21 találat a(z) gyesen lévő cimkére

Táppénzjogosultság Kérdés

Kölcsönzött munkavállalók jelentése Kérdés

Amikor az egyéni vállalkozó mentesül a minimum közterhek fizetése alól Cikk

A biztosított és többes jogviszonyban nem álló (tehát nem nappali tagozatos diák vagy hallgató és heti 36 órás foglalkoztatással járó munkaviszonnyal nem rendelkező) egyéni vállalkozót havi minimális adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli. Ugyanakkor az e körbe tartozók esetében is meghatároz a jogszabály olyan időszakokat, amikor mentesülnek az adó- és járulékminimum fizetése alól.

Hipa – kata Kérdés

Kismama helyettesítése 2021 Kérdés

Gyes, vállalkozás, munkavállalás Kérdés

Saját kézzel készített termék értékesítése Kérdés

Felmondás gyesen lévő kismamának Kérdés

Gyesen lévő főállású társas tag és a kata Kérdés

Kijelentés gyes alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: egy kft.-t rövid időn belül értékesítenek. A kft.-ben még dolgozóként benne van egy gyesen lévő anyuka (jelenleg nem dolgozik). Az ő munkaköre megszűnik. Ebben az esetben hogyan lehet kiléptetni a dolgozót? Mire kell figyelni? Például felhalmozott szabadnapok? Munkáltatói felmondással vagy közös megegyezéssel szüntethető meg a jogviszony? Válaszát köszönöm!

Táppénzszámítás alapja Kérdés

Gyesen lévő kismama új főállású munkaviszonyt létesít, de veszélyeztetett terhességgel táppénzre megy. Mi a táppénzszámítás alapja? Lehetséges-e, hogy az előző munkaviszonyát is fenntartva mindkét jogviszonyában kapjon táppénzt, mik az egyes táppénz alapok ? Köszönöm szépen a választ.

Gyes és táppénz egyszerre: így lehetséges Cikk

Gyesen lévő munkavállaló ismét várandós (két hónapos); elmehet-e azonnal táppénzre, és kaphatja-e azt a gyes mellett? – kérdezte olvasónk. Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Katás és főállású munkaviszonyos, gyesen lévő tb-ellátása Kérdés

Egy heti 36 órát elérő munkaviszonnyal rendelkező munkavállaló, aki a munkaviszonyából több éve gyesben részesül, két éve katás egyéni vállalkozó. A munkaviszonyában nem foglalkoztatják, fizetés nélküli szabadságon van, a munkahelyén semmilyen jogviszonyban nem dolgozik, foglalkoztatással járó jogviszonya nincs. Kata szempontjából főállású katás adózónak minősül, már két éve havi 50 ezer forint katát fizet. Jelenleg 4 hónapos várandós. A mai napon kérte a gyes alatt felgyűlt szabadságának kiadását, majd – várhatóan – keresőképtelen állományba kerül. Kérdésem, hogy ebben az esetben a munkaviszonyából és az egyéni vállalkozásából is jogosult-e tb-ellátásra? Tekintettel arra, hogy a munkaviszonyából néhány nap bérezett napja lesz (szabadság), illetve arra, hogy bár lesz néhány nap bérezett napja, de nem lesz egy egész hónap, melyben heti 36 órát elérő foglalkoztatással járó jogviszonya lesz, továbbra is főállású kataalanynak kell tekinteni.

Gyesen levő őstermelő járulékfizetése Kérdés

2016. június hónaptól gyesen lévő mezőgazdasági őstermelőnek kell-e egyéni járulékot, valamint szociális hozzájárulási adót fizetnie, ha 2015. évben nem volt az őstermelésből bevétele (munkaviszonnyal rendelkezik, fizetés nélküli szabadságon van)? Amennyiben nincs járulékfizetési kötelezettség, kell-e nullás 1658-as bevallást beadni?

Felszámolták a gyesen lévő kismama munkahelyét Kérdés

Felszámolták a gyesen lévő kismama munkahelyét, és közben újra gyermeket vár. Ilyenkor milyen juttatások illetik meg, és mi alapján számolják ki azt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telephely eladása

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs