111 találat a(z) engedély cimkére

Újabb betét-kifizetési tilalom egy takarékszövetkezetnél Cikk

A betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül az ALBA Takarékszövetkezetet, emiatt az MNB határozatban döntött az intézmény működési engedélyének visszavonásáról. A jegybank betét-kifizetési tilalmat rendelt el, s felügyeleti biztosokat rendelt ki a takarékszövetkezethez.

Szálláskiadás: megbüntethetik, ha erről megfeledkezik! Cikk

A jegyző százezer forint bírságot is ráverhet arra, aki engedély nélkül nyújt üzletszerűen szállást a vakációzó, víkendező nyaralóknak, turistáknak, vagy éppen üzleti úton lévőknek. Jobb ezt elkerülni a néhány ezer forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetése ellenében beszerezhető engedéllyel.

Kifizetési tilalom egy takarékszövetkezetnél – a betétesek kártalanítása Cikk

A betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete kizárta integrációs rendszerből az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet. Ezért a törvényi előírásoknak megfelelően az MNB visszavonta az orgoványi takarék engedélyét, mert a Takarékbank Zrt. vizsgálata súlyos, a betéteket veszélyeztető hiányosságokat tárt fel a takarékszövetkezetnél. Az Országos Betétbiztosítási Alap a törvényi előírásoknak megfelelően kártalanítja a betéteseket.

Pénztárgépek: újabb eszközök kaptak forgalmazási engedélyt Cikk

Hat új pénztárgépre adott ki forgalmazási engedélyt a napokban a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) – derül ki a hivatal honlapján közzétett hírekből.

Vétleneket büntethet a NAV a visszavont pénztárgép-engedély miatt? Cikk

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hétfőn visszavonta az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét.

Élelmiszer forgalmazási engedély Kérdés

Az alábbi kérdésben szeretném az állásfoglalásukat: van egy magyarországi fuvarozó, aki egy osztrák cégnek végez szállítást és logisztikai tevékenységet. Az osztrák cég megbízásából az árut (ami krisztálycukor vagy étolaj) külföldre szállítja, Magyaroszágon nem kerül forgalomban. Viszont van, hogy letárolja 1-2 napra a fuvarozó telephelyén az árut, mert például még nem fizette ki a vevő az áru ellenértékét, vagy csak következő napon tudja a szállítást megoldani a fuvarozó. Ez esetben szükséges-e bármilyen engedély? Ha igen, mi annak a menete?Köszönöm segítségüket!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület törlése, zárómérlege

Pölöskei Pálné

adószakértő

Bt.-kültag halála

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kata 2021

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close