21 találat a(z) fogyasztási norma cimkére

Nagy változás az szja-törvényben: fogyasztási norma hibrid és elektromos járművekre Cikk

Október 1-jétől kiegészültek a személyi jövedelemadó törvény (szja-törvény) járműköltség-elszámolást érintő szabályai a hibrid és elektromos járművek fogyasztási normáit meghatározó rendelkezésekkel. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Itt a NAV listája a januárban alkalmazható üzemanyagárakról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolás esetén júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Itt a NAV listája a novemberben alkalmazható üzemanyagárakról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolás esetén novemberben alkalmazható üzemanyagárakat.

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Itt a NAV listája a júliusban alkalmazható üzemanyagárakról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolás esetén júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Itt vannak a márciusi üzemanyag-elszámolóárak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2021-ben alkalmazható üzemanyagárakat.

Dízellel való fűtés elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy autófényező műhelyben dízellel fűtenek a kályhában (vtsz. 271091943), az áfatartalmát mi alapján lehet, illetve nem lehet levonni? Illetve van valami előírás a fogyasztásra? (Költségként való elszámolhatóság miatt.)

Gépjárművek üzemanyag-fogyasztása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy van egy egyéni vállalkozó, aki fuvarozással foglalkozik, vannak teherautói, amelyeknek nem tudjuk pontosan meghatározni a fogyasztási normáikat. Találtunk a kormányrendeletek között is egy mellékletet, amiben le van írva, hogyan is számoljuk a normát, de más is a kezünkbe akadt. A teher.hu oldalon is lehet számolni normákat, de nem tudjuk, hogy melyik lenne a NAV-nak is elfogadható. Ezeken kívül van egy közlekedési mérnök is, aki szintén meghatározott egy szakértői véleményt, ami teljesen mást hoz ki, mint az előzőek. Ezeken kívül még az lenne a kérdésem, hogy amikor számolunk a NAV-os oldalon feltüntetett üzemanyagárral, akkor amilyen összeget a NAV feltüntet, azt még nettósítani kell? Előre is köszönöm a segítő válaszukat. N. Tünde

Hibrid autó útiköltség-elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértők! A segítségüket, véleményüket szeretném kikérni a következő témában: kiküldetés költségét szeretnénk az alábbi autóra elszámolni: Toyota RAV4 2494 cm3 E/B , elektromos autó. A gyári fogyasztási adatok: város/országút/ vegyes/ 5,1l / 4,9 / 5 liter/100 km, tesztfogyasztás 7,5 liter. A valós adatok ennél magasabb fogyasztást igazolnak. Kérdésem, hogy elszámolható-e hibrid autóra kiküldetési költség, és mivel ennek a hibrid autónak a fogyasztási normája nem található meg a NAV által meghatározott üzemanyag-fogyasztási normák között, a gyártó általi fogyasztás elmarad a tényleges fogyasztástól, mi alapján lehet szabályszerűen elszámolni a kiküldetést? Tudom, van lehetőség a NAV-tól szakértői véleményt kérni, de az Ön véleményére is kíváncsi vagyok, van-e más lehetőség a szabályszerű elszámolásra? Köszönöm a segítéget!

Társaság tulajdonában álló személygépkocsi útnyilvántartása Kérdés

Juhász úr július 20-ai cikkében ( https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Amit_a_kulfoldi_szakmai_ut_elszamolasarol_t_HHXUMT ) a társaság tulajdonában álló személygépkocsi kapcsán (cégautó adót is fizetnek utána) útnyilvántartási kötelezettségről, fogyasztási normáról ír, ha jól értettem a cikket. Nincs itt valami tévedés? Ezek a fogalmak a magánszemély tulajdonában lévő, a cég érdekében felmerült utaknál jöhetnek elő, nem? Köszönöm, üdvözlettel Varga Róbert [email protected]

Személygépkocsi üzemanyag-elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem (kft.) személygépkocsit bérel tartós bérlet konstrukcióban. A személygépkocsit az ügyvezető használja. A kapcsolódó üzemanyagot elszámolja számlák alapján. Kérdésem, hogy van-e arra lehetőség, hogy ne kérjen számlát a tankolásokról, és a NAV által közzétett üzemanyag-átalány és fogyasztási norma alapján számoljon el költséget az útnyilvántartással összhangban? Csak céges használatra használja a személygépkocsit. Illetve ha a fenti nem lehetséges, szükséges-e mindenképpen számlát kérnie a tankolásokról és elszámolnia költségként? Válaszukat előre is köszönöm

Ilyen üzemanyagárakkal számolhat augusztusban Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban augusztusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Üzemanyagárak elszámolhatósága májustól Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a fogyasztási norma szerint májusban elszámolható üzemanyagárakat.

Itt vannak a decemberi üzemanyagárak! Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a fogyasztási norma szerint decemberben elszámolható üzemanyagárakat.

Itt vannak az augusztusi üzemanyagárak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a fogyasztási norma szerint augusztusban elszámolható üzemanyagárakat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járási költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Közalapítvány nonprofit kft.-t hoz létre

Pölöskei Pálné

adószakértő

Rekultiváció (?) elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs