5 találat a(z) fogyatékos gyermek cimkére

Szja-visszatérítés Kérdés

Tartósan beteg, fogyatékos gyermekek után járó ellátások Cikk

Cikkünkben sorra vesszük azokat az ellátásokat, támogatásokat, kedvezményeket, amelyeket a tartósan beteg, illetve fogyatékos gyermekek után tudnak igénybe venni a szülők. Kizárólag a nekik nyújtandó ellátásokat nézzük most meg, az olyan egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokra nem térünk ki, mint a csed, gyed, anyasági támogatás, ahol nincs különbség ezen a téren.

Gyermek – otthonápolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fogyatékos gyermekeit nevelő vállalkozó jelenleg gyesen van, amely hamarosan lejár. Szeretne újra a vállalkozásában dolgozni. Jogosult a megemelt összegű gyermek otthongondozási díjra. Amennyiben kisadózóként folytatná tevékenységét, tudna-e nem főállású adóalanyként működni az emelt összegű ápolási díjra való tekintettel? Köszönettel: Vágner Emília

Fogyatékos gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő ügyben kérném a segítségét. Munkavállalónk fogyatékos gyermeke elmúlt 16 éves. A gyermek után emelt összegű családi pótlékot kap a munkavállaló. Kérdésem, hogy ez után a gyermek után hány nap pótszabadság illeti meg a munkavállalót (2+2 nap, vagy csak 2 nap, vagy semennyi)? A munka törvénykönyve úgy rendelkezik, hogy 16 éves korig jár, a családok támogatásáról szóló törvény hivatkozik arra, hogy bizonyos BNO kódok alapján 18 éves korig is járhat neki. Mi az igazság? Segítségüket előre is köszönöm.

Kinek, és miért jár pótszabadság? Itt vannak a részletek Cikk

Pótszabadságra jogosult a munkavállaló az életkora alapján és a gyermeke(i) után, ha a föld alatt, állandó jelleggel, illetve, ha ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen dolgozik, valamint a törvényben meghatározott egyéb jogcímeken is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvédi iroda nyitómérlege

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs