100 találat a(z) dohány cimkére

Dohányban utazik? Így változik a regisztráció Cikk

Januártól módosított szabályok vonatkoznak a dohánykereskedők, -adóraktárak, fermentáló üzemek és dohány-termelők regisztrációjára.

Újabb tiltás dohányárusításra Cikk

A 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzletekben, valamint az üzemanyagtöltő állomásokon legfeljebb 2014. május 30-ig lehet dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni - így módosította a kormány a dohánytermék-kiskereskedelemi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás egyes szabályairól szóló kormányrendeletet, írja a napi.hu.

Nem nyugszanak a boltosok, pult alól megy a biznisz Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Zala megyében első esetben bukkantak olyan üzletre, ahol engedély nélkül árusítottak cigarettát.

Feketéztek - lebuktak Cikk

Közel 112 ezer doboz cigarettát igyekeztek jogtalanul árusítani az elmúlt héten, a több mint 88 millió forint értékű dohányterméket a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak- alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság területén foglalták le - írja a haon.hu.

A trafikmutyi meglékelte az adóbevételeket? Cikk

A dohánytermékek utáni adóbevételek nyári visszaesése nem lesz tartós - állított képviselői kérdésre adott válaszában az NGM államtitkára.

Dohányzási tilalmak Oroszországban Cikk

Az orosz parlament jóváhagyta a dohányzással kapcsolatok tilalmak további szigorítását - írja a napi.hu.

Brutális mennyiségű adózatlan dohány Cikk

A többi között 110 kilogramm adózatlan vágott dohányt és 741 doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei vasárnap a pécsi vásárban - írja a hír6.hu.

Az ár négyötöde adó Cikk

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) szerint Magyarországon a cigarettapiac egyike a legmagasabb adóterheket viselő ágazatoknak, a cigaretta teljes adótartalma 80 százalék körüli - írja a trademagazin.hu.

Aknamunkában a dohánylobbi? Cikk

Közös levélben sürgette 16 uniós tagállam, köztük Magyarország egészségügyi tárcavezetője az Európai Parlamentet a dohányipari szabályozás szigorításáról szóló irányelv mielőbbi elfogadására. A levél aktualitása, hogy az EP szakbizottsága többszöri halasztás után a tervek szerint kedden szavaz a jogszabályról készült parlamenti jelentésről - írja a bruxinfo.hu.

Lecsaptak az illegálisan árusítókra Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a fővárosban és Pest megyében több mint 150 ezer szál illegális cigarettát és mintegy 6 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le - közölte a NAV.

Könnyebb a dohánycsempészet Cikk

Dől Somogy megyébe a csempészett dohányáru a déli határszélen át. A Nemzeti Dohányboltok létrejötte rendkívül kedvező helyzetet teremtett a feketekereskedelem számára - írja a sonline.hu.

Emelik a dohány adóját, befagyaszták a parlamenti fizetéseket a lengyelek Cikk

A jövő évi költségvetési tervhez kapcsolódva a lengyel kormány szerdai ülésén a szeszes italok és és a dohánytermékek jövedéki adójának emelése mellett döntött - írja a napi.hu

Újabb cigi-csempész akadt horgon Cikk

Több mint hárommillió forint értékű cigarettára bukkantak a pénzügyőrök Zalában egy német rendszámú autóban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője kedden az MTI-t.

Varga Mihály: korai még sírni a jövedéki adó miatt Cikk

Elhamarkodott lenne Varga Mihály szerint két hónap adata alapján beszélni a dohánytörvény miatt kieső adóbevételekről, illetőleg azok pótlásáról. A nemzetgazdasági miniszter, Varju László (DK) írásban feltett kérdésére leszögezte: a hatásvizsgálathoz hosszabb időszaknak kell eltelnie, és több tényezőt kell figyelembe venni.

64 százalék nem adott nyugtát Cikk

Illegálisan forgalmazott cigaretta és alkohol, nyugtaadás elmulasztása. A NAV Somogy Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának nyári ellenőrzési tapasztalatait a sonline.hu összegezte.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány magánszemély részére

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close