21 találat a(z) egyszerűsített vállalkozói adó cimkére

Befizetési határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Befizetési határidő Esemény

Itt az új adócsomag: megszűnik az eva, jön a négygyermekes anyák adómentessége Cikk

Élethosszig tartó személyijövedelemadó-mentességet kapnak a legalább négy gyermeket szült vagy örökbefogadott, és azokat a saját háztartásukban nevelő vagy felnevelt édesanyák munkával szerzett jövedelmeik után. Megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) és a reklámadó is. Nő az egészségügyi szolgáltatási járulék összege. Új társaságiadó-alanyként jelenik meg a vagyonkezelőalapítvány forma – derül ki az Országgyűlésnek ma este benyújtott, az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatból. .

Feladatok, ha taósból kivás, katás vagy evás lesz Cikk

A cikk a választásra jogosultak körét, az átlépéssel kapcsolatos tennivalókat, a megszűnő adóval történő elszámolást és a választás módját mutatja be.

Bejelentkezés eva alá, kijelentkezés eva alól Cikk

Ki lehet az egyszerűsített vállalkozói adó alanya (evás), meddig kell erről dönteni? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette az eva alá való bejelentkezés és adóalanyiság alóli kijelentkezés szabályait.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Milyen adózást választ jövőre? Ezt kell tennie Cikk

2014. december 1. és december 22. között választhatják 2015-re az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) szerinti adózást az újonnan bejelentkező vállalkozások.

Csökkent az evások száma Cikk

Harminc százalékkal apadt tavaly az evások összesített árbevétele, de adókötelezettségük csak 15,4 százalékkal volt kevesebb az egy évvel korábbinál.

Ez történhet majd 96 ezer adózóval, ha megszűnik az eva Szakértői Kommentár

A 2003-tól bevezetett egyszerűsített vállalkozói adó rendszere minden évben sok vitára adott alkalmat, és a gyors felfutás időszaka után ez az első év, amikor már nem várható ettől az adónemtől a költségvetési bevételek (kb. évi 180 milliárd forint) emelkedése. Mi vár az evásokra, ha eltörlik az egyszerűsített vállalkozói adót? Összefoglaltuk, mire célszerű készülniük az evás cégeknek.

Eva-előleg befizetése Esemény

Eva-emelés, megszűnés: mibe kerül a váltás? - számoltunk Cikk

Ahhoz, hogy eldöntsük, mit kell tenniük az evás vállalkozásoknak, először meg kell határoznunk a számviteli törvényhez...

Az eva megszűnésével az adóbevétel 80 százalékáról mond le a költségvetés? Cikk

A jelenlegi adóbevétel 80 százaléka veszhet el abban az esetben, ha jövőre megszűnik az eva - mondta el az Adótanácsadók Országos Egyesületének elnöke. Zara László hozzátette: ez a lépés a feketegazdaságot fogja erősíteni, illetve az érintett cégek akár fele is megszűnhet.

A kormány inkább megszüntetné az evát 2012-től Cikk

A kormány támogatja az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva megszüntetését 2012. január 1-jével, a döntés azonban a parlament kezében van - közölte a kormányszóvivő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyesület – hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Hipaelőleg tételes adózás 03/26 cikk

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs