132 találat a(z) cafetéria cimkére

Cafetéria – életbiztosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cafetéria keretén belül dolgozóinknak lehetősége van az életbiztosítást is választani. A biztosított egyértelműen a munkavállaló, de a szerződő is lehet a dolgozó, vagy a szerződőnek a munkáltatónak kell lennie, vagy elegendő-e, ha a cég csak díjfizetőként szerepel az életbiztosítási szerződésben. Illetve a biztosítás teljes megnevezése "kockázati élet- és balesetbiztosítás". Szólhat a biztosítás balesetbiztosításról is, vagy csak életbiztosításról? Válaszát előre is köszönöm.

Egyes meghatározott juttatás Kérdés

Előre meghatározott cél – például értékesítési – elérésére érdekében egyes munkakörökben lehet-e például ajándékkártyával egyes meghatározott juttatást fizetni? Lehet-e indoklás nélkül, akár differenciálva egyes meghatározott juttatást ajándékkártyán fizetni a dolgozóknak? Ez cafetérián belül lehet, vagy anélkül? Hogyan kell dokumentálni?

Béren kívüli juttatás és egyes meghatározott juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretném kérni szíves állásfoglalását. Egyik cégünk regenerálódási juttatás keretében is juttat a dolgozói részére SZÉP-kártyát (három alszámla) és cafetéria keretében is juttat SZÉP-kártyát. A bérszámfejtéskor elvárja, hogy mindegy, melyik keretből juttat SZÉP-kártyát, a 450 ezer forint limitet figyeljük, és ennek megfelelően számoljuk el a 14, illetve a 22 százalékos ehót. Ez azt jelenti, hogy néha a regenerálódási keret, néha a cafetéria, néha a kettő ötvözete a béren kívüli juttatás. Hivatkozhatok-e az szja-törvényre, hogy a cégnek meg kell határozni a számfejtendő tételeknél, melyik a béren kívüli juttatás, illetve melyik az egyes meghatározott juttatás? Számunkra ezzel egyértelművé válna, hogy mit és mikor kell 14 százalékos ehóval elszámolni. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Varró Mária

Cafetéria gyes alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megtudni, van-e bármilyen jogi akadálya annak, hogy a cég tagjaként részmunkaidős munkaviszonyban álló munkavállalónak – aki jelenleg gyesen van –, cafetéria keretében a nagyobbik gyermeke óvodai költségét megtérítse a munkáltató? Jelenleg a cégnek nincs árbevétele, mert fél éven aluli gyermekkel van gyesen az ügyvezető, más munkavállaló nincs a cégben. Szíves válaszát előre is köszönöm!

Alapítványi iskola tandíjfizetése cég által Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., melyben A személy tulajdonos és alkalmazott is. Ennek a személynek a gyereke szeptember elejétől alapítványi iskolába fog járni, aminek éves tandíja van. Kérdés, hogy amennyiben a kft. fizeti a gyermek tandíját, az minek tekintendő, illetve milyen lehetőségek vannak? Keletkezik-e a magánszemélynek adózási kötelezettsége? A cég számára elköltségelhető? Esetleg van-e valamilyen cafetéria juttatás, ami ezzel összeköthető?

Óvodai költségek a cafatériából való elszámolása Kérdés

2017-től az óvodai költségek a cafatéria terhére elszámolhatók. Mit kell utána fizetni? Kinek adható? Milyen szerződést kell kötni, kivel, az óvodával?

Cafetéria 2017 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017-es cafetériával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mert több helyen utánanéztem és másképp irták. 1. A 450 000 forint keretben (például egy kft.-nél) a pénzösszegként adható évi 100 000 forint is benne van? tehát összesen 450 000 forint a keret a 100 000 forinttal? 2. A fenti béren kivüli juttatásnak minősül és 34,22 százalék járulék fizetendő utána (14 százalék eho és 15 százalék szja)? 3. Ha a kft. a dolgozóinak csak a 100 000 forintot szeretné adni havi bontásban és mellé még Erzsébet-utalványt, akkor itt is figyelembe kell venni az évi 450 000 forint értékű keretet vagy az Erzsébet-utalvány korlátlanúl adható és 43,66 százalék járulék (15% szja és 22% eho) fizetendő utána? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. üdvözlettel Mária

Decemberben, januárban fizessen? Az áthúzódó kifizetések adószabályai Cikk

Az óév-újév fordulóján a különböző pénzbeli és nem pénzbeli kifizetéseket, juttatásokat érintő kérdés, hogy melyik év szabályai szerint kell az adókötelezettségeket megállapítani. Cikkünk a legfontosabb eseteket foglalja össze.

Így változik a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások adózása Cikk

Több ponton módosulnak januártól a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások adókötelezettségére vonatkozó szabályok. A NAV összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Letiltás munkabérből: használja ki SZÉP-kártyáját, ne pénzt kérjen! Cikk

Letilthatók-e a SZÉP-kártyán elhelyezett összegből is a magánszemély munkáltatónál kimutatott különféle tartozásai? – merült fel a kérdés olvasóink körében. A munkabérből történő levonásnak szigorú szabályai vannak, mutatjuk a választ a kérdésre.

Olcsóbb lesz a cafetéria! Itt vannak a legújabb tervezett szja-változások Cikk

A személyi jövedelemadózást érintő javaslatok is szerepelnek a nemrégiben a parlament elé terjesztett adótörvény-módosítási csomagban. A javaslatok egy része a nyáron már kihirdetett, részint csak jövőre hatályba lépő rendelkezéseket érinti. Cikkünk ezek közül hívja fel a figyelmet a legfontosabbakra.

Albérlet-támogatás – cafetéria 2017 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A jövő évtől érvényben lévő albérlet-támogatással kapcsolatban a kérdésem, hogy amennyiben a cég egy kistelepülésen van (ahol nem könnyű albérletet találni), és a támogatásban részesülő alkalmazott a szomszéd településen (faluban) találna albérletet, abban az esetben is adható a támogatás? Van valami kilométer-meghatározás arra vonatkozóan, hogy a cég telephelyétől milyen távolságon belül kell, hogy legyen az albérlet? Köszönöm a válaszukat. M.

Cafetériaszabályzat minta Kérdés

Szeretném kérni önöket, hogy küldjenek nekem egy cafetériaszabályzatot, amennyiben erre van lehetőség. Köszönöm.

Betegség, nyugdíjaskor: mi lesz így az öngondoskodással? Cikk

A nyugdíj- és egészségpénztárakkal szerződéses kapcsolatban álló foglalkoztatók akár 23 százaléka megszüntetheti az öngondoskodásra szánt béren kívüli juttatásokat a 2017-ben emelkedő közterhek miatt – derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) felméréséből.

100 ezer forint keretösszegig adott pénzjuttatás 2017. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Eérdeklődnék, hogy a 2017. 01. 01-től a 100 ezer forint keretösszegig adott pénzjuttatást egységesen minden dolgozónak lehet adni, vagy meglehet különböztetni a munkavállalókat például teljesítmény, munkakör alapján? Egy összegben vagy havi rendszerességgel fizethető? Utalással is lehet fizetni? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close