18 találat a(z) helyettesítés cimkére

Helyettesítő háziorvos megbízási jogviszonya bejelenthető-e utólag? Cikk

Háziorvosi praxisban helyettesítés esetén megoldás lehet-e a kifizetés napján történő be- és kijelentés és elszámolás? Olvasói kérdésre dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Megbízási jogviszony bejelentése Kérdés

Kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó nyugdíjas közreműködő tagja (2) Kérdés

Munkahelyi e-mailek: így kezelhetjük szabályszerűen egy kolléga levelezését Cikk

A munkafolyamatoknak a munkavállaló távolléte alatt is zökkenőmentesen kell haladni egy munkahelyen. Mennyire szabályos, ha a munkavállaló e-mailjeit átirányítják egy kolléga címére annak érdekében, hogy azok ne maradjanak megválaszolatlanul? Kiket kell értesíteni, kiktől szükséges esetleg engedélyt vagy hozzájárulást kérni ennek végrehajtásához? Amennyiben mindez nem szabályszerűen történik, alapot adhat-e azonnali hatályú felmondás beadásához a munkavállaló részéről? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

A szövetkezet elnöke beteg, ki helyettesitheti? Kérdés

Határozott idejű munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk terhesség miatt minimum 2 évig távol lesz. Helyettesítésére határozott idejű munkaszerződéssel szeretnénk felvenni valakit. Kérdésem, hogy a munkaviszony végét hogyan lehet szabályosan meghatározni? Konkrét dátumot kell használni (amit még nem is tudunk pontosan, mivel előbb táppénzen lesz kolléganőnk, majd ezt követően a gyermek 2 éves koráig szeretne otthon lenni), vagy lehetséges szövegesen megfogalmazni, hogy xy helyettesítésének idejére? Válaszát előre is köszönöm.

Helyettesítés Kérdés

Egy cég a műszaki vezetői állás betöltéséig egy 8 órában dilgozó munkavállalót bíz meg, helyettesítéssel. A helyettesítést a meglévő munkaszerződés kiegészítésével vagy megbízási szerződéssel oldja meg a munkáltató? A plusz bér csak a helyettesítés idejére jár! Melyik a helyes megoldás a szerződés vonatkozásában? A helyettesítési bér 177 000 forint.

Ügyvezető fizetés nélküli szabadsága II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témával kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben is kell-e helyettesítésről gondoskodni, ha a cégben nincs gazdasági tevékenység ("alvó cég")? Előzmény: http://adozona.hu/kerdesek/2017_5_23_ugyvezeto_fizetes_nelkuli_szabads_wnm Válaszát előre is köszönöm!

Igazgatási szünet alatti munkavégzés biztosítása Kérdés

Kormánytisztviselőként történő munkavégzés kapcsán teszem fel a kérdést: a Kttv. szerint január hónapban meghatározásra került a 2018. évi szabadságolási ütemterv. Ugyanazon munkaterületen és ugyanabban a munkakörben dolgozók ugyanarra a nyári időszakra határozták meg a szabadságukat, melytől eltérni nem akarnak, hivatkozva arra, hogy a szabadságuk kétötödével ők rendelkeznek. Kérdés: mit tehet a munkáltató, ha a dolgozók ezen igényükön nem változtatnak, és a helyettesítést nem tudja megoldani, az igazgatási szünet alatti zavartalan ügyintézés itt akadályokba fog ütközni (nem közvetlen ügyfélkapcsolati feladatokat látnak el a dolgozók).

Helyettesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállalót 5/2, kétműszakos munkarendben foglalkoztatjuk, 06-14-ig és 12-20 óráig. Helyettesítésre kértük fel a portára, ahol 18-06-ig kellett dolgoznia. A munkavállaló el is fogadta. Több órát nem kellett neki dolgozni összességében, mint a 8 órás beosztásnál, mert két 12 órás munkaidő után pihenőnapot kapott. A munkaidő-beosztást 7 nappal előbb közöltük vele. Kérdésem, hogy az 50%-os bérpótlékot (pihenőnap kiadása miatt) a napi + 4 órára kell elszámolni, vagy napi 12 órára. Tisztelettel.

Helyettesítés, rendkívüli munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló háromműszakos munkarendben dolgozik, az előre kiadott beosztása alapján. Esetenkénti helyettesítés miatt a dolgozó a munkáltató írásbeli utasítása alapján másik munkakörben és négyműszakos munkarendben végzi a munkáját a helyettesítés időtartama alatt, ez átmeneti időszak, a másik dolgozó szabadságának időtartamára szól. A kérdés az, hogy a helyettesítés időtartamára a négy műszakra járó műszakpótlékokon kívül kell-e rendkívüli munkavégzés miatt plusz díjazást adni? Köszönettel a választ.

Vasárnapi bérpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk állattenyésztéssel foglalkozik, tehát tevékenységéből kifolyólag megszakítás nélküli munkarendben dolgoznak alkalmazottaink. A munkavállalóknak a munkáltató sajátos tevékenységére tekintettel nem jár vasárnapi munkavégzésre pótlék. Nyáron a szabadságolásokat alkalmi munkavállalók bevonásával tudjuk megoldani. Rájuk is ugyanúgy vonatkozik a pótlékmentesség? Ha éjjeliőrt helyettesíti alkalmi munkavállaló, rá milyen szabály vonatkozik? Válaszát előre is köszönöm. Gál Veronika

Ügyvezető-helyettes kinevezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ügyvezetését az egyik (többségi) tulajdonos látja el. A cégnél van egy alkalmazott (termelés-irányító), aki eddig is részt vett a fontosabb döntések előkészítésében. Mivel az ügyvezető, aki egyben a munkáltatói jogkör gyakorlója is, idős kora miatt egyre kevesebbet tartózkodik a cég székhelyén, szeretné, ha távollétében a nevezett alkalmazott helyettesíthetné. Általában minden, a céget érintő dolog az ügyvezető tudtával történik, de gyakran gondot okoz az aláírások beszerzése. A gyorsabb ügyintézés és a gördülékenyebb munkamenet érdekében szeretné, ha helyette (amennyiben nincs jelen) kinevezett helyettese is eljárhatna. Ezen alkalmazottat vezető beosztású munkavállalónak nyilvánítaná, alapbérét a jogszabálynak megfelelően felemelné. Kérdésem: ebben az esetben új munkaszerződést kell-e kötni a munkavállalóval, vagy elég a korábbi módosítása? Szükséges-e a helyettes bejegyzése a cégbíróságon (társasági szerződést kell-e módosítani), vagy elég egy taggyűlési határozat a kinevezésről? Mennyire részletesen kell megnevezni azokat a területeket, ahol a helyettes eljárhat a cég érdekében? Ha utólag az ügyvezető mégsem ért egyet a helyettes által meghozott döntéssel, hogyan orvosolható a dolog? Válaszát előre is köszönöm!

Munkáltatói jog gyakorlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft.-ben az ügyvezető az egyetlen, aki a munkáltatói jogot gyakorolja. Hosszabb távolléte idején felmerülő ilyen ügyekben ki írhat alá, illetve tehet jognyilatkozatot helyette, vagy milyen módon oldhatók meg akadályoztatása esetén a munkaügyek?Köszönettel,

Őstermelő helyettesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy őstermelő például betegség miatt nem tud elmenni a termelői piacra árulni, megbízási szerződéssel megbízhatja-e élettársát, hogy a nevében áruljon? Ha ezért nem részesül díjazásban, bejelentési és bevallási kötelezettsége nincs. Milyen feltételekkel állíthat ki a nevében nyugtát? Szakszerű válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg iparűzési adó

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég könyvvizsgálata

Nagy Norbert

adószakértő

Kapott előleg számviteli elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs