14 találat a(z) finanszírozás cimkére

Új kormányrendeletek: változik a bértámogatás finanszírozása, a NEAK szervezi a védőoltás beadását Cikk

A Magyar Közlöny 2021. évi 16. számában megjelent új kormányrendelet legjelentősebb eleme a bértámogatás finanszírozásának módosítása. Ennek értelmében nem utólag történik majd a kifizetés, hanem támogatási előlegként folyósítják azt.

Autóvásárlás vagy bérlés? Cégeknek ez éri meg jobban Cikk

A 2020-as év ráébresztette a vállalatokat, hogy a legváratlanabb helyzetre is fel kell készülniük a túléléshez, illetve a versenyképesség megőrzéséhez. Ennek egyik kulcsa a szabadon felhasználható tőke növelése, ami nemcsak a likviditás megőrzése, hanem az üzletfejlesztési célok megvalósítása miatt is kiemelten fontos. A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben ezért egy tartós beruházás, így például egy saját tulajdonú autó beszerzése óriási kockázatot jelenthet, hiszen a vásárlást vagy a hitelfelvételt követően a vállalat évekig nem fér hozzá a lekötött összeghez, ami megnehezíti a gyors üzleti reakciót. A flottakezelésben piacvezető LeasPlan összefoglalta, hogy milyen mértékű költségmegtakarítást érhetnek el a vállalatok a céges flottához kapcsolódóan, ha vásárlás helyett a tartós bérletet választják.

Az MNB a hazai zöld kötvénypiac beindásán dolgozik Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld Programjával kívánja elősegíteni a klímaváltozáshoz és más környezeti problémákhoz kapcsolódó kockázatok csökkentését, a magyarországi zöld gazdaság finanszírozásának bővítését. Ezért a bankszektorban megtett intézkedések után a tőkepiacon is megkezdi a zöld pénzügyek meghonosítását. Ennek keretében elemzést tesz közzé a zöld kötvénykibocsátást ösztönző jegybanki szabályozói lehetőségekről.

Uniós jogot sért a civil szervezetek külföldi finanszírozásáról szóló magyar törvény Cikk

A civil szervezetek külföldi finanszírozására vonatkozó magyar korlátozások nem egyeztethetők össze az uniós joggal – közölte döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Pótbefizetés finanszírozási céllal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a leánycégének nagyösszegű pótbefizetést szolgáltat. A leánycég nem veszteséges, a saját tőke eléri a jegyzett tőke összegét. A tulajdonos azzal indokolja a pótbefizetés jogszerűségét, hogy ő tudja, hogy a jövőben veszteséges lesz a cég, és előre gondolkodva döntött így. Az ügyvédek is támogatták ebben, hivatkozva az új Ptk.-nak a pótbefizetéssel kapcsolatos megengedőbb jellegére. Jogszerű-e ez az – igazából finanszírozási – megoldás? Lekönyvelhetem-e a tranzakciót pótbefizetésként? Köszönöm.

Megvan a főváros 2020-as összevont költségvetése Cikk

Elfogadta a fővárosi önkormányzat 2020-as összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Trump aláírja a kormányzat finanszírozásáról szóló törvényt, majd rendkívüli állapotot hirdet Cikk

Donald Trump elnök aláírja a kormányzat működéséhez szükséges finanszírozást biztosító törvényt, utána pedig rendkívüli állapotot hirdet – jelentette be közleményében a washingtoni Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders helyi idő szerint csütörtök délután.

OEP-finanszírozott bt. osztaléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretném a segítségét kérni: OEP-támogatott egészségügyi tevékenységet végez a bt.. A beltag személyesen közreműködik a vállalkozási tevékenységben, a két kültag személyesen nem tevékenykedik. Az adózott eredmény osztalékként kerülne jóváhagyásra (90 százalék OEP-finanszírozott, 10 százalék egyéb forrás). A személyesen nem közreműködő tagok számára juttatott osztalék az OEP-elszámolásban "elismert költségnek" minősül? Várom válaszát! Tisztelettel

Nőtt a betegszállítók és a fogászatok finanszírozási kerete Cikk

A kormány döntése szerint 1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók, a fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig 1 milliárd forinttal növekedett – olvasható az EMMI honlapján.

OEP-finanszírozás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Járóbeteg-ellátást végző egészségügyi centrum nonprofit kft. bevételei között szereplő OEP-finanszírozás része-e a nettó árbevételnek, ezáltal az iparűzési adó alapját képezi-e? Hogyan könyvelhetjük helyesen? SZAKÉRTŐNK VÁLASZA: Tisztelt Kérdező! Az egészségügyi ellátást folytató vállalkozás részére a társadalombiztosítás (2017 január 1-jétől OEP helyett NEAK) által történő finanszírozás nem támogatás, hanem az ellátott szolgáltatás díjának a betegek helyett történő megtérítése, azaz a szolgáltatás ellenértéke. Ezért azt a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Szt.) szerint árbevételként kell az egészségügyi tevékenységet végző vállalkozásnak elszámolni. [Szt. 72. § (1) – (2) bekezdés] Ezzel a kérdéssel kapcsolatosan kérdezném, hogy a könyvelés másik oldalát hova kell könyvelni, a 311 vagy a 36 számlaosztályba?

Pénzmosás Elleni Akciócsoport: lista a kockázatos országokról Cikk

A Pénzmosás Elleni Akciócsoport (Financial Action Task Force; FATF) kiadta a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása szempontjából kockázatosnak minősített országokról kialakított listáját.

Erősíteni kívánja az agrárágazat finanszírozását az MKB Cikk

Tavaly év végén a magyar mezőgazdaság hitelállománya mintegy 560 milliárd forint volt a Földművelésügyi Minisztérium adatgyűjtése alapján, ide értve az egyéni és társas vállalkozásokat is, a hitelállományból az MKB Bank 8-10 százalék közötti piacrésszel bír – közölte az MKB Bank az MTI érdeklődésére. Hozzátették, tekintettel az agrárágazat várható finanszírozási igényének növekedésére – figyelembe véve a speciális igényeket is – az agrárhitelezési üzletágat fejleszteni kell.

Kevesebbe kerülnek az egészségpénztár-tagok az államnak Cikk

Az egészségpénztári tagok jellemzően gyakrabban vesznek igénybe egészségügyi ellátásokat, gyakrabban keresnek fel szakorvost és váltanak ki gyógyszereket, de ezt időben teszik. Az egészségpénztári megtakarítások nagy valószínűséggel szerepet játszanak abban, hogy a tagok könnyebben tudják finanszírozni a szükségessé váló egészségügy kiadásaikat, és ez hosszú távon mind az egészségi állapotot, mind az egészségügy kiadásokat tekintve kifizetődő.

Magánnyugdíjpénztári tagdíjak: mikor jár jól mindenki? Cikk

A magánnyugdíjpénztári tagdíjak tovább utalásának felfüggesztése nem ördögtől való. Az állam csak kölcsönvenné a magánnyugdíj-pénztárakba befizetett összeget, amelyre minimum jegybanki alapkamatot, legfeljebb a pénztárak átlagos éves hozamának megfelelő kamatot fizetne, mindenki jól járhatna.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Behajthatatlan követelés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozás mint kft. tulajdonosa

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Gamer

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs