99 találat a(z) hiba cimkére

Társasági adó, önellenőrzés Kérdés

Bizalmi vagyonkezelői ügyben bírságolta az MNB az MBH-t Cikk

Az MNB a bizalmi vagyonkezelő ügyfelek banki átvilágítását és az ehhez kötődő monitoringtevékenységet áttekintő témavizsgálata nyomán 10 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra, míg az Erste Bankot figyelmeztetésben részesítette. Az intézkedések nem befolyásolják a hitelintézetek megbízható működését, de kijavításukra szükség van.

Munkavállaló felelőssége munkaviszony megszűnése után Kérdés

Vonatkésések Cikk

Több – hiba miatti – késésről is beszámolt Facebook-oldalán ma a Mávinform.

Tűzvédelmi gikszer: majdnem kétmillió autót hív vissza a Toyota Cikk

Több mint 1,8 millió autót hív vissza a Toyota, közölte szerdán a gyártó. A visszahívásban érintett modell a RAV4 2013 és 2018 között leszállított autói, írja a CNN Business-re hivatkozva a forbes.hu.

Beszámoló javítása Kérdés

Jogkövetkezmények az adózási rendszerben 3. – Önellenőrzési pótlék Cikk

Milyen esetekben van lehetősége az adózónak önellenőrzésre, mikor kell emiatt pótlékot fizetnie? Cikksorozatunk harmadik részében e témát járjuk körül.

Egy cikk margójára – Mérleg után a (könyvelő)világ: vita a könyvvizsgálóval, „elfelejtett” könyvvizsgálat Cikk

Az elmulasztott könyvvizsgálat témájában írt, június 20-án megjelent cikkemhez érkezett olvasói hozzászólások – úgy vélem – megérdemelnek egy új, az ilyenkor szokásos válaszokat meghaladó terjedelmű írást.

NYENYI Kérdés

Mérleg után a (könyvelő)világ: vita a könyvvizsgálóval, „elfelejtett” könyvvizsgálat Cikk

Az élet a legjobb forgatókönyvíró – és ez az érdekes és tanulságos számviteli példákra is igaz. Az alábbiakban a kötelező könyvvizsgálat tárgyköréből válogattunk néhány, a valóságban is megtörtént esetet.

Hibahatások minősítése Kérdés

Gyakori hibák a készenléti jellegű munkaköröknél Cikk

A kedvező munka- és pihenőidő szabályok miatt a vállalkozások egyre gyakrabban foglalkoztatnak a készenléti jellegű munkakörben. Fontos azonban látni, hogy amennyiben ennek jogi feltételei nem adottak, súlyos következményekkel kell számolni.

Ezek a jellemző hibatípusok az online számla adatszolgáltatásban Cikk

2023 nyarán lesz 5 éves az online számla hazai rendszere, amelyet 2018. július 1-jével indított el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a számlaadatok valós idejű, kötelező adatszolgáltatása érdekében. A BDO Magyarország adózási és IT-szakértői az online számla adatszolgáltatás kapcsán tapasztalt hibákat összegyűjtve 4+2 típusra hívják fel a figyelmet az adóhatósági interfész visszajelzései alapján.

Önellenőrzés: mikor és hogyan? Cikk

Ha az adózó észleli, hogy korábbi bevallásában az adóalapot, az adót, a költségvetési támogatást nem a jogszabálynak megfelelően állapította meg, vagy számítási hiba, elírás miatt az adó, költségvetési támogatás alapja, összege hibás, bevallását önellenőrzéssel módosíthatja a javára és a terhére is – írja 23. információs füzetében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Digitális adatokból szűri ki az MNB a pénztári biztosítási befektetések hibáját Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt három-négy évben – szinte valós idejű adatok digitális feldolgozásával – megújította a hazai biztosítói és pénztári szektor ügyfélvagyonának alakulását figyelő befektetési monitoring rendszerét. A jegybank immár a piaci szereplők napi állományi és tranzakciós adatainak kifinomult elemzésével tudja kiszűrni az esetleges kockázatokat – írja tanulmányában Lukács Péter, a Magyar Nemzeti Bank Digitális felügyelésért felelős főosztályának vezető elemzője az mnb.hu-n.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Devizás könyvelés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó gépjármű költségelszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Idegen épületen végzett beruházás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink