48 találat a(z) főváros cimkére

Emelkednek az árak a fővárosi ingatlanpiacon Cikk

Némi lassulás és kismértékű csökkenés után emelkednek az árak a fővárosi ingatlanpiacon, a legmarkánsabban a családi házak négyzetméterára nőtt – ismertette az Otthon Centrum (OC) kedden az első negyedéves adatok alapján, közölte az MTI.

A fővárosi agglomerációban nőtt a házak négyzetméterára Cikk

A családi házak átlagos négyzetméterára 10 százalékkal nőtt az elmúlt fél évben (2024 első és 2023 utolsó negyedévében) az ezt megelőző hat hónaphoz képest a fővárosi agglomerációban – közölte az Otthon Centrum hétfőn az MTI-vel.

Budapesti gigaberuházást jelentett be Karácsony Gergely Cikk

Az elkövetkező évek legfontosabb fejlesztése lesz, a 4-6-os villamosvonal forgalmához és léptékéhez hasonlítható, Újbudát Újpesttel összekötő fonódó kötöttpályás közlekedési tengely, amelynek nyomán "kivirágzik az élet" – mondta Karácsony Gergely főpolgármester mai projektindító sajtótájékoztatóján.

MÁV-Volán csoport: új tarifarendszer március 1-jétől Cikk

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere. A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedés változásáról – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Kormányinfó: a tanárok béremeléséről és a vármegyebérletekről is tárgyalt a kormány Cikk

A kormány tegnapi ülésén elemezte az uniós helyzetet és számos döntést hozott – mondta a délelőtti kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Közlekedési rend a fővárosban szilveszterkor és 2024 első napjaiban Cikk

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ezúttal is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást az év végén. Szilveszteréjszaka számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik, tehát minden metró (az M1-es, az M2-es, az M3-as és az M4-es), a villamosok közül pedig a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es (a Bécsi út és a budafoki Városház tér között), a 47-es, az 50-es, az 56A, továbbá a 80-as trolibusz (az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között), valamint a 7-es autóbusz (Újpalota és a Döbrentei tér között) és a 8E autóbusz, illetve a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok. Január 1-jén, hétfőn a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek. A Budavári Sikló 15 órától lesz nyitva – írja honlapján a BKK.

BRFK: fokozott ellenőrzést rendelt el a főkapitány a főváros teljes területére a hétvégére Cikk

Budapest rendőrfőkapitánya péntek déltől vasárnap reggel nyolc óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére – közölte az MTI.

Jogvédelmet kapott a főváros, nem vonhatja le a szolidaritási hozzájárulást a MÁK Cikk

A bíróság jogvédelmet adott a fővárosnak, amíg tart a szolidaritási hozzájárulás miatt az állam ellen indított pere, nem emelhetnek le pénzt a számlájukról – írja a telex.hu.

Óriási fennakadások vannak a helyi adók ügyintézésében, ami különösen a fővárosnak fájhat Cikk

A fővárosi ügyfelek adóügyeit eddig kezelő platform új helyre került át, de az átállás nem ment zökkenőmentesen. Akár a budapesti ügyfelek több mint tíz százalékának nem dolgozták fel a beadványát, pedig pénteken jár le egy fontos fizetési határidő – írja a hvg.hu.

Bővül a budapesti bicikliút-hálózat, van, ahol új pályázatra lesz szükség Cikk

Hamarosan biztonságosabban, kényelmesebben lehet kerékpározni a II., a III., a X., a XI., a XIII., a XIX. és a XX. kerületekben, valamint befejeződött a munka a XV. kerületben. Azonban a Rákos-patak mentén – a közbeszerzési eljárások eredménytelensége miatt – idén mégsem valósulhat meg a tervezett projekt. A BKK és a Főváros továbbra is elkötelezett a Rákos-patak menti kerékpáros-fejlesztésben, így új pályázati lehetőségre készül – írja a bkk.hu.

Megnégyszereződtek az átlagos négyzetméterárak a fővárosban 2013 óta Cikk

A fővárosban 2013 óta csaknem megnégyszereződött az átlagos négyzetméterár, ami az akkori 234 ezer forintról 2022-re 871 ezer forintra nőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) forgalmi adatai szerint – közölte az OTP Ingatlanpont csütörtökön az MTI-vel.

Több mint egymillióan használják rendszeresen a BudapestGO-t Cikk

Egy sikeres szülinapi akciót követően márciusban már az 1 milliót is átlépte a BudapestGO regisztrált felhasználóinak száma. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) népszerű alkalmazása folyamatosan fejlődik, ezzel jelentősen segíti a fővárosban közlekedők mindennapjait és népszerűsíti a közösségi közlekedést, hiszen az applikációval sokkal könnyebb az utazás – tette közzé csütörtökön honlapján a BKK.

Két kormányrendelet és hét határozat jelent meg az éjjel Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 37. számában, március 14-én megjelent a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működésének részletes szabályairól szóló 80/2023. kormányrendelet, valamint a Budapest Főváros Önkormányzatának az ASP.ADÓ számítógépes nyilvántartó rendszerhez való csatlakozásának egyes szabályairól szóló 81/2023. kormányrendelet, kihirdetésre került ezen felül további 7 határozat.

Hétfőtől 10 százalékkal drágább lesz taxival utazni Budapesten Cikk

Hétfőtől tíz százalékkal emelkednek a budapesti taxis tarifák: az alapdíj 1000-ről 1100 forintra, a kilométerdíj 400-ról 440-re, a percdíj pedig 100 forintról 110 forintra nő – közölte az MTI.

BKK: Újabb járatokon lehet kerékpárt szállítani december 10-étől Cikk

Három vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: december 10-től, szombattól a 102-es, a 128-as és a 129-es buszokra biciklivel is fel lehet szállni. Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, az erre kijelölt járműveket külön piktogram is jelzi – írja honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Idegen épületen végzett beruházás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Rendszám feltüntetése a számlán

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink