133 találat a(z) díj cimkére

Termékek bevitele külső adatbázisba Kérdés

Jelentős különbségek a lakásbiztosítások díjában – márciusban bárki kedvezőbbre válthat Cikk

A két-háromszoros különbség sem ritka a hasonló tartalmú lakásbiztosítások díjai között itthon, emiatt egy adott kategórián belül a legdrágább terméket választó ügyfelek jóval többet fizethetnek otthonuk biztosítására – olvasható a CoverMe.hu online biztosítási portál sajtóközleményében. Az online biztosítási portál február végén a hazai lakásbiztosítási piac több mint 98 százalékát lefedő 10 szolgáltató alap, közép, prémium és Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) termékeinek díjszabását hasonlította össze konkrét példák segítségével.

A kgfb átlagban 368 forinttal drágult a személyautóknál a tavalyi utolsó negyedévben Cikk

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állománydíja. Az éves díjnövekedés – a korábbi magas, de folyamatosan lassuló mérték miatt – a budapesti autósoknál összességében 12, a vidékieknél 11 százalék volt. Károkra is csak 7 százalékkal többet fizettek ki a biztosítók, mint egy évvel korábban, márpedig e fékeződés is kedvezően hat a díjak változására, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Átlagosan 15-20 százalékot eshet a lakásbiztosítások díja Cikk

A lakásbiztosítási ügyfelek 58 százaléka tervezi majd összehasonlítani a lakásbiztosítási kínálatot a márciusi kampányban - derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő több mint 8 ezer ember megkérdezésével lefolytatott kutatásából. Az alkuszcég várakozásai szerint a biztosítók között felerősödő verseny hatására 15-20 százalékkal alacsonyabb díj mellett válthatnak szerződést az ügyfelek – ismertette legfrissebb kutatási eredményét a cég pénteken az MTI-vel.

Megjelent a rendelet a reklámkataszterdíjról Cikk

Az országos reklámkataszter vezetéséről szóló 2/2024. NMHH rendeletet 2024. január 23-án hirdették ki a Magyar Közlönyben.

Árat emel a Telekom Cikk

2024. március 1-jétől 15 százalék inflációkövető díjkorrekciót alkalmaz a Magyar Telekom – írja közleményében a társaság.

Emelkednek a Magyar Posta levélfeladásainak díjai januártól Cikk

A Magyar Posta által alkalmazott levélfeladási díjak minimálisan, infláció alatti mértékben emelkednek 2024. január 1-jétől – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

EPR-díj számviteli elszámolása Kérdés

Neheztel az MNB: miért épül be az élelmiszerek inflációja a telekommunikációs díjakba? Cikk

Az elmúlt időszakban az energia- és élelmiszerárak jelentős megugrása az átlagos infláció nagymértékű megemelkedéséhez vezetett. A hazai lakossági telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások az idei évben változtattak árazási gyakorlatukon, és az átlagos inflációhoz indexáló, visszatekintő áremeléseket hajtottak végre, amely mértéke az uniós átlag és a környező országokban tapasztalt többszöröse volt. A magyar telekommunikációs szolgáltatások vásárlóerő-paritáson mért ára már 2021-ben is meghaladta az uniós átlagot, amit felerősít az idei és a jövő évben várható további árnövekedés. A visszatekintő árindexálás miatt felvethető a kérdés, hogy az áremeléseket aktuális költségnövekedések indokolják-e, ami a lakosság jóléte és versenyjogi szempontból egyaránt fontos, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent elemzésben.

EPR, nyilatkozat Kérdés

EPR, újrahasznosítható csomagolóanyag Kérdés

Hulladékgazdálkodás Kérdés

Hatalmas lakásbiztosításidíj-különbségek a banki THM-mutatókban a jelzáloghiteleknél Cikk

Májustól már a lakásbiztosítások díját is tartalmaznia kell a jelzáloghitelek teljes hiteldíj mutatójának (THM). A BiztosDöntés.hu felmérése szerint a példaszámításokban teljesen eltérő fedezeti összegekkel és díjakkal számolnak a bankok. Ugyanakkor a biztosítási díjak THM-be emelése extrém magas fedezet esetén sem akadályozza a hitelnyújtást – írja a BiztosDöntés.hu.

HÖOK részvételi díj adózása Kérdés

Januártól csökken a földgázalapú szolgáltatóknál a települések és intézményeik távhődíja Cikk

A jövő évben nagymértékben csökkennek, a földgázalapú szolgáltatóknál a jelenlegi szint csaknem felére eshetnek vissza a települések és intézményeik távhődíjai – közölte az Energiaügyi Minisztérium szerda este az MITI-vel, hozzátéve, a tárca a tervezhető és költségtakarékos működésért három negyedévre rögzíti a díjak januártól érvényes mértékét.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kiva-tao áttérési különbözet

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tőketartalék megszűntetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Eredménytartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink