133 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

Fiatalok foglalkoztatása utáni kedvezmény: így kell kérni Cikk

A huszonöt év alatti foglalkoztatott munkavállaló után érvényesíthető adókedvezmény akkor vehető igénybe, ha a NAV igazolja a munkaviszonyt. A szükséges igazolást kiadását kérni kell az adóhatóságtól.

Munkanélküliségi vészhelyzet a keleti régiókban Cikk

A jövő évtől több tízezren veszíthetik el állásukat az amúgy is munkanélküliség sújtotta Kelet-Magyarországon, ha nem sikerül pótolni a most kieső korábbi EU-s szerkezetátalakítási támogatást a dohánytermelésben – írja a hvg.hu.

Ezermilliárd forintnál több uniós forrás foglalkoztatásra és felnőttképzésre Cikk

Az európai uniós csatlakozás óta eltelt 10 év alatt a foglalkoztatási és felnőttképzési szakterületen csaknem 900 ezer embert érintően több mint 1000 milliárd forint uniós társfinanszírozású forrást használtak fel eddig az állami, civil, érdekképviseleti szervezetek és vállalkozások Magyarországon - közölte a Miniszterelnökség fejlesztési sajtóosztálya az MTI érdeklődésére.

Egyes falvakban nyolcvan százalékos a munkanélküliség. Cikk

Vannak olyan falvak, ahol 80 százalékos a munkanélküliség – állítja a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ). Az érdekképviselet ezért tízéves munkahelyteremtő programot szorgalmaz, amelyet a mezőgazdasági társas vállalkozásokra alapozna. A szervezet szerint mintegy 150 ezer új falusi munkahely jöhetne létre és 1500 milliárd forintos beruházás valósulhatna meg – írja az agrárszektor.hu.

Áremelési hullám jöhet Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a tavalyi recessziót idén minimális, a stagnálásnál alig kedvezőbb növekedés, majd jövőre is csak 1,3 százalék körüli, a régiós átlagtól továbbra is lényegesen elmaradó fejlődés követi. Idén a kedvező pénzpiaci környezetben a kamatszínvonal csökken, a forint erősödik, de a folyamat jövőre megfordul.

Kapósak lehetnek a nyugdíj előtt álló nők Cikk

Foglalkoztatási programot indít a Nemzetgazdasági Minisztérium azoknak az 55 év feletti munkanélküli nőknek, akiknek a nyugdíjba vonuláshoz szükséges 40 év jogosultsági időből kevesebb mint 1 év hiányzik - jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár.

Önkéntesek foglalkoztatása Kérdés

Tájékoztatását szeretném kérni önkéntesek foglalkoztatásáról. Cégünk (Kft) sport rendezvények szervezésével foglalkozik, többen kerestek már meg minket azzal, hogy önkéntesként szívesen részt vennének a lebonyolításban, ingyen csak azért, hogy a sportolók mellett lehessenek. Az önkéntesek számára formaruhát és utazási költségtérítést biztosítanánk, illetve ha van lehetőség rá, egyszeri díjazásban részesítenénk őket. Kérném tájékoztatását, hogy milyen bejelentési és adófizetési kötelezettségünk keletkezik. Köszönettel.

NAV-ellenőrzésekre számíthatnak a munkáltatók Cikk

Egyre valószínűbb, hogy minden gazdálkodó lebukik, aki nem jelenti be alkalmazottait, a NAV ugyanis a foglakoztatás ellenőrzésekor egyre eredményesebb módszereket alkalmaz - jelzi közleményében az adóhatóság.

Hivatásos vadász foglalkoztatása Kérdés

Hivatásos vadász munkakörben szeretnénk foglalkoztatni egy dolgozót. Kérdésem, hogy milyen kötelező, az általánostól eltérő elemeket kell szerepeltetni a munkaszerződésben, illetve milyen egyéb kötelező juttatásokat kell részére adni?

Arra szeretnék választ kapni, hogyan értelmezhető a gyesről visszatérő kismama foglalkoztatási támogatása. Kérdés

Lakhatási támogatás és cafeteria: lehet ettől több munkahely? Cikk

A kánikulai szélcsendben felröppent egy ötlet, hogy adókedvezményt kellene bevezetni a lakóhelyüktől távol (például több mint száz km-re) munkát vállalóknak adott munkáltatói lakhatási támogatásra. Mit jelenthet ez? Miben segíthet és miben nem? S mit mond a hatályos törvény?

Visszafoglalkoztatás tilalom - mi a teendő? Cikk

Mikor biztosított a betéti társaság beltagja? Olvasónk kérdésére Molnár László, nyugdíjszakértő válaszol.

Minden, amit a Start-kártyáról tudni kell Cikk

2012-ben is jelentősen változott, hogy az állam kiknek és milyen kedvezményeket biztosít foglalkoztatásuk elősegítése érdekében. Eddig a kedvezmények a foglalkoztatók társadalombiztosítási járulékfizetésénél érvényesültek, januártól a szociális hozzájárulási adó fizetésénél történő részkedvezmény nyújtással. A különböző kártyák köre is változott, bővült, ezért a következőkben részletesen bemutatjuk a 2012-ben érvényesíthető foglalkoztatási kártyák teljes körét.

Legfontosabb járulékváltozások 2012-től Szakértői Kommentár

A járulékfizetés 2012-től már csak a foglalkoztatottat terheli, a munkaadó, a foglalkoztató járulék helyett adót (azaz szociális hozzájárulási adót) fizet. Mi változott még? Összefoglaltuk.

Az NGM szerint többen dolgozhatnak legálisan jövőre Cikk

A következő év a foglalkoztatás szempontjából is nehéz év lesz Magyarországon, de továbbra is cél, hogy 2020-ra egymillió új, adózó munkahely jöjjön létre az országban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close