4 találat a(z) havi bevalló cimkére

Áfabevallási gyakoriság Kérdés

Turizmusfejlesztési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 61/2020. (III.23.) kormányrendelet 2. §-a csak a negyedéves és az éves bevallási kötelezettségű adózóknak ad mentességet a 2020. 03-04-05-06.havi turizmusfejlesztési hozzájárulás megállapítására, bevallására és megfizetésére. Ezek szerint a havi bevallókra szándékosan nem vonatkozik ezen mentesség? Vagy a gyors jogalkotás során kimaradt a havi bevallókról való rendelkezés a jogszabályból? Köszönettel várom válaszát.

Gyűtőszámla havi bevalló esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Havi áfabevalló adóalany megállapodhat-e a partnerével abban, hogy például hetente állít ki számlát? Így viszont előfordulhat – sőt biztosan előfordul –, hogy a számlában szerepel egy adott havi dátum és a következő havi teljesítésű dátum is. Jól van-e ez így? Vagy egy adott számlán mindenképpen a hó utolsó napja szerepelhet csak, vagyis úgy kell-e megállapodni, hogy ha egy elszámolt időszak kezdő és záró dátuma nem egy hónapra esik, akkor az elszámolási időszak utolsó napja nem más, mint az adott hónap utolsó napja? A számla “teljesítési dátuma“ rublikába mit kell beírni? Hisz az egyedi teljesítések a számlában külön-külön szerepelnek. Tulajdonképpen a felekre van bízva az, hogy az 58. § szerinti elszámolásban vagy gyűjtőszámlás szerinti elszámolásban állapodnak meg? Válaszát előre is köszönjük.

Áfabevallás gyakorítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Negyedéves áfabevalló a cég, de exportbevételünk miatt mindig visszaigénylők vagyunk. Jövő évben beruházásokat tervezünk, ezért kérnénk az áfa gyakoribb (havi) bevallását a NAV-tól. Viszont nem tudom, hogy ha megkapjuk rá az engedélyt, az mennyi időre szól? Az adott üzleti év végéig, vagy onnantól már nincs visszalépés a negyedéves áfabevallásra, mindig haviak maradunk? Az Art. 2. számú mellékletében sincs erre vonatkozóan tájékoztatás. Gondolom, a kérelemre megadott engedély tartalmazza ezt, de jobb lenne a beadás előtt erről tudni. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvelőirodák kiterjesztett gyártói felelősség díja

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Osztalékfizetés tagok részére

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs