6 találat a(z) időkorlát cimkére

Egyéni vállalkozó egyszemélyes kft. Kérdés

Regisztrációs adó visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személygépjármű bérbeadásával foglalkozik. Van olyan gépjármű, amelyet használnak néhány évig, majd külfödre értékesítik. A regisztrációs adó ilyen esetben, amikor forgalomba volt helyezve, visszaigényelhető, ha tudja bizonyítani, hogy az országból elvitték? Illetve ha vissza lehet igényelni, akkor a forgalomba helyezést követően van egy időkorlát? Köszönettel!

Egyszerűsített foglalkoztatási időkorlát Kérdés

A gazdaságunk mezőgazdasági idénymunka keretében munkavállalókat foglalkoztatott. Egyik munkavállalónk esetében a határozott időre szóló munkaviszony időtartama az egy naptári éven belül meghaladta a 120 napot. Kérdésünk az lenne: hogy ebben az esetben a 120 napot meghaladóan kifizetett munkabért nettó vagy bruttó bérnek kell tekinteni. (Azt tudjuk, hogy ettől az időponttól az szja- és tb-törvények hatálya alá tartozik az illetőnek kifizetett összeg.) Olvastuk az Egyszerűsített foglalkoztatás-létszámkorlátról 2017.12.12-én írt cikket, melynek vonatkozásában szeretnénk megerősítést kérni. Jól értelmezzük, hogy vállalkozásunk esetében, ahol a mezőgazdasági idénymunka nagyon jelentős, valóban nem számít a létszámkorlát? Köszönettel: Szabóné

Osztalékkifizetés – időkorlát Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék arról, hogy van-e időkorlát, ameddig mindenképp ki kell fizetni az osztalékot? Ha egy adott évben egy kft. tulajdonosi köre osztalékot hagy jóvá, akkor megtehetik-e, hogy azt csak évekkel később fizetik ki? Köszönöm!

Munkaszerződés köthető-e nulla forinttal? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy munkaszerződést lehet-e nulla forintos bérrel kötni, vagy legalább 1 forint kötelező? (Emlékeim szerint Gyurcsány Ferenc fizetése ennyi volt.) A másik pedig az lenne, hogy van-e korlátja annak, hogy munkaviszony keretében egy személy mennyi munkaidőben dolgozhat, akár egy, akár több munkahelye van? Példa: napi 8 órás munkaviszony mellett létesíthet-e még egy napi 6 vagy 8 órás munkaviszonyt is ugyanaz a személy? Ilyenkor mi dönti el, hogy melyik a főállása? Be kell-e jelenteni a munkáltatónak, ha újabb munkaviszonyt létesít valaki? Köszönettel.

Munkavállaló kirendelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a munka törvénykönyvében történt 2013. évi változással kapcsolatos. Munkavállaló kirendelése milyen feltételekkel lehetséges? Az Mt.-ben lévő időbeli korlátot hogyan kell értelmezni? A 44 nap és 352 óra időben hogyan oszlik meg? Ezt arányosan kell nézni teljes évben, és hónapra visszaosztani, vagy akár 2-3 hónap alatt felhasználható? Köszönöm válaszát: Zsuzsa

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkahelyi baleset utáni ellátás számviteli elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31