16 találat a(z) egészségkárosodás cimkére

Rehabos Kérdés

Járhat-e az özvegyi nyugdíj? Kérdés

Tisztelt Winkler Róbert nyugdíjszakértő úr! Tájékoztatást szeretnék kérni az alábbi ügyben. A férjem 2017. 09. 22-én hunyt el, nem volt nyugdíjas (1955. 05. 25-én született), én a felesége (születtem: 1959. 02. 28.) nem tudtam arról, hogy járt volna nekem ideiglenes özvegyi nyugdíj, így sajnos nem kértem azt. Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak, tudom-e utólag igényelni? Most van folyamatban a "leszázalékolásom", sajnos tönkre mentem, alig tudok dolgozni. Amennyiben legalább 50 százalékos egészségkárosodást állapít meg az orvosszakértői bizottság, akkor járhat így nekem (mivel nem kaptam ideiglenes özbegyi nyugdíjat, mert nem tudtam, hogy járt volna) az özvegyi nyugdíj? Hallottam olyan infót is, hogy akkor is járhatna, ha betöltöm azt a korhatárt, akikor a férjem elhunyt. Köszönöm szépen!

Bocsánatot kért a Samsung munkavállalói haláláért, egészségkárosodásáért Cikk

Bocsánatot kért a Samsung Electronics vállalat pénteken minden munkásától, akiknek egészségkárosodását, halálát okozta az, hogy nem biztosítottak számukra biztonságos munkakörülményeket a vállalat számítógépchipeket és monitorokat előállító üzemeiben.

Rehabilitációs, rokkantsági ellátás összege: ki, mennyit kaphat? Cikk

A megváltozott munkaképességű személyek ellátása az átlagjövedelmüktől, illetve az egészségi állapotuktól függ. Mi számít átlagjövedelemnek, és mekkora juttatást kaphatnak az érintettek.

Egészségkárosodáson alapuló ellátások a tb-rendszerben Cikk

Már hetedik éve, hogy az egészségkárosodást szenvedett személyek részére rokkantsági nyugellátás megállapítására nincs lehetőség. A rokkantsági ellátórendszer 2012-ben történt módosítását követően viszont úgynevezett megváltozott munkaképesség alapján rehabilitációs ellátás, illetve rokkantsági ellátás állapítható meg, melyek ugyan nem minősülnek saját jogú nyugellátásnak, azonban sok esetben osztják annak sorsát, például évente a nyugdíjakkal hasonló mértékű emelésekkel növekednek.

Egészségkárosodott gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két gyermekét egyedül nevelő édesanya két időszakosan egészségkárosodott gyermeke után járó pótszabadságát szeretném megkérdezni. A gyermekek 5 és 10 évesek, és jelenleg asztmás megbetegedésük miatt emelt családi pótlékot kap az édesanya. Köszönettel. Egy előfizető.

Egészségkárosodás esetén ilyenkor jogosult baleseti járadékra Cikk

Baleseti járadékra az a személy lehet jogosult, akinek üzemi baleset következtében tizenhárom százalékot meghaladó egészségkárosodása keletkezett, de a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai – rehabilitációs, rokkantsági ellátás – nem illetik meg. Ismertetjük a további feltételeket és a járadék egészségkárosodás mértékétől függő összegét.

Baleseti egészségügyi ellátás, táppénz és járadék: ők kaphatják Cikk

A biztosítottak az egészségbiztosítási törvény alapján háromféle baleseti ellátásra lehetnek jogosultak: baleseti egészségügyi szolgáltatásra, baleseti táppénzre, illetve baleseti járadékra. Áttekintést adunk a baleseti ellátásokról, továbbá az ezekben 2016 során bekövetkezett változásokat is.

Rokkantsági nyugdíj Kérdés

Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék, hogy 80 százalékos egészségkárosodás esetén 56 éves nő esetében, ha 30 év szolgálati idővel rendelkezik 125 000 forintos átlagkereset figyelembe vételével milyen összegű ellátásra lesz jogosult? Várom válaszát.

Számoljuk a szabadságot – példák és tévhitek Cikk

Éveink múlásával nő szabadságnapjaink száma is. De tudja-e, hogy kiknek és miért járnak plusz napok, például a fiataloknak, a szülőknek, az egészségkárosodást szenvedőknek, a veszélyeztetett munkahelyen dolgozóknak? Mennyi szabadság illeti meg az elvált szülőket, ha például 3 gyermeken osztoznak? Ki számít gyermeknek, szülőnek, fogyatékosnak? Válaszolunk a mindennapokban felmerülő kérdésekre, és tévhiteket is eloszlatunk.

Megváltozott munkaképességűek felülvizsgálata Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1955 decemberében született, 2015 júliusáig rehabilitációs ellátásban részesülő nőtől, a 2015 júniusában esedékes felülvizsgálatot követően megvonták az ellátást, mivel 32 százalékos egészségkárosodást állapítottak meg. Véleménye szerint méltányosságból kérhető lenne-e a korára való tekintettel a felülvizsgálatot megelőző állapot szerinti juttatás folyósításának kérése? Augusztus 1-jét követően már nem kell felülvizsgálatra mennie a nyugdíjkorhatár betöltését megelőző 5 éven belül. Tisztelettel: T. Éva

Szolgálati idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyolcvan százalékos egészségkárosodásom van, 9 év 286 nap szolgálati idővel rendelkezem. Erre nem kapok ellátást. Kérdésem: mennyi szolgálati idő kellene ahhoz, hogy valamilyen ellátást kapjak?

Pénzellátás megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérni az alábbi kérdésekben szakmai segítségét. Határozatban megállapított az 51 százalékos egészségkárosodás. Pénzellátás igényléséhez a kkt. tagnak, aki közvetlen közreműködő, meg kell-e szüntetni a tagi jogviszonyát? Valamint eg személyes kft. tagja (ugyanez a személy). Ügyvezetést munkaviszonyban látja el. Elég a munkaviszonyt megszüntetni, vagy a tagságot is meg kell? Válaszát köszönöm. Magdi

Munkája miatt károsodott az egészsége? Így jogosult baleseti járadékra Cikk

Baleseti járadékra az jogosult, akinek üzemi baleset következtében tizenhárom százalékot meghaladó egészségkárosodása keletkezett, de a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai nem illetik meg.

Ez nem vicc! Az éjszakai munka súlyos egészségkárosodást okoz Cikk

Az éjszakai munka káoszt okoz az emberi szervezetben és hosszú távú következményekkel is járhat – figyelmeztetnek brit szakemberek. A váltott műszakban végzett munkát már korábban összefüggésbe hozták a 2-es típusú cukorbetegség, a szívroham és a rák előfordulásának magasabb arányával.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close