19 találat a(z) hitelezés cimkére

Diákhitelek: meghosszabbítaná a kamatstopot az NGM Cikk

Társadalmi egyeztetésre bocsátja a szabad felhasználású Diákhitel 1 konstrukció 2024 második félévére vonatkozó kamattervezetét a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – közölte a szaktárca.

GVH: korlátozzák önkéntesen a profitjukat a bankok! Cikk

„A kereslet beindítása elengedhetetlen a befagyott hitelezési piacon” – így reagált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke a kormány és a Bankszövetség közötti tárgyalásokra. Rigó Csaba Balázs aláhúzta: az önkéntes kamatplafonok kimozdíthatják a hitelpiacot a jelenlegi állapotából. A hitelfelvevők jobban járnának, ha egy alacsonyabb kamatszint alatt versenyeznének egymással a pénzintézetek. A GVH az önkéntes kamatplafonok alatti, tényleges piaci verseny jelentőségére hívja fel a figyelmet – írja honlapján a versenyhivatal.

Készpénzmentesítést, digitális átállást! Itt a Bankszövetség válasza a miniszter hitelkövetelésére Cikk

A következő időszak pénzügyi és gazdasági kihívásaival szembeni helytállás érdekében lehetséges lépések sikeres megvalósításához a készpénzmentesítés és a digitális átállás felgyorsítása is szükséges – reagált a szövetség Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ultimátumára, mely szerint növeljék a bankok a hitelkihelyezéseket, ha nem akarnak bankadót fizetni.

Ultimátum a bankoknak: bankadó helyett hitelezzenek! Cikk

A gazdasági növekedés helyreállítása érdekében a kormány az új bankadó kivetése és befizetése helyett a hitelezés újraindítását várja el bankszektortól – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Bankszövetség képviselőivel, köztük Jelasity Radován elnökkel folytatott hétfői tárgyaláson.

MNB: a vállalati és a lakossági hitelezés is lassult az utolsó negyedévben Cikk

A negyedik negyedévben a vállalatok hitelállománya 311 milliárd forinttal bővült, ami 14 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest; a lakossági hitelállomány 101 milliárd forintos bővülése pedig éves összevetésben 34 százalékos lassulás – derül ki a Magyar Nemzeti Bank hitelezési folyamatokat bemutató legújabb jelentéséből, amely az MNB honlapjára pénteken került fel.

OTP: a Széchenyi Kártya Program segítség a kisvállalkozások hitelezésében Cikk

Új lendületet kaphat a kisvállalkozások hitelezése, az állami támogatással kínált Széchenyi Kártya Program konstrukciói segítséget jelenthetnek a cégvezetőknek – állapította meg hétfői közleményében az OTP Bank, amely tavaly több mint 490 milliárd forintra szerződött partnereivel a programban, közölte az MTI.

Ellenálló a magyarországi bankrendszer – állítja az MNB Cikk

A koronavírus-járvány okozta gazdasági sokk után is stabil és ellenálló a bankrendszer, így néz szembe az újabb válság miatti komplex kihívásokkal – mondta Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a ma megjelent friss, éves Makroprudenciális jelentést ismertetve.

Hitelpiac: szigorodó feltételekre és lassuló keresletre számítanak a bankok Cikk

Az MNB hitelezési felmérésére adott válaszok alapján a vállalati hitelpiacon változatlan hitelfeltételek és hitelkereslet jellemezte az első negyedévet, míg előretekintve a bizonytalanná váló gazdasági kilátások miatt a bankok mintegy negyede szigorítani tervez a hitelezési feltételeken. A válaszadó intézmények az élénkülő hitelkereslet mellett nem változtattak a lakáscélú hitelfeltételeken 2022 első három hónapjában. A bankok 2022 második és harmadik negyedévében a jelzáloghitelek esetében a felárak emelését helyezték kilátásba az emelkedő forrásköltségek érvényesítésével, a hitelkereslet tekintetében pedig a bankok fele visszaesésre számít – írja az mnb.hu.

Ultimátum az MNB-től: nem érheti hátrány a hitelezéskor a törlesztési moratóriummal élőket Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felszólította a belföldi, illetve a határon átnyúló szolgáltatást nyújtó hitelintézeteket, pénzforgalmi szolgáltatókat hitelezési aktivitásuk fenntartására, és arra, hogy a törlesztési moratórium igénybe vevőit ne zárják ki a hitelezésből.

Bankvezérek a hiteltörlesztési moratóriumról Cikk

Jó döntésnek nevezték a fizetési moratórium bevezetését a banki vezérigazgatók ma a Portfólió online hitelezési konferencián, és abban is egyetértettek, hogy az ezzel kapcsolatos kihívások később jelentkezhetnek.

Sokkterápiával fékezhető meg Olaszországban a gazdasági összeomlás Cikk

Olaszország és Franciaország a kis- és középvállalatok pénzügyi támogatására Japánban bejelentetett 1,6 ezer milliárd jenes támogatási program példáját követő költségvetési ösztönzőket szorgalmaz Európa szerte a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek semlegesítésére.

Beindult a hitelezés Magyarországon Cikk

Az OTP teljes hitelállománya egy év alatt robusztusan, 4 százalékkal nőtt Magyarországon szeptember végére – mondta Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Új kkv-adatbázis támogatja a hitelezést Cikk

Az MNB és a BISZ Zrt. elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását. A bankok ennek segítségével információt kaphatnak a vállalati nemteljesítési valószínűségről, egy kizárólag az MNB számára elérhető, egyedülálló adatbázis alapján. A szolgáltatás így csökkenti az információs aszimmetriát, segíti a banki kockázatkezelést, támogatva ezzel a vállalati hitelezést.

Kft.-k közötti kölcsön Kérdés

Ügyfelünk legnagyobb partnerének három évre kölcsönt szeretne nyújtani. A két vállalkozás nem kapcsolt, a kölcsönadás egyszeri alkalommal történik, más társaságnak vagy magánszemélynek nem ad kölcsönt a cég. Kérdésem: a jelenleg érvényes jogszabályi feltételek alapján lehetséges-e ez, és mire kell odafigyelni a szerződéskötés során?

Itt vannak a kormány tervei: Varga Mihály a részletekről Cikk

A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését, valamint a demográfiai kihívásokra való reagálást, a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlan átminősítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Tárolási díj áfatartalma

Bunna Erika

adótanácsadó

Ingatlanhasznosítás Horvátországban

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink