• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Lakásétterem

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó lakásétterem tevékenységre vállalkozna, véleményem szerint az 562102 ÖVTJ kód lenne erre a legalkalmasabb. Kérdésem leginkább az engedélyekre vonatkozna. Kitől és milyen engedélyeket kell kérnem. Véleményem szerint a Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya külön engedélye ehhez elengedhetetlen, de azt olvastam több fórumon, hogy ezt a tevékenységet a területileg illetékes önkormányzat jegyzőjének is be kell jelenteni. Kérdésem, hogy a jegyző felé milyen bejelentést kell tenni? Ez minek minősülne? Ez a jellegű tevékenység nem kifejezettem vendéglátó egység – étterem, ahol napi nyitvatartási idő stb. van. A bejelentő nyomtatványokon megjelölt tevékenységeknél sem tudom mit is kellene megjelölni, hiszen ez nem minősülne üzletnek, nem is üzleten kívüli, nem mozgóbolt, kérdésem, hogy mit kell bejelenteni a jegyzőnek és milyen kereskedelmi formát ez esetben? Továbbá a kormányhivatali és jegyzői bejelentésen túl szükséges máshonnan is engedélyt beszerezni? Szükséges ehhez a tevékenységhez pénztárgép? Milyen jogi háttere van a lakásétterem szolgáltatásnak? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close