119 találat a(z) gépjárműadó cimkére

Gépjárműadó, építményadó és társai: közeleg a befizetési határidő Cikk

Március közepe újabb közteher-fizetési határidő az adózók számára: az előírt helyi adókra kell az előleget, illetve az éves adó felét megfizetni.

Környezetkímélő autó adókedvezménye Kérdés

A net jogtár alapján 2016-ban, ha zöld rendszámunk van, nincs gépjárműadó-fizetési kötelezettségünk, azonban nincs mit levonni, tehát a cégautóadó teljes összegét fizetjük. Ha normál a rendszám, akkor levonhatjuk a gépjárműadót a cégautóadóból – tehát ugyanott állunk. Nem tudom, hogy jól értelmezem-e a jogszabályt, mert a megelőző hírverésekben nem erről volt szó.

Illeték, gépjárműadó, regisztrációs adó: ezt kell tudni a változásokról Cikk

Érdemes lehet várni a gépjármű-beszerzésekkel, ugyanis jövőre az adócsomag alapján csökkenhetnek az illetékekre, gépjárműadóra és regisztrációs adóra vonatkozó kötelezettségek.

Fontos adóbefizetési határidő közeleg! Cikk

Magánszemélyekre és a vállalkozásokra is vonatkoznak a holnapi határidők: szeptember 15-éig kell megfizetni a helyi adókat, illetve adóelőlegeket.

Gépjárműadó-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem külföldi (német) állampolgár, de Magyarországon él. 80 százalékos rokkantsági igazolása van a németországi orvosi bizottságtól, ami végleges (80 éves), mivel nem várható javulás az állapotában. Magyar rendszámú autóval rendelkezik, de az önkormányzatnál nem veszik figyelembe a gépjárműadó-kedvezményeknél az igazolását. Indoklásuk szerint nálunk ez nem érvényes. Magyarországon kell rehabilitációs vizsgálatról igazolást hozni. Ügyfelem nem érti, hogy ez miért van így, hiszen a mozgássérült igazolványát az egész Európai Unióban elfogadják. Kérem, sziveskedjenek tájékoztatni, hogy mi a teendője ügyfelemnek. Köszönettel: Vallerné Klári

Gépjárműadó önellenőrzése Kérdés

Sajnálatos hiba történt a gépjárműadó-bevallással és -fizetéssel kapcsolatban. A társaság évek óta (10 év) olyan pótkocsi után fizet gépjárműadót, amely legalább 10 éve nincs a tulajdonában. A pótkocsi rendszáma nincs meg, annak idején ócskavasnak eladták. Az önkormányzatnál a rendszámot nem adták le, nem jelentették be. Kérdésünk: hogyan tudjuk kijelenteni, illetve önellenőrizni?

Bérelt személygépkocsi Kérdés

Cégünk 2014.05.30-án 49 hónapra személygépkocsit bérelt. A bérleti díj tartalmazza a normál szerviz, műszaki vizsga díját, a cégautóadót és gépjárműadót is. Szabályos ez a megoldás, hogy a bérleti díjban megfizetett cégautóadót és gépjárműadót a bérbeadó fizeti? A bérbeadónak megfizetett cégautóadó mentesít bennünket a magáncélú használattal kapcsolatos nyilvántartások alól, ugyanúgy, mintha közvetlenül mi vallanánk és fizetnénk be? Milyen költség-elszámolási lehetőségünk van az üzemanyagra? Elég a számla?

Adózással összefüggő jogszabályok is módosulnak Cikk

Benyújtotta a kormány a 2014. évi központi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést az Országgyűlésnek hétfőn, a javaslat 19 jogszabályt módosít.

Változások a gépjárműadóban és a cégautóadóban Cikk

Az idei adótörvény-módosítási cunami a gépjárműadó törvény terén is változást hozott mind a gépjárműadó, mind pedig a cégautóadó tekintetében.

Gépjárműadó - melyik székhely számít? Kérdés

Egy Kft 2011.01.01.től áttette a székhelyét és a telephelyét A községből B községbe. Ezen változást időben bejelentette a cégbíróságnak és az NAV-nak is. A gépjárművei forgalmi engedélyben viszont nem lettek átvezetve ezen adatok. 2011.évben még a régi önkormányzatnak kellett fizeti .De 2012-ben melyik önkormányzat felé kell az adót megfizetni? Mindkét önkormányzat kéri a törvény 9. § alapjána gépjármű adót.

Növekedhet a gépjárműadó önkormányzatokat megillető része Cikk

A jövő évi költségvetési törvényjavaslatban szereplő 40 százalékról 55 százalékra növelné a gépjárműadóból befolyt összeg önkormányzatokat megillető hányadát az parlament Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának módosító javaslata.

Helyi adó, gépjárműadó: nyilvános adóslista Keszthelyen Cikk

Márciustól nyilvános lesz Keszthelyen a helyi adóval vagy gépjárműadóval elmaradt személyek és társaságok listája - közölte pénteken a város önkormányzata.

Így adózunk a gépjárművek után 2012-ben Cikk

Az év utolsó hónapjára kezd kikristályosodni, milyen terhekkel kell szembenézzenek a járműveket üzemeltető cégek és magánszemélyek a következő esztendőben. A lista még nem teljes, ugyanis az útdíjakról nem született még döntés, de a jó néhány adó, vagy adó jellegű kötelezettség mértéke már végleges.

Adóparadicsom a Dunántúlon: 20 milliós adóbevétel egy faluban Cikk

Törvényes úton, legális adóparadicsomot hozott létre Tápszentmiklós község, a településen az idei évtől sem iparűzési adó, sem építményadó nincs - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építési, szerelési munkánál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan bérleti díja

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan átminősítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink