93 találat a(z) dohány cimkére

Az ár négyötöde adó Cikk

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) szerint Magyarországon a cigarettapiac egyike a legmagasabb adóterheket viselő ágazatoknak, a cigaretta teljes adótartalma 80 százalék körüli - írja a trademagazin.hu.

Aknamunkában a dohánylobbi? Cikk

Közös levélben sürgette 16 uniós tagállam, köztük Magyarország egészségügyi tárcavezetője az Európai Parlamentet a dohányipari szabályozás szigorításáról szóló irányelv mielőbbi elfogadására. A levél aktualitása, hogy az EP szakbizottsága többszöri halasztás után a tervek szerint kedden szavaz a jogszabályról készült parlamenti jelentésről - írja a bruxinfo.hu.

Lecsaptak az illegálisan árusítókra Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a fővárosban és Pest megyében több mint 150 ezer szál illegális cigarettát és mintegy 6 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le - közölte a NAV.

Könnyebb a dohánycsempészet Cikk

Dől Somogy megyébe a csempészett dohányáru a déli határszélen át. A Nemzeti Dohányboltok létrejötte rendkívül kedvező helyzetet teremtett a feketekereskedelem számára - írja a sonline.hu.

Emelik a dohány adóját, befagyaszták a parlamenti fizetéseket a lengyelek Cikk

A jövő évi költségvetési tervhez kapcsolódva a lengyel kormány szerdai ülésén a szeszes italok és és a dohánytermékek jövedéki adójának emelése mellett döntött - írja a napi.hu

Újabb cigi-csempész akadt horgon Cikk

Több mint hárommillió forint értékű cigarettára bukkantak a pénzügyőrök Zalában egy német rendszámú autóban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője kedden az MTI-t.

Varga Mihály: korai még sírni a jövedéki adó miatt Cikk

Elhamarkodott lenne Varga Mihály szerint két hónap adata alapján beszélni a dohánytörvény miatt kieső adóbevételekről, illetőleg azok pótlásáról. A nemzetgazdasági miniszter, Varju László (DK) írásban feltett kérdésére leszögezte: a hatásvizsgálathoz hosszabb időszaknak kell eltelnie, és több tényezőt kell figyelembe venni.

64 százalék nem adott nyugtát Cikk

Illegálisan forgalmazott cigaretta és alkohol, nyugtaadás elmulasztása. A NAV Somogy Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának nyári ellenőrzési tapasztalatait a sonline.hu összegezte.

Betiltaná a dohány internetes kereskedelmét Cikk

A dohánytermékek internetes kereskedelmének uniós szintű betiltását javasolja Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője, aki az EP mezőgazdasági bizottsága részéről véleményezte az európai dohánytermék-irányelv felülvizsgálatát.

Lecsaptak a zugdohányárusokra Cikk

Több százezres bírságra és akár két év szabadságvesztésre is számíthat az a győri pár, akik interneten árultak dohányt. A világhálót figyelő revizorok rendeltek tőlük 10 kiló dohányt. A győri vasútállomáson kapták el a párt, amikor át akarták adni az árut.

Lecsap a NAV a trafiktalan településekre Cikk

Az adóhatóság szigorított ellenőrzéseket tart a keleti és a déli átkelőknél, razziákat szervez a dohánybolt nélküli településeken, és az eddiginél többen teljesítenek szolgálatot a zöldhatáron is - írta a hétfői Magyar Nemzet.

Hatalmas visszaesésről szólnak a NAV adatai a dohánykereskedelemben Cikk

A cigarettaforgalom drámai csökkenéséről tanúskodik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön közzétett jövedéki statisztikája - írta a Népszabadság.

Cigi feketén Cikk

Miután augusztusban emelkedett a dohányárukra kivetett jövedéki adó Szerbiában, egyre több helyen árulnak cigarettát feketén, sőt az interneten is megjelentek cigarettát kínáló hirdetések - írta honlapján csütörtökön a B92 nevű szerbiai televízió.

Illegális vágott dohányt foglalt le a NAV Nógrád megyében Cikk

Csaknem másfél mázsa illegális vágott dohányt foglaltak le a pénzügyi nyomozók Nógrád megyében, értéke meghaladja a kétmillió forintot - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ellenőrzi nyitás előtt a trafikokat a NAV Cikk

Csaknem ötszáz trafikos kapott már rendelkezik NAV-engedéllyel, az adóhatóság minden trafikot szemléz, de, ha nincs minden rendben, attól még kiadhatja az engedélyt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés (50 százalékos)

Pölöskei Pálné

adószakértő

Lakossági vásárlás

Bunna Erika

adótanácsadó

Munkavállalóval történő elszámolás jogviszony megszűnésekor

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X