20 találat a(z) illetmény cimkére

Egészségügyi szolgálati jogviszony Kérdés

Béremelés orvosoknak, egészségügyi szolgálati jogviszony: kihirdették a törvényt Cikk

A Magyar Közlöny október 14-ei, 224. számában megjelent az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény.

Illetményük miatt sztrájkoló köztisztviselők Cikk

Országszerte 7500 köztisztviselő vesz részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által meghirdetett csütörtöki sztrájkban – közölte az érdekképviselet elnöke, a főváros XV. kerületének önkormányzatánál elindítva a munkabeszüntetést.

Jubileumi jutalom alapja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyesen értelmezzük-e azt, hogy a jubileumi jutalom alapjába csak a a garantált illetmény (tábla szerinti), a minimálbérre, garantált bérminimumra történő kiegészítés, az illetménynövekedés és a munkáltatói döntésen alapuló illetményrész tartozik? A munkáltatói döntésen alapuló rész beszámításáról több különféle véleményt is találtunk. Van-e erre vonatkozó kialakult gyakorlat vagy bírói döntés?

Béremelés a felsőoktatásban Cikk

2018. január 1-jétől újabb 5 százalékkal emelkedik az állami fenntartású felsőoktatási intézményekben foglalkoztatott oktatók, kutatók, tanárok garantált illetménye, egyetemi tanári illetményminimum havi bruttó 554 400 forintra nő – közölte az EMMI a kormányportálon.

Több pénzt kapnak a rendőrök Cikk

Átlagosan újabb 5 százalékkal nő a rendőrök illetménye 2018. január 1-jétől, a béremelésre 14,4 milliárd forint áll rendelkezésre. A mostani illetményemelés a béremelés negyedik üteme, a rendvédelmi dolgozók életpálya modellje keretében a rendőrök illetménye 2015 és 2019 között átlagosan 50 százalékkal emelkedik – közölte a kormányzati portálon a Belügyminisztérium.

Akik több pénzt kapnak januártól Cikk

Januártól nő a rendőrök illetménye, továbbá átlagosan 12 százalékkal nő a vasutasok, a postai alkalmazottak, a regionális közlekedési társaságoknál és a víziközműcégeknél dolgozók bére is.

Új rendelet egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről Cikk

Új kormányrendeletet hirdettek ki tegnap egyes egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről.

Óriási béremelésre számíthatnak az országgyűlési köztisztviselők: Cikk

Átlagosan 45 százalékkal növekedhet az Országgyűlés Hivatalánál dolgozó köztisztviselők bére a tervezett életpályamodell bevezetésével – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, az életpályamodell bevezetéséről szóló, a parlamentnek szerdán benyújtott előterjesztés társszerzője az MTI-nek.

Jubileumi jutalom alapja Kérdés

Dolgozónknak jubileumi jutalmat fizetünk, figyelemmel a Kjt. 78. § (2a) rendelkezéseire, miszerint "Miniszteri rendeletben meghatározott esetekben a (2) bekezdés alapján a jubileumi jutalom alapjául szolgáló illetmény összegébe a 75. § szerinti, ágazati, szakmai sajátosságokra figyelemmel fizetendő pótlékot is be kell számítani. A Kjt. 75. § (1) végrehajtási rendelet a 69–74. § rendelkezéseiben foglaltakon túl ágazati, szakmai sajátosságokra tekintettel további illetménypótlékot állapíthat meg, ha ezt a munkakörbe tartozó, valamely, az általánostól eltérő munkafeltétel indokolja. Kérdésként merült fel, hogy a 150/1992. (XI. 20.) Korm. rendelet 21. §-a rendelkezései alapján közalkalmazottnak besorolása alapján juttatott kulturális illetménypótlék része lesz-e a számfejtésre váró jubileumi jutalomnak? Továbbá védőnői munkakörben foglalkoztatott esetében a jubileumi jutalom kifizetésénél milyen pótlékokat kell figyelembe venni [például: védőnői kiegészítő pótlék 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet 2017. 11. 01-jétől hatályos új eleme]?

Mi a közalkalmazotti jubileumi jutalom összege kiszámításának alapja? Kérdés

Mit kell érteni a jubileumi jutalom számítása esetében illetmény alatt, tekintve, hogy a jogszabály nem rendelkezik egyértelműen arról, hogy mit kell érteni illetményen. A Kjt. 78. §-a szerint a jubileumi jutalom számításának alapja az illetmény, mértéke pedig a jogszabály által meghatározott illetményének megfelelő összeg. Kérdésem arra irányul, hogy a jubileumi jutalom esetében az illetmény mely elemei - alapilletmény, bérminimumra történő kiegészítés (garantált illetmény), munkáltatói döntésen alapuló illetményrész, közalkalmazotti illetménykiegészítés, a Kjt. 70-75. §-a szerinti pótlékok, a kereset-kiegészítés, vezetői pótlék – kerülnek figyelembe vételre a jubileumi jutalom kiszámításkor? Esetünkben a közalkalmazott F/6. besorolással rendelkezik, alapilletménye 144 570 Ft, 16 430 Ft-tal kiegészül a garantált bérminimumra. Munkáltató döntés alapján 50 000 Ft összegű, a garantált összegen felüli illetményrészben, és további 20 000 Ft összegű vezetői pótlékban részesül, munkaköri feladataiból adódóan. Az illetménye összesen 231 000 Ft, melyből milyen összeg vehető figyelembe a jubileumi jutalom megállapításánál, a vezetői pótlék, illetve a munkáltatói döntésen alapuló illetményrész alapját képezi-e a jubileumi jutalomnak?

Közalkalmazotti illetmények ügyében határozott a Kúria Cikk

Illetményei meghatározásában támadt vita egy közalkalmazott és foglalkoztatója között. A peres ügy a Kúriánál kötött ki.

Országos sztrájkot hirdetnek az önkormányzati köztisztviselők Cikk

Újabb, ezúttal egész napos sztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) szeptember 14-ére – jelentette be az érdekvédelmi szervezet elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Köztisztviselők figyelem! Holnaptól új fizetések Cikk

Július elsején lép életbe az állami tisztviselőkre vonatkozó új illetményrendszer.

Fontos döntés a Kúriától, százezreket érinthet Cikk

Közalkalmazott garantált illetménye ügyében hozott jelentős határozatot a Kúria. A felperes keresetében azt sérelmezte, hogy a garantált illetménye nem érte el az irányadó kormányrendeletekben kötelező jelleggel meghatározott garantált bérminimum összegét. A jogerős ítélet az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatva az alperest 2013. augusztus 1-jétől 2014. december 31-éig terjedő időszakra illetménykülönbözet megfizetésére kötelezte. A Kúria a jogerős ítéletet hatályában fenntartotta.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági támogatás elszámolása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Angliai munkabér adózása Magyarországon

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close