57 találat a(z) csomagolóanyag cimkére

Selejtezési költség kiszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Csomagolóanyagot selejtezünk egyik (közösségi) partnerünk költségére. A kérdésem az lenne, hogy áfásan kell-e ilyenkor a számlát kiállítani? A leselejtezett anyagot nem szállítják el, az Magyarországon marad. Köszönöm válaszát!

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk külföldről, illetve belföldről szerez be alapanyagot és árut. Az alapanyagot gyártáshoz használja fel. A csomagolóanyagból hulladék keletkezik. Ez esetben a kérdésem az lenne, hogy a külföldről beszerzett alapanyag csomagolóanyaga után keletkezik-e termékdíj-fizetési kötelezettség? Továbbá cégünk belföldi cégtől szerez be raklapot, és papírkarton dobozt, melyeknek a környezetvédelmi termékdíját beszerzéskor megfizeti. A raklapot és kartondobozt az általunk gyártott termék értékesítése során, változatlan formában csomagolóanyagként használunk fel. A kérdésem ez esetben az lenne, hogy keletkezik-e cégünknek termékdíj-fizetési kötelezettsége az értékesített termék csomagolóanyaga után? Válaszát előre is köszönöm!

Fertőzésveszély egyes import termékek fa csomagolóanyagainál Cikk

2018. október 1-jén újabb kétéves monitoring vizsgálat kezdődik egyes belarusz és kínai áruk (kő-, fém-, fa-, kerámia-, papíráruk, gépek és alkatrészek) fa csomagolóanyagaira vonatkozóan. A vizsgálat újbóli elrendelését az elmúlt évek negatív ellenőrzési tapasztalatai indokolták. Az Európai Bizottság egyúttal az ellenőrzött áruk körét is jelentősen bővítette – közölte a Nébih.

Környezetvédelmi termékdíj – csomagolóanyag Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatban. Cégünk a csomagolóanyagok után termékdíj fizetésére köteles. A csomagolóanyag esetünkben zacskó, amelyre rá van nyomtatva a cég logója, ezzel a zacskó nehezebb a nyomdafestéknek köszönhetően. Szeretném kérdezni, hogy a termékdíj megfizetése a sima vagy a nyomott csomagolóanyag után fizetendő, illetve mennyi a mértéke? Köszönettel várom válaszát. Bakonyi Eszter

Jön az ehető csomagolóanyag? Cikk

Északi-tengeri algából akarnak csomagolóanyagot gyártani elvihető éttermi fogásokhoz német kutatók.

Csomagolóanyag továbbszámlázása Kérdés

Üdvözlöm! Korábban feltettem egy kérdést ugyan ezzel a címmel, ehhez szeretném hozzáfűzni, hogy mi nem a termékdíjat szeretnénk továbbszámlázni, hanem a csomagolóanyagot! És az lenne a kérdés, hogy magát a csomagolóanyagot átszámlázhatjuk-e a külföldi partnernek! Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Krisztina http://adozona.hu/kerdesek/2017_10_27_Csomagoloanyag_atszamlazasa_avu

Műanyag szőtt zsák - környezetvédelmi termékdíj kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy Magyarországon regisztrált kft. műanyag alapanyagot importál Kóreából. A terméket úgynevezett „big bag” műanyag szőttes zsákokba csomagolva szállítják Magyarországra, és a termék egy másik magyar partner cég részére kerül továbbértékesítésre, amely műanyag termékeket gyárt az alapanyagból. Az importőr kft.-nek kell-e környezetvédelmi termékdíjat fizetnie a műanyag zsák csomagoló anyagok után, ha a beszerzést követően nem használják fel újra, illetve, ha újra felhasználják csomagoláshoz? Mekkora a termékdíj-kötelezettsége kilónként ennek a csomagolóanyagnak, ha termékdíjbevallásra és -fizetésre kötelezett a cég? Környezetvédelmi termékdíj kapcsán milyen megjegyzést kell írnia a kft.-nek a magyar partner részére történő termékértékesítés számlájára? Köszönettel:

Pénztárgéphasználat Kérdés

Ügyfelünk alapvetően termékdíjköteles csomagolóanyagot gyárt és értékesít. Főtevékenysége: műanyag csomagolóeszköz gyártása (2222’08). A csomagolóanyagot nagyrészt vállalkozásoknak adja tovább, de előfordul, hogy magánszemélyeket is kiszolgál a székhelyén, ahol a gyártást végzi. Külön üzlethelyiséggel nem rendelkezik. Az értékesítést minden esetben számla kiállítása kíséri. A társaság esetenként vásárol speciális csomagolóanyagot, amit áruként, változatlan formában, ugyanezen vevőkör számára – vállalkozás és magánszemély – értékesít. Kérdésem: kötelező-e, illetve mely értékesítések esetében kötelező a pénztárgép használata?

Környezetvédelmi termékdíj visszaigénylése Kérdés

Cégünk külföldről vásárol csomagolóanyagot, amibe fűszereket csomagol, majd értékesíti külföldre, visszaigényelhető-e a felhasznált csomagolóanyag értéke? Nemcsak külföldről, hanem belföldről is vásárolunk csomagolóanyagot, amibe szintén fűszert csomagolunk és külföldre értékesítjük a becsomagolt árut. Mi a módja annak, hogy a belföldről vásárolt bobina, zsugorfólia értékét visszaigényeljük? köszönettel:

EUR raklap térítés nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk áfaalany. Kereskedelmi tevékenységünk okán EUR raklapon szállítunk bel- és külföldre egyaránt. Több esetben érték nélkül szerepel az értékesítési számlán a raklap, de van amikor ellenértéket (betétdíjat) számítunk fel. Göngyölegekről is folyamatos mennyiségi és értéknyilvántartást vezetünk. Kérdéseim a térítés nélküli esetre vonatkoznak: 1. A 81. Elabéként számolhatom-e el (a 26.-tal szemben) a havi készletkönyvelés során az ellenérték nélkül átadott raklapok beszerzési értékét? Nem minősül térítés nélküli anyag átadásnak? 2. Áfafizetési kötelezettséget keletkeztet annak ellenére hogy csomagolóanyag? 3. Felmerül az a verzió is, hogy csak a raklapról mint göngyölegről az eddigi mennyiségi és értéknyilvántartás helyett csak mennyiségi nyilvántartást vezetnénk. Az évközi raklap beszerzést ez esetben az 511. csomagolóanyag költségnem számlára könyveljük. Az évközi mozgásokat értékben nem, csak mennyiségben tartjuk nyilván. Így az ellenértékkel eladott esetben sem számoljuk el az Elabét. December 31-én a meglévő mennyiség értékével csökkentjük 511. csomagolóanyag költségeinket a 26.-tal szemben. Ez helyes lehet így? Válaszukat előre is köszönöm.

Hulladékkezelés, -szállítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áruk csomagolásánál keletkezett hulladék: papír, karton, fólia kezelésével kapcsolatban az alábbi kérdéseket szeretném feltenni: 1.) Magyarország területén szállíthatja a fenti hulladékot az üres kontérekbe visszahelyezve olyan fuvarozó, akinek nincs hulladékszállításra engedélye? 2.) Fenti csomogalóanyagok visszaszállíthatók-e, ha igen, milyen feltételekkel EU-n belüli országba (ahonnan az áru eredetileg érkezik)? Milyen törvényi kötelezettségek vonatkoznak a kft.-re? Válaszát előre is köszönöm: Andrea

Plusz teher a szappanon, kozmetikumokon, csomagolóanyagokon Cikk

2015 januárjától jellemzően növekednek a termékdíjtételek, és új termékdíj-köteles termékek jelennek meg – írja a LeitnerLeitner adózásról érthetően című szakmai blogjában Ladi Zsuzsanna.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bankkártyás vásárlás számla nélkül

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

A számlatulaj másik bankszámlájára utaltam

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Adószámos magánszemély tevékenységi körök

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink