5 találat a(z) igazgató cimkére

Munka törvénykönyve, többes munkaviszony kapcsolt munkakör Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem segítségét, hogy jogszerű lehet-e az alábbi: egy munkavállaló kapcsolt munkakörrel (ügyvezető "A" cégben és egyfajta szakmai igazgató "B"-ben) látná el feladatait az Mt. 195. §-a szerinti munkaszerződés alapján. "B" cégnek kismértékű tulajdona van "A" cégben. A cél, hogy a munkavállaló jogszerűen elláthassa feladatait "A"-ban, de betagozódjon "B" cég szervezeti hierarchiájába (s "A" cégnek is legyen szerepe, legyen kapocs a 2 cég között, ne csak a kismértékű tulajdonrész). Ha nem jogszerű, van-e esetleg valamilyen megoldási javaslata? Segítségét köszönöm. Tisztelettel.

Vezető állású munkavállaló további jogviszonya Kérdés

Tiosztelt Szakértő! Az alábbi probléma megoldásához szeretném kérni a segítségét: Költségvetési intézményként működő színházban magasabb vezetőként igazgató kinevezésére került sor. A Kjt. 22/B §-át, illetve a 150/1992. kormányrendelet 5. paragrafusát figyelembe véve az igazgató foglalkoztatása az Mt. vezető állású munkavállalókra vonatkozó szabályai szerint történik. Tekintettel arra, hogy az igazgató színész, ezért szeretne mind a saját, mind meghívás esetén más színházban is vállalni előadást. Az Ávr. 51. § (2) bekezdése elvileg nem zárja ki megbízási szerződés megkötését, mivel nem munkakörbe tartozó feladat lenne, az Mt. 211. § (1) bekezdése szerint azonban a vezető további munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet és a 294. § (1) bek f) pontja alapján a megbízási szerződés ebbe beletartozik. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e esetleg valamilyen egyéb jogszabályi rendelkezés, ami erre az esetre alkalmazható lenne annak érdekében, hogy az egyébként a színházi életben gyakorlatban elég sokszor előforduló további munkavégzésként végzett előadóművészi tevékenység folytatása jogszerűen történhessen mind a saját, mind esetleg más intézményben?

Marketingkutatói innovációk: tanácsadás, kütyük, célcsoporthoz igazított módszerek (x) Cikk

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ) és a Professzionális Piackutatók Társasága (PPT) adatgyűjtése szerint...

Egészségpénztárral olcsóbb a gyógyfürdő Cikk

Gyógyfürdő szolgáltatások igénybe vétele esetén megéri az önrészt egészségpénztári keretből finanszírozni. Így többféle gyógyszeres kezelés kevesebbe kerül és spórolunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak is.

Új igazgató az APEH-nál Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke, dr. Vida Ildikó 2010. augusztus 10-i hatállyal Lukács Györgyöt az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának igazgatójává nevezte ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close