2371 találat a(z) gazdaság-rss cimkére

Új kata, gyed, egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Tárgyi eszköz állományba vételi bizonylata Kérdés

Főállású kisadózó Kérdés

Egyéni vállalkozó tankolása Kérdés

Vagyoni értékű jog selejtezése Kérdés

Áfa levonása Kérdés

Asztalos munkadíjat számláz Kérdés

Őstermelő járulékfizetése Kérdés

Céges autó tankolása Kérdés

Új információs füzetek a NAV honlapján:egészségügyi szolgáltatási járulék és diákok munkavállalása a téma Cikk

„Az egészségügyi szolgáltatási járulék 2022”, és „A diákok munkavállalása 2022” címmel információs füzetet jelentetett meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Átvette az MKB a Sberbank hitelportfolióját Cikk

Megtörtént a Sberbank Magyarország Zrt. „v.a.” mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának átruházása az MKB Bank Nyrt. részére. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3 000 vállalati ügyféllel bővül a bank ügyfélköre.

Az egyéni vállalkozók átalányadózásának alapvető szabályai Cikk

Az egyéni vállalkozók a vállalkozói tevékenységből származó jövedelmük kiszámítása és az azzal összefüggő adókötelezettségek meghatározása során a kisadózó vállalkozók tételes adóján (új kata) kívül többféle adózási mód közül választhatnak, ezek az átalányadózás és a vállalkozói személyi jövedelemadó, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által a honlapon megjelentetett, az átalányadózásról szóló információs füzetben.

Vámbírság: új szabályok július 28-ától Cikk

A korábbinál enyhébb elbírálásra számíthatnak július 28-ától a gazdálkodók, ha viszonylag kisebb mulasztást követtek el a vámkezelés során. Az új szabályokat a Magyar Közlöny 2022/127. számában július 27-én a 2023-as központi költségvetés megalapozásáról szóló 2022. évi XXIV. törvényben hirdették ki, mely módosította a nemzeti vámtörvényt is.

Költségvetést megalapozó törvény: változtak a korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban részesülők nyugdíjának újraszámítási szabályai Cikk

A Magyar Közlöny 127. számában kihirdették Magyarország 2023. évi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényt. Cikkünkben megnézzük, hogy a törvény miként módosítja a korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban részesülő személyek nyugdíjának újraszámítására vonatkozó szabályait.

Villámkérdések és válaszok a kataváltozással kapcsolatban Cikk

Augusztus 31-e után sokak kényszerülnek a kataalanyiság elhagyására. A váltással és a befejezéssel kapcsolatban sok kérdés érkezik az Adózóna oldalán. Ezek többek között vonatkoznak áfára, átalányadózásra áttérésre, ekhós lehetőségekre, költséghányad alkalmazására vagy akár a bevételi értékhatár értelmezésére. Kiválasztottunk néhányat, melyeket Lepsényi Mária adószakértő válaszolt meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs