35 találat a(z) eredménykimutatás cimkére

Moratórium miatt nem fizetett, de elhatárolt kamat feloldása Kérdés

Sportolói hozzájárulás Kérdés

Fejlesztési tartalék mérleg–eredménykimutatás kapcsolat Kérdés

Saját termelésű készletek állományváltozása Kérdés

Háromoszlopos beszámoló Kérdés

Moratórium időszakára eső kamat könyvelése Kérdés

Lakásszövetkezet bevételei Kérdés

Mikrogazdálkodói beszámoló javítása Kérdés

Jutalom passzív elhatárolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Sztv. 44. § szerint a 2020. januárban kifizetett, 2019. évi bevételhez kapcsolódó jutalmat és járulékát passzív időbeli elhatárolásként mutatom ki. Kivás cég esetén hogy történik ennek a könyvelése? A jutalomra jutó 12% kivát csak 2020-ban fizetem ki. Hogy alakul a 2019-es kivabevallásom? Hogy módosul a 2019-es eredménykimutatásom? Milyen hatással van a 2019-es iparűzési adó megállapítására, ha azt a kivaalap 1,2-szeres értékéből határozom meg? Válaszát előre is köszönöm.

Iparűzési adó bevallása áthúzódó lakás építés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Abban szeretném kérni a segítségét, hogy ha egy kft. alvállalkozókkal társasházat építtet úgy, hogy az anyagköltségek egy részét saját maga vásárolja meg, akkor az iparűzésiadó-bevallásban évenként ezek a tételek hogyan fognak szerepelni? A vevők előlegeket fizetnek, majd átadáskor kerül kiállításra a végszámla, akár évek múlva. 2. Év végén ezeket a költségeket (alvállalkozók, anyagköltség, hitel kamat stb.) hogyan kell kimutatni az eredménykimutatásban, milyen év végi, illetve év eleji rendező tételek kapcsolódnak hozzájuk? Az ingatlan elkészülésekor melyek a könyvelés helyes tételei a költségek átvezetésére? 3. Külföldi számlákon gyakran forintban és euróban is szerepel az összeg. Ilyenkor milyen devizában kell könyvelni az adott gazdasági eseményt? Segítségét előre is köszönöm!

Kivaalany éves beszámolója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Három ponton szeretném megerősítő, támogató véleményét kikérni kivaalany beszámolójával kapcsolatosan. A kivaalanyoknak tudtommal minden üzleti évében ugyanúgy beszámolóközzétételi kötelezettségük van a 17KIVA bevallás benyújtása mellett. Az eredménykimutatásban az éves kiva összegét az "adófizetési kötelezettség" soron tüntetem fel? Az adózott eredményt teljes egészében fejlesztési tartalékként kezelem? Válaszát előre is hálásan köszönöm.

Elévült NAV-tartozás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alapítvány adótúlfizetéseit a folyószámlán 2018. 01. 01-jei dátummal elévülés miatt rendezték, vagyis a visszaigénylést elmulasztottuk időben benyújtani. Kérdésem: hogyan könyvelhetem le az elévült tartozást, az elévülés beálltának napja szerint kimutathatom-e összesítetten a követeléseket, mivel különböző korábbi éveket érint, és egyösszegben elszámolhatom-e egyéb ráfordításként a 2017. évi eredménykimutatásban? Az elévült adótúlfizetésből eredő követelés összege összesítve sem éri el a számvitel politikában meghatározott jelentős összeget. Esetleg vissza kell menni az egyes évekre, amikor az elévülés beállta bekövetkezett, ez nyilván a közhasznúsági mutatókat is érintheti. Köszönettel: Molnár Ilona

Kiva – mikrogazdálkodói beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kisvállalati adó hatálya alá tartozó adóalanyként mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolót szeretne elkészíteni cégünk 2017-re vonatkozóan. A kérdésem az lenne, hogy az eredménykimutatásban az adófizetési kötelezettség sorba a kisvállalati adó összegét kell-e beírni ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm!

Ismét: Fel nem használt fejlesztési tartalék társaságadó-vonzata az eredménykimutatásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! A feltett kérdésem kizárólag az, hogy a fejlesztési tartalék felhasználásának elmaradása miatti pótlólagos társaság adót hogyan kell az eredménykimutatásba beállítani? Az eredeti kérdésem ez volt, amelyre nem kaptam sajnos választ: Kérdésem az, hogy amennyiben a 2017. év utolsó napjáig fel nem használt fejlesztési tartalék után 300 ezer forint társasági adót kell fizetnünk, valamint 26 ezer forint késedelmi kamatot, akkor helyesen könyveljük-e le az alábbiak szerint ezen összegeket: Társasági adó fiz. köt – könyvelve 2017,12,31 T 891 Társ.adó – K 461 Társ.adó fiz. köt, valamint T 863 Késedelmi pótlék – K 482 Ktg-ek, ráf. passzív időbeli elhatárolása ugyancsak 2014.12.31-én. Fentiek után a társasági adó 300 ezer Ft-os össszegét hova kell beállítani az eredménykimutatásban? A 2017. évi beszámoló fizetendő adó sorába, vagy csökkenti a tárgyévi adózás előtti eredményt, és a társaságiadóalap-növelő tételként kell az adóalapot korrigálni – 1629-es bevallás 04-01 lap 11 sora volt. Ebben az esetben a 2017. évi fizetendő adó az eredménykimutatásban kizárólag a 2017.évi tevékenység utáni összegben jelenik meg. Köszönöm, ha fentiek eldöntésében szakszerű segítséget kapnék.

Fel nem használt fejlesztési tartalék társaságadó-vonzata a beszámolóban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a társaság a megképzett fejlesztési tartalékot 4 év alatt nem használja fel, úgy a 4. év utáni első hónap utolsó napjáig a fel nem használt fejlesztési tartalék társaságiadó-vonzatát meg kell hogy fizesse a jogszabály szerinti irányadó időszakra jutó késedelmi kamattal együtt. Kérdésem az, hogy amennyiben a 2017. év utolsó napjáig fel nem használt fejlesztési tartalék után 300 ezer forint társasági adót kell fizetnünk, valamint 26 ezer forint késedelmi kamatot, akkor helyesen könyveljük-e le az alábbiak szerint ezen összegeket: Társasági adó fiz. köt - könyvelve 2017,12,31 T 891 Társ.adó - K 461 Társ.adó fiz. köt, valamint T 863 Késedelmi pótlék - K 482 Ktg-ek, ráf. passzív időbeli elhatárolása ugyancsak 2014.12.31-én. Fentiek után a társasági adó 300 ezer Ft-os össszegét hova kell beállítani az eredménykimutatásban? A 2017. évi beszámoló fizetendő adó sorába, vagy csökkenti a tárgyévi adózás előtti eredményt, és a társaságiadóalap-növelő tételként kell az adóalapot korrigálni - 1629-es bevallás 04-01 lap 11 sora volt. Ebben az esetben a 2017. évi fizetendő adó az eredménykimutatásban kizárólag a 2017.évi tevékenység utáni összegben jelenik meg. Köszönöm a segítségüket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Helyi bérlet

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Befektetési óra, ékszer könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Környezetvédelmi termékdíj – számla záradéka

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs