109 találat a(z) fogyasztóvédelem cimkére

Bíróságon támadja meg a fogyasztóvédelmi bírságot a Ryanair Cikk

Fellebbez a rá kiszabott fogyasztóvédelmi bírság ellen a Ryanair – erősítette meg az ír légitársaság – írja a hvg.hu.

Fogyasztóvédelmi eljárás indult a Wizz Airrel szemben Cikk

Fogyasztóvédelmi eljárás indult a Wizz Air légitársasággal szemben – közölte ma az Igazságügyi Minisztérium (IM).

Újabb fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított az MNB a NOVIS biztosítónál Cikk

Újabb fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyarországon határon átnyúló szolgáltatóként működő NOVIS biztosítónál, elsősorban a társaság panaszkezelési és ügyféltájékoztatási gyakorlatát, illetve a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó jogszabályoknak való megfelelést ellenőrzik – tájékoztatta a jegybank pénteken az MTI-t.

Postai és a távközlési szolgáltatások, közüzemi ügyek a békéltető testület előtt Cikk

A postai és a távközlési szolgáltatások, valamint a közüzemi ügyek kerültek a legnagyobb arányban a Budapesti Békéltető Testület (BBT) elé 2022. első felében – közölte az alternatív vitarendezési fórumot működtető Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

Magyar Energiaital Szövetség: megtévesztő lehet a cukormentes energiaital Cikk

Sokan gondoljuk, és néha nem is alaptalanul, hogy egy termék Magyarországon forgalmazott változata, eltér a külföldi változattól. A hazait mindig silányabbnak, gyengébb minőségűnek hisszük, ami néha jogos lehet, de nem minden esetben – tette közzé a Magyar Energiaital Szövetség honlapján.

Új időszámítás kezdődött a fogyasztóvédelemben Cikk

2022. május 28-án több pontban is változáson mentek keresztül a fogyasztóvédelmi előírások – hívja fel a figyelmet közleményében az EY Law.

Május 28-tól egységes szabályok vonatkoznak az akciós árakra Cikk

Az Európai Unió területén, így Magyarországon is 2022. május 28-tól egységes szabályok vonatkoznak az árcsökkentésre – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelmi portálján.

MNB: 58 millió forint díjat köteles visszafizetni a CIB Bank ügyfeleinek Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett arra kötelezte a CIB Bankot, hogy csaknem 58 millió forint jogtalanul felszámított díjat fizessen vissza ügyfelei számára – jelentette be szerdán a jegybank, tette közzé az MTI.

Vendéglátóipari termék és tárolótasak elkülönítése Kérdés

Ezek a termékek bizonyultak veszélyesnek 2021-ben itthon és az unióban Cikk

A veszélyes, nem élelmiszeripari termékekre vonatkozó uniós gyorsriasztási rendszer 2021-es jelentése szerint a gépjárművek és a játékok állnak a lista élén; a magyar riasztásokban leggyakrabban az elektromos készülékek, a játékok és a díszvilágítási füzérek szerepeltek – derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett jelentéséből.

Szigorodó fogyasztóvédelmi szabályozásra készít fel a GVH Cikk

A fogyasztók védelme érdekében május végétől több ponton szigorodik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szabályozása – áll a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) mai sajtóközleményében.

Szakhatósági ellenőrzések a használtautó-kereskedéseknél Cikk

Márciustól szeptemberig vizsgálja a fogyasztóvédelmi rendelkezések betartását a használtautó-kereskedésekben a szakhatóság – tette közzé az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a kormany.hu-n.

Falfestékeket tesztelt a fogyasztóvédelem Cikk

A lakásfelújítások alapvető kelléke, egy komolyabb nekibuzdulással járó, tisztasági festést is magába foglaló tavaszi nagytakarításhoz egyenesen nélkülözhetetlen a falfesték. A fogyasztóvédelmi hatóság tizenöt fehér terméket vizsgált és mindegyiket rendben találta, használati jellemzőik ugyanis egybevágtak a gyártók vállalásaival. A szakemberek a beltéri festékek minőségi rangsorát is felállították, a két holtversenyes legjobb közül az olcsóbbik magyar, olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelmi portálján.

Május végétől bírságolható a kettős minőség, módosulnak az árfeltüntetés szabályai Cikk

Tavasz végétől bírságolható a kettős minőség – közölte Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a fogyasztóvédelmi világnapon.

A villamossági termékek több mint fele veszélyesnek bizonyult az ITM vizsgálatán Cikk

A rossz minőségű villamossági cikkek túlmelegedhetnek, lángra kaphatnak. Az áramütést kockáztatja, aki gyenge szigetelésűt, elégtelen csatlakozókkal szereltet vesz a kezébe – figyelmeztetett pénteki közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Felmondási időtől való eltekintés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló szállásköltsége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Mennyi lehet a legrövidebb napi munkaidő?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs