• Névtelen kérdező
1

Magyar kft. dropshipping tevékenysége az USA-ban

Magyar állampolgár, de más EU-s, illetve EGT-tagállamban biztosított tulajdonosokkal rendelkező, Magyarországon bejegyzett kft. ún. dropshipping modell szerint kereskedelmi tevékenységet kíván végezni az USA-ban, az Etsy webáruház felületén keresztül. Az Etsy felületén kizárólag USA-beli magánszemélyek tudják az általuk kiválasztott megrendelt képekkel ellátott termékeket megvásárolni. A termékek legyártását egy USA területén működő alvállalkozó végzi (nyomtatja a képeket az általa forgalmazott termékekre), és szállítja ki azokat az USA-beli magánszemélyek részére. Ezen kereskedelmi tevékenység (dropshipping) esetén a magyar kft.-nek keletkezik-e a magyar áfaszabályok szerint számlakibocsátási kötelezettsége (áfa területi hatályán kívül)? Keletkeztet-e telephelyet az USA-ban a kft. esetében ez a tevékenység úgy, hogy ott semmilyen képviselete, képviselője, üzletvezetési központja nem létezik, tevékenységét kizárólag az internet segítségével fejti ki? A keletkezett jövedelem hol adóztatható a kft. esetében? A kft. magyar társaságiadó-bevallásában, iparűzésiadó-bevallásában szerepeltetnie kell-e ezt a jövedelmet? A számviteli törvény szerinti beszámolójában „exportértékesítés” alatt szerepel-e ez a valójában nem Magyarországról feladott termékértékesítés bevétele? Az iparűzésiadó-alap meghatározása során az értékesített termékek beszerzési ára adóalap-csökkentő tétel-e, mint „eladott áruk beszerzési értéke”?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close