14 találat a(z) dropshipping cimkére

Magyar adóalany számlázási kötelezettsége USA dropshipping értékesítés esetén Kérdés

Dropshipping ügyletek: elég a PayPal nyugtája a költségelszámoláshoz? Cikk

Elég lehet egy PayPal-nyugta a költségek elszámolásához – kérdezte olvasónk, dr. Juhász Péter a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. jogász-adószakértője válaszolt.

Elég lehet egy PayPal nyugta a költségelszámoláshoz? Kérdés

Magyar kft. dropshipping tevékenysége az USA-ban Kérdés

Vámszakértői kérdés kínai dropshipping ügyben Cikk

A dropshipping, ahogy a világon, így Magyarországon is egyre elterjedtebb kereskedelmi módszer. Az áru beszerzése nemcsak az Európai Unió területéről, hanem akár Kínából is történhet. Mivel Kína azonban már az uniós határon kívül esik, ezért vámügyi feladatok is felmerülnek az ügylettel kapcsolatban. Olvasónk kérdésére Tüske Péter vámszakértő adott választ.

Vámszakértői kérdés kínai dropshipping ügyében Kérdés

Egyéni vállalkozó a webshopban rendelt árut (festmény-nyomat) dropshipping értékesítéssel juttatná el a vevőkhöz. A jellemző vételár szállítással 10-40+ USD között lesz. A vevők uniósak és 3. országbeliek is lesznek. A kínai dropshipping szerződések általános jellemzője: kifizetéskor az áruk tulajdonjoga átszáll a vállalkozóra, az áru ezután a vállalkozó megbízásából a kínai nagykereskedőtől közvetlenül a vevőhöz érkezik postai úton. Az uniós vevőkkel kapcsolatban kérjük elsősorban a véleményét: – Hogyan kellene szervezni a termék vámkezelését, olyan értékű árunál, amit kiválasztanak vámkezelésre. Ennek is két esete, ha az ügyfél előre megfizeti az áfát a vállalkozónak vagy nem? – Legális-e a kereskedés, ha a vevőhöz érkező termékek ára postázással együtt sem éri el a 22 eurót? Felmerül a kérdés, hogy itt kereskedelmi forgalmi mennyiségű áruról van szó (a vállalkozó szemszögéből), és vonatkozik-e erre is a 22 eurós áfamentesség (ha vevői csomagonként nem éri el az érték a 22 eurót)? – Ha a fenti kialakítást nem találja jogszerűnek, tud-e olyan tanácsot megfogalmazni, amivel jogszerűvé tehető? – Kérem, segítsen még értelmezni, a 37 eurós "kiskapu" mennyire áll erre a helyzetre, és hogyan lehetne beépíteni a folyamatba: a 2017. évi CLII. törvény 162. § (5) bekezdésében: “(5) A vámhatóság által kiszabott... kis összegű, 10 EUR-nál... kevesebb egyéb terhek összegét... nem kell megfizetni, illetve visszafizetni." (37 eurós áru terhe csak a 27% áfa, azaz 9,99 EUR)!

Dropshipping magyar vállalkozással az USA-ba értékesítve Kérdés

Kedves Szakértő! Kérdéseim a következők lennének: Adott egy magyar egyéni vállalkozás (katás, alanyi adómentes). A tanácsadás az úgynevezett dropshipping értékesítéshez kellene nekem. Az üzlet alapja az, hogy adott egy webshop angol nyelven, amely amerikai ügyfeleknek értékesít, úgy, hogy a bolt nem tart raktárkészletet, hanem egy kínai nagykereskedővel áll szerződésben. Az ügyfél megrendeli a kiskereskedő webshopból a terméket, de azt a nagyker fogja kiszállítani a vásárlónak, a kisker webshop által kiállított számlával, logóval. (Kínában vannak kifejezetten erre specializálódott nagykereskedések.) A nagykereskedés elkészíti a számlát a webshopnak, amely kifizeti azt, és az ebből adódó árrés lesz a nyereség. A kérdés itt az, hogy egy magyar vállalkozással ez hogyan kivitelezhető? A kiskereskedés hány százalékos áfás számlát állít ki? A magyar, vagy az adott országbeli áfakulcsot kell alkalmazni? Hogyan számolódik el ilyenkor a bevétel a NAV felé? Vámköltség keletkezhet-e a termékeken? Amennyiben az alanyi adómentes, katás vállalkozás nem jó ezen tevékenységhez, milyen vállalkozásformával lenne megvalósítható? Esetleg érdemes amerikai cégben gondolkodni? Köszönöm válaszát!

Magánszemély és dropshipping Kérdés

Tisztelt Adózóna! Magánszemélyként legásisan űzhető-e ezen tevékenység a 600 ezer forintos adómentes határig? Illetve ha e-baye-n vásárolt terméket, ami után nem kapok sem számlát, sem semmit, mondjuk ha veszek valamit 1 $-ért és azt 2 $-ért el szeretném adni, ezt legálisan hogyan tehetem meg magánszemélyként? Számlát kell-e adnom róla, illetve ez hogy működik?

Ali Express dropshipping Kínából Kérdés

Az Ali Express ilyen dropshipping kialakítást népszerűsít: Magyar webáruházként a magyar kereskedő rendeléseket vesz fel, fogadja a fizetést bankkártyával. Megrendeli és kifizeti a nála vásárolt árut a kínai nagykerben, aki Kínából – a megbízására – közvetlenül az ügyfél címére küldi azt. A magyar kereskedő Magyarországon kezeli az elállást, garanciát. Kérdésem, lehet-e ezt legálisan tenni itthon? Különösen, mivel az árukra jellemzően nincs megfizetve a vám és áfa, főleg akkor, ha az érték kicsi, és ezért önmagában nem vámköteles, amikor egy magánszemély üzleti csomagot kap Kínából. Milyen törvények szabályozzák az ilyetén kereskedelmet? A kínai óriás azt állítja, hogy ez a kereskedelem az unióban is legális, és több uniós webáruházat tud mutatni, akik ezt csinálják. (Ez persze nem jelenti azt, hogy ez legális.)

Dropshipping termékértékesítés számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagykereskedelmi cég vagyunk, akik szeretnénk, hogy termékeinket közvetve is tudjuk értékesíteni, úgynevezett dropshipping keretén belül. Az lenne a kérdésem, hogy a vevő megrendeli a weboldalt üzemeltető cég oldaláról a kívánt terméket, mi pedig postázzuk a raktárkészleten lévő terméket, termékeket. Ki köteles a vevő felé számlát kiállítani a termékértékesítésről? Mi, akié a termék, vagy a weboldalt üzemeltető cég? Várom mielőbbi válaszukat. Üdvözlettel: Karóczkai Enikő

Webshop működtetésénél ezekre az áfa-előírásokra kell ügyelni Cikk

Manapság a termékkereskedelem jelentős része interneten zajlik, ezért elengedhetetlen az általános forgalmi adó webshop-pal, illetve dropshipping-gel kapcsolatos előírásainak ismerete.

Dropshipping kereskedés utáni adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy miként lehet adózni az úgy nevezett dropshipping utáni nyereségből. Adott egy külföldi oldal pl. az Aliexpress, az itt jelenlévő terméket és meghirdetném itthon pl. a vatera weboldalon, és ha valaki megveszi, akkor rendelném meg a terméket közvetlenül a vevő címére a fent említett oldalról. A termék ára 600 Ft pl. és én eladom 1000 Ft-ért, akkor a haszon 400 Ft, és ebből kellene nekem adót fizetnem. Nem tudom, hogy ide milyen szabályok vonatkoznak. Milyen vállalkozási formában lehetne végezni ezt a tevékenységet és hogyan kellene adóznom, valamint számlát vagy nyugtát vagy hasonlót kellene-e adnom a vevőnek? (Ha vállalkozásként kellene végeznem ezt a tevékenységet, akkor katásan vagy alanyi áfamentesen lehet-e végezni ezt a tevékenységet?) Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, László

Dropshipping: amerikai megbízó, magyar bizományos Kérdés

Tisztelt Szakértő Létre szeretnék hozni egy webshopot. Saját tervezésű polókat árulnék dropship módon (bizományosi ügylet) magánszemélyek részére. Én magam csak a designokat tervezném és az értékesítést végezném. Az “üres” pólók beszerzését, design-ok pólóra való nyomtatását és a pólók kiszállítását egy amerikai cég intézné, Amerikából. A számlát a vevőnek én állítanám ki a kft.-m nevében, az amerikai cég pedig kiszámlázná nekem a költségeit. Nem EU-s vásárlóknak számlázhatok áfamentesen? Mivel az értékesítés során a pólók nem érintenék Magyarország területét, az ilyen ügylet a magyar áfatörvény területi hatályán kívülinek számítana. Viszont az áfatörvény szerint nem EU-s országba a termékértékesítés akkor áfamentes, ha a vámhatóság igazolja a termék EU-ból való kilépését. Hogyan tudnám bizonyítani a NAV-nak, hogy nem végzek exportot, hogy a pólók nem az EU-ból származnak, és nem vagyok áfacsaló? EU-s vásárló esetén 27 százalékos áfával kellene számláznom? Ha igen, akkor szerencsétlen kétszer fizetne adót, mert ki kellene fizetnie a termék EU-ba való beléptetése során megállapított áfát is! Lehetséges volna valamilyen módon áfamentesen számlázni EU-s magánszemélyeknek is? Úgy tudom, termékértékesítés esetében, ha a terméket kiszállítják, akkor a teljesítés helye a küldemény feladásának a helye – esetemben az az USA. A számlakibocsátás pedig a teljesítési hely államának vonatkozó szabályai alapján történik. Ez hogyan érintene engem, mint magyar adóalanyt? Válaszait előre is köszönöm!

Internetes munka és dropshipping munka adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem két típusú internetes bevételnek az adózásairól szól. Az egyik a a grafikus munkáim által befolyt jövedelem. Logókat, könyvborítókat tervezek, és szeretnék csinálni egy weboldalt, ahol a szolgáltatásomat árulom. Ehhez nem kell kiváltanom a vállalkozói igazolványt, vagy igen? Mennyit, és hogyan kellene adóznom utána? Számlát kell adnom utánuk? És mi van abban az esetben, ha nagyobb internetes platformokon keresztül dolgozom (Fiver, oDesk) klienseknek a világ minden tájáról? Ezeket is ugyanúgy kell adóznom? Ezek egyszeri megbízásos munkák, de jövedelmem folyamatosan van belőlük, szóval gondolom ez üzletszerű tevékenységnek számít. A másik típusú bevétel a dropshipping kereskedelem lenne. Ez úgy működik, hogy felveszem külföldi gyárakkal a kapcsolatot, az ő termékeiket hirdetem, és adom el a vásárlóknak különböző oldalakon, például az Ebayen. Viszont az árut nem én postázom, hanem a gyár postázza a vásárlóknak, akiket én vonzok nekik a címükkel együtt. Az árrés viszont engem illet, és ebből van a jövedelmem. A gyártól én kapok számlát, ami szükséges a bevalláshoz, és én is tudnék kiállítani angol nyelvűt (bár a vevőhöz való eljutása nem tudom, hogyan oldható meg.) Ehhez már mindenképp szükséges lenne a vállalkozás gondolom, de milyen tevékenységi körben? (Internetes csomagküldő szolgálat?) Ezt a tevékenységet hogyan kell adózni? Miket kellene esetleg még tudnom a külföldre való eladásokkal kapcsolatban? Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs