10 találat a(z) esedékesség cimkére

Esedékesség után kifizetett bér tb-je Kérdés

Határozott időszaki számlák Kérdés

Családtámogatási és szociális ellátások esedékességi időpontjai 2020-ban Cikk

A Magyar Államkincstár közzé tette honlapján, hogy a családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás, vakok személyi járadéka kiutalása 2020-ban mely időpontokban várható.

A szabadságot az esedékesség évében ki kell adni! Cikk

A munka- és pihenőidő szabályai közül a szabadság kiadásának, nyilvántartásának szabályai kiemelt jelentőséggel bírnak. Számos vállalkozás azonban nem veszi komolyan a törvényi rendelkezéseket, aminek következtében megoldhatatlan problémák keletkezhetnek. Ha például a szabadság meghatározott időtartamon túl halmozódik, kiadása gyakorlati akadályba fog ütközni.

Előre fizetés, esedékesség, előleg az áfa rendszerében Cikk

Az áfatörvény eltérő jogszabályhelyeken eltérő, a fizetéshez kapcsolódó fogalmakat használ, így pénzforgalmi elszámolás esetében az ellenérték jóváírása, kézhezvétele bír jelentőséggel, az időszaki elszámolásnál a fizetési esedékesség meghatározása szükséges a teljesítési időpont meghatározásához, előleg esetében pedig az előleg megfizetése, jóváírása az irányadó. Cikkünkben ezen fogalmakat tekintjük át.

Távolléti díjat kap, fizet? Ezeket be kell számítania Cikk

Hogyan határozható meg a távolléti díj összege? – érdeklődött olvasónk, utalva arra, hogy tudomása szerint a szabadság idejére járó összeget kell így kiszámolni. Kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

A cégautóadó összege és esedékessége Cikk

Kisbusz után kell-e cégautóadót fizetni, ha igen, mennyit és milyen gyakorisággal? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.

Kezdődnek a szabadságok – így kell kiszámolni a távolléti díjat Cikk

Nem egyszerű távolléti díjat számolni, különösen, ha annak során a bérpótlékokat is figyelembe kell venni. Példán keresztül mutatjuk be, hogy milyen esetekben és hogyan kell beszámítani a pótlékokat.

Időszakos elszámolás, fizetési esedékesség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Adó-és Vámértesítő 2016/3. számában megjelent 24/2016 adózói kérdés válasz értelmezésében kérnem a segítségét: 24. Az időszakos elszámolású ügylet teljesítési időpontjának meghatározása a fizetési esedékesség ismerete hiányában. A címben szereplő "fizetési esedékesség ismeretének hiánya" mit jelent? Milyen esetben fordulhat elő, hogy nem ismert a fizetési esedékesség? Internetszolgáltatóként a havidíjak számlázásánál a szerződésünkben a fizetési határidő úgy van megjelölve, hogy az a számlakiállítástól számított 14 nap. Úgy gondoljuk, hogy mivel a számlák kiállítása és a megtérítés esedékessége is a szolgáltatási időszak utolsó napját megelőzi, ezért a teljesítés napja a kiállítás napja. Egyik vevőnk nem hajlandó a számlánkat befogadni e fent említett NGM-állásfoglalásra hivatkozva, szerinte az ügyletnél nem ismert az esedékesség. Köszönettel.

Határozott időre szóló elszámolás 2015.07.01-jétől Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy könyvviteli szolgáltatást végző cég júliusi havi díjának kiszámlázásakor mindenképpen 07. hó lesz a teljesítési időpont? Számomra nem egyértelmű az új szabály, melyben ezt olvastam: "Ha az esedékesség az időszak utolsó napját követi, de az időszak utolsó napját követő 30. napot nem éri el, akkor – függetlenül a számlakibocsátás időpontjától – az esedékesség a teljesítés időpontja." Például, ha 08.02-ai keltű, 10-ei fizetési határidejű számlát állítok ki a júliusi díjról, akkor az előbbiek szerint 08.10-e a teljesítés? Vagy félreértelmezem az esedékességet? Válaszát előre is köszönöm: V. Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs