18 találat a(z) elektronikus szolgáltatás cimkére

Alanyi mentes számláz szerb magánszemély megrendelőnek Kérdés

Elektronikusan nyújtott szolgáltatás külföldi magánszemélyeknek Kérdés

Áfa elektronikus szolgáltatásnál Kérdés

Számlázhat-e alanyi adómentes egyéni vállalkozó elektronikus szolgáltatást külföldre? Cikk

Alanyi adómentes, átalányadózást alkalmazó egyéni vállalkozó grafikai szolgáltatást végez EU-n belüli magánszemélyek részére. Elektronikus szolgáltatásnak minősül-e a grafikai szolgáltatás (ennek következtében OSS rendszer, 10 000 EUR)? Kell-e áfabevallást benyújtani és ha igen, melyik sorban kell feltüntetni a külföldi magánszemély felé történő számlázás összegét? Olvasói kérdésre Bunna Erika adótanácsadó válaszolt.

Új áfa- és vámszabályok az e-kereskedelemben Cikk

A törvényhozók a 2021. évi adótörvény-javaslatok keretében terjesztették elő azoknak a módosításoknak a részleteit, amelyek az e-kereskedelemre érvényes áfa- és vámszabályozásokra vonatkoznak. 2021. július 1-jét követően ugyanis az EU teljes területén megváltoznak az ezzel kapcsolatos előírások, amelyeket ezért a magyar adórendszerbe is át kell ültetni – olvasható az Andersen Magyarország elemzésében.

Alanyi adómentes – elektronikus szolgáltatás nyújtása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019.01.17-én Kelemen Lászlótól kapott válaszra reagálva tisztelettel kérném a kérdéseim második felére is a választ. https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_17_Alanyi_adomentes_elektronikus_szo_spd A 10 ezer euró határt közösségen belüli szolgáltatás nyújtásakor is figyelembe lehet venni, bizonyos feltételek esetén. Mellékelve a NAV-tájékoztató https://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/tavolrol_nyujthato_szolgaltatsok.html?query=moss Köszönöm! Tisztelettel: Kiss Ferencné

Elektronikusan nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó speciális teljesítési hely Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő szolgáltatás elektronikus szolgáltatásnak minősül-e? Vektor-, és pixelgrafikákat készítek számítógépen, amit digitális úton továbbítok a vásárlónak, igénylőnek. Webshopot karban tartok, frissítek, a grafikai elemeket elkészítem hozzá, és fel is töltöm rá. Ezeket a tevékenységeket egy USA-ban élő magánszemély részére végzem az Etsy weboldalán. (Kézzel késíztett termékeket árulnak, ezekhez készítek grafikákat.) Tudomásom szerint, ha ez elektronikus szolgáltatásnak minősül, akkor a nem adóalany fogyasztók letelepedési helye, természetes személyek esetében a lakóhelye vagy tartózkodási helye, a teljesítés helye. Ebben az esetben az adott országba be kellene jelentkeznünk, adószámot kérnünk, és az adott országban áfabevallást kellene benyújtanunk. (Ez az EU-ba történő szolgáltatás esetén a MOSS rendszerrel egyszerűen megoldható.) Hogyan működik ez az USA-ba történő szolgáltatás esetén? AZ USA tagállamába be kell bejelentkeznem, és adószámot kérnem, és ott kell adóznom? Segítségét kérem, hogy ez valóban így működik-e.

Áfa elektronikus szolgáltatásnál Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Az alábbi kérdéskörben kérném szakértői iránymutatásukat. Adott egy magyarországi székhelyű, áfa hatálya alá tartozó, közösségi adószámmal rendelkező kft., amely webfelület-hozzáférési szolgáltatást nyújt. A szolgáltatásnyújtás teljes egészében elektronikusan valósul meg. Hogyan alakul a cég áfafizetési kötelezettsége, kit terhel az áfa az alábbi esetekben, illetve mit írok a számlára, ha a cég a szolgáltatást: - EU-s tagállambeli közösségi adószámmal rendelkező vállalkozásnak nyújtja - EU-s tagállambeli, közösségi adószámmal nem rendelkező vállalkozásnak nyújtja - EU-s tagállambeli magánszemélynek nyújtja - EU-n kívüli, 3. országbeli cégnek nyújtja - EU-n kívüli, 3. országbeli magánszemélynek nyújtja. Válaszukat megköszönve, tisztelettel: Ötletmozaik Könyvelő Kft. Preilné

Elektronikusan nyújtott szolgáltatás Kérdés

Egy 2017-ben alakult kft. olyan internetes oldalt fog üzemeltetni, amiről havi előfizetési díj ellenében korlátlanul lehet online nézni filmet. Ezt a díjat előre kell fizetni, melyért cserébe bárhol a világon használhatja ezt a felületet egy hónapig. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy ilyenkor mi lesz a teljesítés helye, ha magánszemély, illetve ha nem magánszemély veszi igénybe a szolgáltatást? Van-e valami speciális szabály erre vonatkozóan?

E-aláírás: figyeljen az új szabályokra! Cikk

Július elsejétől változik a kék számok, az e-aláírás és a széles sávú szolgáltatások szabályozása – tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán az MTI-vel.

Elektronikus szolgáltatások áfája Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatót közölt az elektronikus piactereken nyújtott elektronikus szolgáltatások áfáján értelmezéséről.

Harmadik országbeli partner: pingpong az áfával Cikk

Az áfaelőírások gyakran okoznak fejtörést az adózóknak. Az pedig kiváltképp nehézséget okoz, ha nem uniós, hanem harmadik országbeli partner vesz részt az ügyletben, akinek igazodnia kellene az itteni szabályokhoz.

Elektronikusan nyújtott szolgáltatás áfája II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sajnos továbbra is fennáll a korábban feltett kérdésem: http://adozona.hu/kerdesek/2015_6_28_Elektronikusan_nyujtott_szolgalta_tse Az amerikai cég nem regisztrált Magyarországon, és sajnálatos módon nem adóalanyként kezeli a belföldi céget, aki rendel tőle. A számájában 27 százalékos áfatartalom szerepel. Javittatni, új számlát kérni nem lehetséges. Kérem szépen az adott helyzetre vonatkozó válaszát. Köszönöm.

Elektronikusan nyújtott szolgáltatás áfatartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk rendszeresen vesz igénybe harmadik országbeli adóalanytól elektronikusan nyújtott szolgáltatást. Sajnálatos módon ez az adóalany a regisztráció alkalmával nem különbözteti meg a nem adóalanyokat és adóalanyokat, ezért az általa kiállított számlában szerepelteti a magyar jogszabályok szerinti 27 % áfatartalmat. Nincs magyarországi regisztrációja. Hogyan tudjuk könyvelni a számlát jelen esetekben: a.) harmadik országbeli adóalanytól igénybevett szolgáltatás, és ennek megfelelő áfa felszámítása a bruttó értékre, b.) belföldön igénybe vett szolgáltatásként és levonható a felszámított 27 % áfatartalom, c.) a számla áfával növelt összege jelenik meg az igénybe vett szolgáltatás költségeként, és nem kell szerepeltetni az áfabevallás megfelelő sorában?

Áfatörvény-változás: ez a szabály is módosult január 1-jén Cikk

Az elektronikus szolgáltatásokhoz kapcsolódó jutalékok adózása is megváltozott 2015. január 1-jével. A megváltozott szabályok miatt meg kell különböztetnünk a jutalékot, regisztrációs – és/vagy tagdíjakat. Ugyanis a regisztrációs és tagdíjak egy szolgáltatás ellenértékét jelentik, míg a jutalék a megkötött ügyletek után jár.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3