munkáltatói döntésen alapuló illetményrész alapját képezi-e a jubileumi jutalomnak?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink