9 találat a(z) fuvarokmány cimkére

Áfakérdés Kérdés

Háromszögügylet közbenső szereplő fuvarokmányai Kérdés

Közösségi áfás számla Kérdés

Milyen fuvarokmányokat kérhet a NAV? Kérdés

8 napos számlaadási határidő fuvarozásban Kérdés

EU-n belüli termékbeszerzés helyesbítése Kérdés

Kiszállítás igazolása 2020-tól Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2020-tól megváltozott/bevezetett "Termék más tagállamba történő kiszállításának igazolása Közösségen belüli termékértékesítés esetén" kapcsolatban az alábbi kérdésem lenne: hogyan alkalmazható az adómentesség olyan esetben, amikor a más tagállambeli vevő "bejön" a magyar eladó üzletébe, megvásárolja a terméket (jellemzően nem komoly tételekről van szó pár tízezer forint), amelyet saját személyautóval vagy kisterhergépkocsival szállít külföldre. Eddig úgy jártunk el, hogy kértünk egy nyilatkozatot arról, hogy a saját xy rendszámú autóval elszállították, és a rendelkezési helyre megérkezett. Az idei évtől miként tudunk helyesen eljárni? A legkevésbé kockázatos az lenne, ha belföldi, 27%-os áfával állítanánk ki a számlát, de ez a vevő elvesztésével járhat. CMR, fuvarokmány biztosan nem megoldható, hiszen a termék egy személyautóban elfér, az értéke sem túl nagy. (A partnerek legfőképpen szlovákok.) Köszönöm válaszukat előre is!

Új ellenőrzés az utakon, akár 800 ezer forint is lehet a bírság Cikk

Ellenőrzési csoportot hoz létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), amely célzottan ellenőrzi az engedély és fuvarokmány meglétéhez kötött belföldi vagy nemzetközi közúti közlekedési szolgáltatásokat, közúti árufuvarozási és személyszállítási tevékenységeket végzőket, a megtett úttal arányos útdíjra vonatkozó szabályok betartását – közölte a szaktárca.

Képviselői jutalék számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Képviseleti szerződés (belföldi áfaalany gazdasági társaságok között) értelmében a képviselő feladatai a következők: Az általa közvetített vevők tekintetében, az értékesítésre irányuló vevőkkel kapcsolattartás, önálló tevékenykedés, értékesítésben közreműködés, műszaki információk nyújtása. A képviselő vállalja, hogy a célpiacokon megrendezésre kerülő szakvásárokon, vevőlátogatáson való részvétellel növeli az értékesítési lehetőségeket. A képviselő a képviselet keretében folyamatosan tájékoztatja a vevőket a termékfejlesztésekről. Információkat gyűjt a vevők termékekkel kapcsolatos igényeiről, tapasztalatairól, közreműködik az értékesítés folyamatában. A Képviselő a Megbízó által, harmadik országbeli vevők részére értékesített és kiszállított termékek ára után kap 2 százalék jutalékot. Az elszámolás havonta történik. Abban kérem a tisztelt Szakértő segítségét, hogy a belföldi áfaalany képviselő társaság milyen áfakulccsal állítja ki számláját a szintén belföldi áfaalany megbízó társaságnak, a megbízó harmadik országbeli értékesítései alapján? Mikor tekinthető teljesítettnek a szolgáltatás? Milyen bizonylatokkal támasztható alá az elszámolás? Megfelelő-e, ha az értékesítésről kiállított számlák, illetve a hozzájuk kapcsolódó fuvarokmányok alapján készül az elszámolás? Előre is köszönöm a segítséget.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakáscélú megtakarítás adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Többes jogviszony ekho

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Transzferár-nyilvántartás

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs