93 találat a(z) dohány cimkére

Az ár négyötöde adó Cikk

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) szerint Magyarországon a cigarettapiac egyike a legmagasabb adóterheket viselő ágazatoknak, a cigaretta teljes adótartalma 80 százalék körüli - írja a trademagazin.hu.

Aknamunkában a dohánylobbi? Cikk

Közös levélben sürgette 16 uniós tagállam, köztük Magyarország egészségügyi tárcavezetője az Európai Parlamentet a dohányipari szabályozás szigorításáról szóló irányelv mielőbbi elfogadására. A levél aktualitása, hogy az EP szakbizottsága többszöri halasztás után a tervek szerint kedden szavaz a jogszabályról készült parlamenti jelentésről - írja a bruxinfo.hu.

Lecsaptak az illegálisan árusítókra Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a fővárosban és Pest megyében több mint 150 ezer szál illegális cigarettát és mintegy 6 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le - közölte a NAV.

Könnyebb a dohánycsempészet Cikk

Dől Somogy megyébe a csempészett dohányáru a déli határszélen át. A Nemzeti Dohányboltok létrejötte rendkívül kedvező helyzetet teremtett a feketekereskedelem számára - írja a sonline.hu.

Emelik a dohány adóját, befagyaszták a parlamenti fizetéseket a lengyelek Cikk

A jövő évi költségvetési tervhez kapcsolódva a lengyel kormány szerdai ülésén a szeszes italok és és a dohánytermékek jövedéki adójának emelése mellett döntött - írja a napi.hu

Újabb cigi-csempész akadt horgon Cikk

Több mint hárommillió forint értékű cigarettára bukkantak a pénzügyőrök Zalában egy német rendszámú autóban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője kedden az MTI-t.

Varga Mihály: korai még sírni a jövedéki adó miatt Cikk

Elhamarkodott lenne Varga Mihály szerint két hónap adata alapján beszélni a dohánytörvény miatt kieső adóbevételekről, illetőleg azok pótlásáról. A nemzetgazdasági miniszter, Varju László (DK) írásban feltett kérdésére leszögezte: a hatásvizsgálathoz hosszabb időszaknak kell eltelnie, és több tényezőt kell figyelembe venni.

64 százalék nem adott nyugtát Cikk

Illegálisan forgalmazott cigaretta és alkohol, nyugtaadás elmulasztása. A NAV Somogy Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának nyári ellenőrzési tapasztalatait a sonline.hu összegezte.

Betiltaná a dohány internetes kereskedelmét Cikk

A dohánytermékek internetes kereskedelmének uniós szintű betiltását javasolja Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője, aki az EP mezőgazdasági bizottsága részéről véleményezte az európai dohánytermék-irányelv felülvizsgálatát.

Lecsaptak a zugdohányárusokra Cikk

Több százezres bírságra és akár két év szabadságvesztésre is számíthat az a győri pár, akik interneten árultak dohányt. A világhálót figyelő revizorok rendeltek tőlük 10 kiló dohányt. A győri vasútállomáson kapták el a párt, amikor át akarták adni az árut.

Lecsap a NAV a trafiktalan településekre Cikk

Az adóhatóság szigorított ellenőrzéseket tart a keleti és a déli átkelőknél, razziákat szervez a dohánybolt nélküli településeken, és az eddiginél többen teljesítenek szolgálatot a zöldhatáron is - írta a hétfői Magyar Nemzet.

Hatalmas visszaesésről szólnak a NAV adatai a dohánykereskedelemben Cikk

A cigarettaforgalom drámai csökkenéséről tanúskodik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön közzétett jövedéki statisztikája - írta a Népszabadság.

Cigi feketén Cikk

Miután augusztusban emelkedett a dohányárukra kivetett jövedéki adó Szerbiában, egyre több helyen árulnak cigarettát feketén, sőt az interneten is megjelentek cigarettát kínáló hirdetések - írta honlapján csütörtökön a B92 nevű szerbiai televízió.

Illegális vágott dohányt foglalt le a NAV Nógrád megyében Cikk

Csaknem másfél mázsa illegális vágott dohányt foglaltak le a pénzügyi nyomozók Nógrád megyében, értéke meghaladja a kétmillió forintot - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ellenőrzi nyitás előtt a trafikokat a NAV Cikk

Csaknem ötszáz trafikos kapott már rendelkezik NAV-engedéllyel, az adóhatóság minden trafikot szemléz, de, ha nincs minden rendben, attól még kiadhatja az engedélyt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alanyi mentesség

Nagy Norbert

adószakértő

Bérlemény felújítása

Nagy Norbert

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X