9 találat a(z) egycélú cimkére

Utalványok az áfa rendszerében Cikk

Gyakori, hogy az adóalanyok termékeiket, szolgáltatásait különböző kedvezményekkel próbálják népszerűsíteni. Például pontgyűjtő kártyára plusz pontot kapnak a vásárlók, vagy újságból kivágott papír bemutatása ellenében árengedményt szereznek. Ezek olyan utalványok, melyek árengedményre jogosítanak, így a Tanács 2016/1065-ös irányelv (4) alapján nem minősülnek az áfa szempontjából utalványnak. Utalvány csak az lehet, melynek beváltása kizárólag termékre és szolgáltatásra vonatkozik, úgy, hogy a termék/szolgáltatás véglegesen fizetendő árát nem érinti.

Áfamentesség esetén minek minősül az ajándékutalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben az ajándékutalvány kibocsátója és egyben beváltója áfamentes, minek tekintendő az ajándékutalvány? Egycélúnak vagy többcélúnak? Ebben az esetben mikor kell számlázni? Mi a teendő, ha az ajándékutalvány kibocsátása után megszűnik az áfamentesség, és ennek következtében megváltozik az utalvány minősítése? Válaszát előre is köszönöm!

Az utalványokkal kapcsolatos ügyletek adóalapja Cikk

Az utalványokkal kapcsolatos szabályok 2019-től teljes egészében átalakulnak. A változásokat bemutató cikksorozat első részében az utalványok fogalmának változásáról írtunk, a második cikkben a teljesítés idejével kapcsolatos szabályokat elemeztük. Jelen cikkben az utalványok adóalapjának kérdéseit boncolgatjuk.

Kemény dió lesz az utalványok teljesítési idejének meghatározása Cikk

Az utalványokkal kapcsolatos szabályok 2019-től teljes egészében átalakulnak. A változásokat bemutató cikksorozat első részében az utalványok fogalmának változásáról írtunk, jelen cikkben pedig a teljesítés idejével kapcsolatos szabályokat elemezzük.

Az utalványok áfájának kezelése 2019-től. Fogalmak Cikk

A nyári adócsomag egyik előre látható áfa-módosítása az utalványokra vonatkozó közösségi szabályok átvétele volt. Bár a módosítás csak a 2018. december 31-ét követően kibocsátott utalványokra vonatkozik, az előttünk álló három hónap még így is szűkös, hogy felkészüljünk az új szabályok alkalmazására. Jelen (négy részből álló) cikksorozat első részében egyrészt áttekintjük a főbb szabályokat és változásokat, majd a későbbi cikkekben ismertetjük azokat a kérdéseket, problémákat, amelyeket mindenképpen tisztázni szükséges a szabályok implementálása során.

Feltölthető ajándékkártya besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019 januárjától egy egyébként egycélú ajándékkártya, ha feltölthetővé válik marad egycélú, vagy többcélúnak tekintendő? Jelenleg egy feltölthető kártya többcélú. Válaszát előre is köszönöm!

Új előírások az áfában, jöhet az utalvány-reneszánsz Cikk

Változnak jövőre az utalványokra (vásárlási voucherekre, kuponokra, ajándékkártyákra) vonatkozó adózási szabályok, ami azt eredményezheti, hogy a vállalkozások még bátrabban nyúlnak majd ehhez a vásárlás-ösztönző eszközhöz – véli a Deloitte adóosztályának partnere.

Új fogalmak az áfában: egycélú és többcélú utalvány Cikk

Uniós előírások alapján új fogalmakat vezet be az általános forgalmi adóról szóló törvénybe a kormány által június 19-én előterjesztett adócsomag.

Az ajándékutalvány termék lesz? Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. január 1-jétől az egycélú ajándékutalvány megvásárlásakor áfakötelessé válik. Ezért úgy gondolom, hogy a számlaadás is kötelező lesz. Ez jelenti azt is, hogy terméknek fog minősülni? Ha igen, akkor biztosítani kell a felmondás lehetőségét internetes értékesítés esetén? A többcélú ajándékutalvány továbbra sem számít terméknek? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink