141 találat a(z) házastárs cimkére

Élettársak a pácban: sokszorozódnak a gyermeket nevelők hátrányai Cikk

Mennyit ér a gyermek az államnak, ha házastársak nevelik, és mennyit, ha élettársak? Az Alkotmánybíróság minap hozott határozata szerint alaptörvény-ellenes a családi pótlék összegében a megkülönböztetés. Az élettársak hátrányt szenvednek más juttatásoknál is.

Családi pótlék élettársi kapcsolatban: javaslat a hátrány megszüntetésére Cikk

A családok közötti megkülönböztetés megszüntetéséről szükséges törvénymódosításról címmel törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Szabó Tímea független képviselő.

Családi kedvezmény: így számítható ki könnyen, gyorsan és pontosan! Cikk

Házas? Egyedülálló? Élettársi kapcsolatban él? Háztartásában saját és házastársa korábbi házasságában született és közös gyermeket is nevel? Az Adózóna segítségével gyorsan kiszámíthatja érvényesíthető családi kedvezményét.

Házastárs kontra élettárs: kinek, milyen ellátás jár? Cikk

A társadalombiztosítási és szociális ellátások tekintetében nem egyszer jelentősen különbözik a házastárs és az élettárs pozíciója. A következőkben néhány ezzel kapcsolatos jellemző élethelyzetet és alkalmazandó szabályt tekintünk át.

Családi kedvezmény: pórul járhatnak az elvált szülők Cikk

Évente 850 ezer forintot nyerhet az a háromgyerekes család, amelyik bizonyítani tudja a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak( NAV), hogy élettársi viszonyban neveli gyermekeit. De az elvált szülő elbukhatja a családi kedvezmény akár 40 százalékát is, ha évközben igényli azt. Rejtett aknák és lehetőségek a jogszabályban.

Örökösödési illeték: júliustól többet fizet a házastárs Cikk

Egyenes ági, vérrokoni kapcsolatokon belüli vagyonátruházás esetén sem ajándékozási, sem örökösödési illetéket nem kell fizetni. A házastársnak visznt többet kell fizetnie. A kormány tervei szerint 2010. július 1-jével, azaz visszamenőleg szűnik meg az e típusú illeték fizetési kötelezettség.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkabér csökkentése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink