10 találat a(z) csekély összegű támogatás cimkére

Támogatásból finanszírozott eszközbeszerzés kkv-kedvezménye Kérdés

Csekély összegű támogatás: nehézségek a de minimis értelmezésében, alkalmazásában Cikk

Az adórendszeren belüli (közvetett) csekély összegű támogatások ellenőrzési tapasztalatairól tett közzé összefoglalót honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Változik a de minimis támogatások értékhatára Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a 2020/4. Adózási kérdés, amely összefoglalja a mezőgazdasági de minimis támogatások értékhatárának változásáról szóló legfontosabb információkat.

Mezőgazdasági de minimis támogatás mértéke Kérdés

Az MVH honlapján azt olvastam, hogy a mezőgazdasági csekély összegű támogatás összege 25 ezer euróra emelkedett 15 ezer euróról. A 2019-es szja-bevallás kitöltési útmutatójában 20 ezer euró található. Nem tudom, hogy most melyik összeggel kell számolni. Az agrárkamara honlapján azt is feltüntették, hogy az emelés visszamenőleges hatályú. Kérdésem, hogy 2017., 2018., 2019-ben mekkora keretösszeggel kell számolni Önök szerint? Köszönöm a segítséget.

Kkv-k beruházáshoz kapcsolódó társaságiadó-alap csökkentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy élhet-e a vállalkozás – ha egyébként a csekély összegű támogatások igénybevételére jogosult, és a határértékébe belefér – a 7. § (1) zs) ponttal, amennyiben a beruházáshoz igénybe veszi a maximális támogatástartalmú támogatást valamilyen támogatási intézkedésből? Köszönettel: Jászné

Gázolaj jövedékiadó-visszatérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj jövedékiadó- visszatérítést a számviteli törvény hatálya alá tartozó alanynál költségcsökkentő tételként kell elszámolni, míg az szja törvény hatálya alá tartozóknál egyéb bevételként. A számviteli törvény szerint adózónál így egyértelműen csökken a költség, magasabb lesz az iparűzési adó alapja. A szja törvény hatálya alá tartozóknál nem tartozik bele az árbevételbe az egyéb bevételként elszámolt visszatérítés, de csökkenteni kell-e vele az elszámolt üzemanyagköltséget? Különbséget kell tenni a fentiek szempontjából a visszatérített jövedéki adó és az adott esetekben az MVH által a felhasznált gázolajhoz nyújtott csekély összegű támogatás között? Köszönöm előre is válaszukat!

Rendkívüli támogatást kapnak a tejtermelők Cikk

Rendkívüli, vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a tejtermelők a földművelésügyi miniszter tegnap kihirdetett rendelete értelmében.

Adóhivatali felhívás nyilatkozattételről Cikk

Az adóalanynak a regisztrációs adóról szóló törvény új előírása szerint nyilatkoznia kell gépkocsija környezetkímélő kategóriába sorolásáról, illetve a csekély összegű (de minimis) támogatásról, amelyeket új nyomtatványokon tehet meg – közölte a NAV.

Nagyon figyeljen az szja-bevallásnál a de minimis támogatásokra is! Cikk

Fel kell-e tüntetni az szja-bevallásban az adórendszeren kívül kapott de minimis támogatásokat? – kérdezte olvasónk. Juhász Tibor, okleveles adószakértő válaszolt.

Mezőgazdasági őstermelő csekély összegű támogatásának elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági őstermelő csekély összegű támogatásnak minősített támogatást kapott tanyagazdaság fejlesztéséhez. Hogyan kell ezt a támogatást a 2014. évi adóbevallásában szerepeltetni? A döntés 2013. novemberi, a kiutalás 2014-ben történt, az elszámolásban vannak 2013. évi és 2014. évi számlák is (vetőmag, gép). Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close