52 találat a(z) helyesbítő számla cimkére

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárásának számviteli teendői Cikk

Olvasónknak nyíltvégű pénzügyi lízing lezárásával kapcsolatos kérdésekkel gyűlt meg a baja. Nagy Norbert adószakértő válaszolta meg ezeket.

Árfolyam-különbözet elszámolása Kérdés

Adószám nélküli számla Kérdés

Adószám javítása helyesbítő számlával Kérdés

Helyesbítő számla 25%-os áfával Kérdés

Számlamódosítás Kérdés

Áfabevallás M-es és főlap kezelése sztornó esetén Kérdés

A hibás teljesítés miatti számlázás. Kérdés

Raklapvisszavétel magánszemélyektől. Kérdés

Helyesbítő vagy sztornó számla Kérdés

Garanciális visszatartás kivezetése a könyvelésből Kérdés

Tisztelt Szakértő! Építőipari cégként garanciális kintlevőségeink vannak. A vevő hibás teljesítés miatt nem akarja ezt az összeget kifizetni. Erről kaptunk jegyzőkönyvet is. A vevő másik céggel végeztette el a munkák kijavítását. A könyvelésből milyen módon kell kivezetni, vagy esetleg kell róla nekünk helyesbítő számlát kiállítani? Könyvelése: T:86 K:311. Ha jól gondolom, ez nem adóalapot növelő tétel lesz. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Reinhardt Éva

Online számla: NAV online 2.0 adatszolgáltatás Cikk

A koronavírus-járvány az adózás területét sem hagyta érintetlenül. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az eredetileg 2020. április 1-jei hatályba lépéssel tervezett 2.0 online adatszolgáltatást július 1-jétől teszi kötelezően alkalmazandóvá. A 2.0 adatszolgáltatás főleg technikai jellegű változást jelent, cikksorozatunk – jelen – második része ennek részleteit ismerteti.

Előleg áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előlegszámlát kellett kiállítanom márciusban. A normál számlákat a partnerünk önszámlázás keretében végzi. A számlákat áprilisban állította ki, márciusi teljesítéssel. A különbözet kifizetése áprilisban történt. Az általa önszámlázás keretében kiállított számlákból nem tudja levonni az előleg összegét, nekem kell helyesbítő vagy sztornó (?) számlát kiállítanom az előleg visszavételéről. Mivel ez egy jóváíró számla, ezt már csak áprilisban vonhatom le? Itt is érvényes, hogy akkor vonhatom le, ha a vevő megkapja a számlát, vagy márciusban beállíthatom levonásba? Köszönöm!

Ingyenes áruátadás Kérdés

Adott egy beszállító („A” cég), egy logisztikai szolgáltató cég („B”) és a vevő / megbízó vállalat („C”). A vevő úgy dönt, hogy kiskereskedelmi egységeiben akciót hirdet, amelynek keretében a fogyasztóknak már belistázott termékeket (tehát nem termékmintát) adnak ajándékba bizonyos vásárlási összeg felett. Az áru beszerzését, kiszállítását a logisztikai cég végzi. A beszállító úgy dönt, hogy a vevő akcióját bizonyos mennyiségű termék ingyenes átadásával / beszállításával támogatni fogja. Kérdés, hogy ezt a beszállító és a logisztikai szolgáltató cég csak térítésmentes átadás-átvétellel kezelheti vagy a logisztikai cég befogadhat üzleti árengedményről szóló értesítőt a beszállítótól (vagy helyesbítő számlát)? Melyik a helyes megoldás? Adhat-e a beszállító cég az adott mennyiségre egy egyösszegű árengedményt vagy szerencsésebb esetleg egy féléves periódusban az egyes beszállításokra elosztva árengedményt adni, amíg az engedmény értéke el nem éri a támogatásét?

58. § szerinti időszakos elszámolású számlák korrekciója a NAV online rendszerben Kérdés

58. § szerinti időszakos elszámolású számlák esetében, ha ugyanarra az időszakra kiállítunk egy újabb számlát (pozitív számlát, adóalap utólagos módosítására kerül sor, és nem a soron következő elszámolási időszakban kibocsájtott számlában tüntetjük fel) a következő kérdés merül fel: → új számlának minősül, vagy módosító számlának? Korábban számlázott időszakos elszámolású ügylet teljesítésének pozitív módosítását megtehetjük új számlával, vagy kizárólag módosító / helyesbítő számla, számlával egy tekintet alá eső okirattal a NAV elektronikus adatszolgáltatás rendszerében?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlabefogadás

Nagy Norbert

adószakértő

Közösségen belüli szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close