7 találat a(z) gazdálkodó szervezet cimkére

Végleges pénzeszközátadás illetékmentessége Kérdés

Gazdálkodó szervezet érdekét szolgáló egyéni életbiztosítások Kérdés

Tisztelt Szakértő! Legyen szíves a következő kérdésben a segítségemre lenni: Gazdálkodó szervezet kockázati életbiztosítást és megtakarítás jellegű életbiztosítást kíván kötni. Mindkét esetben a szerződő, valamint a kedvezményezett is a gazdálkodó. A tájékoztató szerint nem terheli sem a szerződőt, sem a kifizetőt adó- és járulékfizetési kötelezettség addig, amíg a szerződő vagy kedvezményezett személyében változás nem történik, mivel a magánszemély ebben az esetben nem szerez bevételt. Ha módosul a kedvezményezett vagy a szerződő természetes személyre, akkor az addig megfizetett biztosítási díj egy összegben válik a módosításkor adókötelessé. Ezt így helyesen gondolom? Köszönöm a segítséget.

NAV: a gazdálkodó szervezetek jövőre elektronikusan csak cégkapun intézhetik adóügyeiket Cikk

A gazdálkodó szervezetek jövőre kizárólag a cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY) tárhelyet használhatják – közölte a NAV pénteken az MTI-vel.

A cégkaput kell használniuk január 1-jétől a gazdálkodó szervezeteknek Cikk

A Belügyminisztérium közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a gazdálkodó szervezeteknek január 1-jétől kötelező a cégkapu szolgáltatás használata. A vállalkozások a cégkapun keresztül lesznek online kapcsolatban a hivatalokkal, illetve a hivatalok a vállalkozásokkal.

Cégkapu regisztráció Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésem volna a cégkapu regisztrációval kapcsolatban: Egyéni vállalkozónak is kell? Ugyanis ott becsatolt dokumentumokat kér, amiből az Igazolás van meg, de ha újat kérek, hogy pdf-ben legyen meg, akkor azt postai úton küldik többnapos határidővel. Azt scanneljem be? Ha egyáltalán kell regisztrálniuk. Nagy ebben a tanácstalanság minden fórumon. A törvény gazdálkodó szervezetekről ír, márpedig ők is azok, sőt még az őstermelők is, akiknek végképp nem tudom mit lehetne becsatolni ahhoz, hogy létrejöjjön a regisztráció. Köszönöm válaszukat. Üdvözlettel.Szeleczkei Lászlóné

http://adozona.hu/tarsasagi_ado_innovacios_jarulek/Meg_ha_elengedi_is_a_szallito_a_tartozast_d_AARBDB Kérdés

Az Itv. 17. § (4) bek. szerint az (1) bek. n) szerinti mentesség akkor vehető igénybe, ha a vagyonszerzőnek nem olyan külföldi államban van székhelye vagy üzletvezetése helye alapján illetősége... A 17. § z (1) bek. n) pontja mind az elengedő, mind a vagyonszerző vonatkozásában a „gazdálkodó szervezet” fogalmával operál. A (4) bek. viszont úgy fogalmaz, hogy az illetékmentesség mentesség akkor vehető igénybe, ha a vagyonszerzőnek nem olyan külföldi államban van székhelye vagy üzletvezetése helye, ahol…. Azaz a vagyonszerző – bizonyos további feltételek fennállása esetén ugyan, de – lehet olyan gazdálkodó szervezet, amelynek a székhelye külföldön van. Magyar gazdálkodó szervezetnek, gazdasági társaságnak a székhelye viszont nem lehet külföldön. Ez logikailag azt jelenti, hogy ha nem lenne a (4) bek. szerinti „megszorítás”, akkor bármilyen külföldi államban (is) lehetne a székhelye, nemcsak belföldön. Ez azt jelenti, hogy az (1) bek. n) pont alkalmazásában, amikor „vagyonszerző gazdálkodó szervezet”-et említ a törvény, ott külföldi székhelyű, illetőségű gazdálkodó szervezetre, így köztük gazdasági társaságra is utal, azokra is vonatkozik. Viszont ezen jogszabályhely az elengedő és a vagyonszerző közötti mindennemű megkülönböztetés nélkül rendelkezik követelések gazdálkodó szervezetek közötti ajándékozásáról, követelés-elengedéséről és a tartozásátvállalásáról. Így viszont, ha a vagyonszerző lehet külföldi – és fentebb erre jutottam – akkor az elengedő is lehet az. Üdv.MZ

Kinek kötelező január 1-től a kamarai nyilvántartás? Szakértői Kommentár

Az Országgyűlés által a tavalyi év során elfogadott 2011. évi CLVI. törvény a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvényt akként módosította, hogy a gazdálkodó szervezetek számára kötelezővé tette a kamarai nyilvántartásba történő bejelentkezésüket és ahhoz kapcsolódóan 5000 forint kamarai hozzájárulás megfizetését. Íme, a részletek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close