23 találat a(z) csekély értékű ajándék cimkére

Ajándék érme dolgozók részére Kérdés

Csekély értékű ajándék adózása Kérdés

Csekély értékű ajándék könyvelése saját készletből Kérdés

Itt az ideje az iskolakezdési támogatásnak Cikk

Az áruházak polcain már sorakoznak az iskolatáskák, tanszerek, füzethalmok, egy hónap múlva kezdődik a gyermekes családok számára jelentős kiadásokkal járó tanév. Hagyomány, hogy ilyenkor sok cég iskolakezdési támogatással segíti dolgozóit. Mit kell tudni a támogatás adózási feltételeiről?

Csekély értékű ajándék juttatása Kérdés

Csekély értékű ajándék átvételi nyilvántartás nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalatunknál évente többször is apróbb ajándékokat kapnak a dolgozók, amit legtöbbször nem átadás-átvétellel kapnak meg. Ilyen például a nőnapi virág, a húsvéti csokitojás, mikulás stb. Ilyen ünnepek alkalmával például kilépéskor egy kitett tálcáról minden munkavállaló elvehet egy darabot. Az épületben dolgozó szerződéses partnerek dolgozói (például takarítók) és munkaerő-kölcsönzött dolgozók is jogosultak ezekre az apróbb ajándékokra. Ezen felül évente egyszer minden munkavállaló kap egy nagyobb ajándékcsomagot, mely megfelel a kisértékű ajándék törvényi kritériumainak, és aszerint adózik. Kérdésem, hogyan kell adóznunk például a csokitojás után ebben az esetben, ha nem állapítható meg egyértelműen, kik kapták meg ezeket? Előre is köszönöm a válaszát!

Csekély értékű ajándék, üzleti ajándék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás 2019. decemberben 1000 forint értékű bonbonokat vásárolt, melyet szétosztott üzleti partnereinek és munkavállalóinak. Milyen nyilvántartást kell erről vezetnie a tavalyi évre vonatkozóan? Üzleti partnernek is adható csekély értékű ajándék? Köszönettel: Mónika

Csekély értékű ajándék 2020 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A csekély értékű ajándék juttatásával kapcsolatban szeretnék néhány kérdést feltenni Önnek. 1.) Ha adott egy munkavállaló (férj) aki kap évente egyszer - mondjuk év végi ajándékként 16 100 Ft értékű ajándékutalványt, az ő felesége szintén egy másik alkalommal – húsvéti ajándékként – szintén ugyanilyen értékű ajándékutalványt, van két kiskorú gyermekük, akik közül az egyik még óvodás – ő kap egy mikuláscsomagot –, a másik gyermek iskoláskorú, ő pedig egy iskolakezdési utalványt szintén a csekély értékű ajándék értékét meg nem haladó értékben. Fenti feltételekkel adott gyakorlatilag 4x16 100 Ft juttatás így megfelel a csekély értékű ajándék kritériumainak vagy sem? 2) Közeli hozzátartozók e juttatás tekintetében: házastárs, testvér, szülő, gyermek, nagyszülő, unoka, örökbefogadott gyermek, bejegyzett élettárs (csak azonos nemű lehet), mostoha gyermek, nevelt gyermek, örökbefogadó szülő, mostohaszülő, nevelőszülő, munkavállaó élettársa (közös háztartásban élők). Ezen felsorolás érvényes-e a csekély értékű ajándékra vonatkozóan is, miután tudomásom szerint a SZÉP-kártya juttatás tekintetében a Ptk. szerinti közeli hozzátartozó fogalom fentiek szerinti, kibővített változata van érvényben. Válaszukat előre is köszönöm!

Csekély összegű ajándék Kérdés

Tisztelt Adózóna! Állásfoglalásukat kérnénk az szja-törvény 70. §-ában meghatározott, egyes meghatározott juttatásnak minősülő csekély értékű ajándék keretén belül adható ajándékutalvány besorolásával kapcsolatban. Az szja-törvény 69. §-ába tartozó meghatározásba beletartoznak-e az alábbi, készpénzre nem átváltható, de meghatározott körben szolgáltatásokra, termékre beváltható utalványok, mint Edenred kártya, Aji Kártyák, Shopmark utalvány, Allee utalvány? Ezekkel a kártyákkal előre meghatározott összegben (ebben az esetben a minimálbér 10 százalékát meg nem haladó mértékében), meghatározott elfogadóhelyeken lehet vásárolni terméket vagy szolgáltatást.

NAV: így adózik a mikuláscsomag Cikk

A mikuláscsomag ajándékozása kapcsán adókötelezettség is keletkezhet. Egyes meghatározott juttatás után a közterheket nem a Mikulásnak, hanem a „szponzoráló” munkáltatónak, kifizetőnek kell bevallania és megfizetnie – írja honlapján a NAV.

Csekély értékű ajándék Kérdés

Tisztelt Cím! Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy szja-törvény 70. § (6) a) pontja szerinti csekély értékű ajándék adható-e a munkavállaló hozzátartozójának, mely hozzátartozóknak, és a törvény mely szakasza teszi lehetővé a hozzátartozónak történő juttatást? Válaszukat előre is köszönöm! Szabó Gáborné

Csekély értékű ajándék Kérdés

Azt szeretném kérdezni, hogy csekély értékű ajándék adható-e munkavállaló családtagjainak is? Ha igen, családtagok többet is kaphatnak? Például anyuka (aki esetleg nyugdíjas) mondjuk 2 dolgozó gyermek révén, akik más-más munkahelyen dolgoznak? Válaszát köszönöm.

Csekély értékű ajándék Kérdés

Munkavállaló gyermekének adnék csekély értékű ajándékot, utalványt (14 900 forint). Ha mindkét szülő az én dolgozóm, kaphat-e apa és anya révén a gyermek juttatást egyszerre?

Csekély értékű ajándék Kérdés

Kinek adható a csekély értékű ajándék?

Céges ajándékok adózása: kinek, mi és mennyiért adható? Cikk

A karácsony és az év vége közeledtével gyakran ajándékozzák meg magánszemély ügyfeleiket a cégek. Érdemes előtte áttekinteni, milyen adózási szabályok mellett tehetik ezt meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Készenlét pótlékai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Dolgozóknak biztosított vérvétel

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close