10 találat a(z) hitelezés cimkére

Bankvezérek a hiteltörlesztési moratóriumról Cikk

Jó döntésnek nevezték a fizetési moratórium bevezetését a banki vezérigazgatók ma a Portfólió online hitelezési konferencián, és abban is egyetértettek, hogy az ezzel kapcsolatos kihívások később jelentkezhetnek.

Sokkterápiával fékezhető meg Olaszországban a gazdasági összeomlás Cikk

Olaszország és Franciaország a kis- és középvállalatok pénzügyi támogatására Japánban bejelentetett 1,6 ezer milliárd jenes támogatási program példáját követő költségvetési ösztönzőket szorgalmaz Európa szerte a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek semlegesítésére.

Beindult a hitelezés Magyarországon Cikk

Az OTP teljes hitelállománya egy év alatt robusztusan, 4 százalékkal nőtt Magyarországon szeptember végére – mondta Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Új kkv-adatbázis támogatja a hitelezést Cikk

Az MNB és a BISZ Zrt. elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását. A bankok ennek segítségével információt kaphatnak a vállalati nemteljesítési valószínűségről, egy kizárólag az MNB számára elérhető, egyedülálló adatbázis alapján. A szolgáltatás így csökkenti az információs aszimmetriát, segíti a banki kockázatkezelést, támogatva ezzel a vállalati hitelezést.

Kft.-k közötti kölcsön Kérdés

Ügyfelünk legnagyobb partnerének három évre kölcsönt szeretne nyújtani. A két vállalkozás nem kapcsolt, a kölcsönadás egyszeri alkalommal történik, más társaságnak vagy magánszemélynek nem ad kölcsönt a cég. Kérdésem: a jelenleg érvényes jogszabályi feltételek alapján lehetséges-e ez, és mire kell odafigyelni a szerződéskötés során?

Itt vannak a kormány tervei: Varga Mihály a részletekről Cikk

A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését, valamint a demográfiai kihívásokra való reagálást, a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Kötelező pozitív adóslista? Így bukhatnak a jól fizetők Cikk

Magánszemélyek is automatikusan felkerülnek a jövőben a pozitív adóslistára, nem az ügyfelek döntése lesz ez – derült ki nemrégiben a Magyar Bankszövetség sajtótájékoztatóján. Cikkünkben megvizsgáljuk, mivel jár együtt a listán való szereplés.

Értékvesztés Kérdés

Egy kft. több építőipari kft.-nek nyújtott jelentős összegű kölcsönt 5 évre. A hitelt nyújtó kft. a kölcsönök után minden évben elszámolta a kamatot bevételként, leadózta és követelésként kimutatta. A szerződésekben foglaltak szerint a megállapodott kamat megfizetése a teljes tőke visszafizetésekor válik esedékessé. A kölcsönszerződések teljesítési határideje lejárt. A kölcsönt felvevő társaságok nem tudnak fizetni, sem tőkét, sem kamatot. A kamatra vonatkozó kérdéseim: I. A szerződés lejárta a kamatfelszámítást megállítja? II. A hitelező kft.-nek részesedése van az adós kft-ben: 1./ az 5 év alatt leadózott kamatra lehet-e értékvesztést elszámolni, úgy, hogy ne kelljen vele adóalapot növelni? Hiszen egyszer már megfizette a kft. az adót – mint kiderült jogtalanul –, de még nem behajthatatlan a követelés? III. A hitelező kft.-nek nincs részesedése az adós kft.-ben. 1./ Ugyanaz a kérdés, mint az előző pontban 2./ Van olyan adós, akinek a felszámolója bizonyos összegeket visszautalt, ezt mire kell elszámolni, tőkére vagy kamatra? Mi a sorrend? Hiszen, ha kamatra tudnánk be, akkor az évek alatt leadózott kamat összege nem lenne helyes. Ha a hitelező kft. parkolókat vásárolt az adós cégtől, és a fizetés a tartozások fejében beszámítással történt, mivel szemben kell a vételárat kivezetni, tőke vagy kamat? Várom szíves válaszukat, törvényi hivatkozással. Köszönettel: Gönczi Miklósné

Hitelezés és az áfa: hogyan kell bánni a fizetési kedvezménnyel? Cikk

Ha nem is olyan nagyvonalúsággal (felelőtlenséggel?), mint a 2008-as pénzügyi válság kirobbanását megelőzően, de piacgazdasági viszonyok között szinte természetes, hogy adásvételi és más ügyleteket gyakran kísérnek ilyen-olyan fizetési kedvezmények – legyen szó akár nagy egyedi értéket képviselő javakról (ingatlan, személygépkocsi), akár tömegárukról (mezőgazdasági termények).

Adókedvezményekkel ösztönöznék a hitelezést Cikk

A nemzetgazdasági tárca legújabb évközi adócsomagja szerint a pénzintézeti különadó csökkenthető lesz a jövőben - a törvény elfogadása esetén - a kkv-szektornak nyújtott új hitelekkel, ide nem értve az uniós pályázatok előfinanszírozásához nyújtott kölcsönt - írja szerdai Napi Gazdaság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásétterem

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ingatlan tulajdonjogának átadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Gyedhez 365 nap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close