132 találat a(z) cafetéria cimkére

Cafetéria: újfajta kedvezmény jöhet Cikk

Felmérések szerint a munkáltatók többsége szerint kedvező lenne egy új ösztönző elem bevezetése, amely a munkáltatók és a munkavállalók együttműködésén át teszi lehetővé a pénztárakon keresztüli kedvezményes öngondoskodást.

22-23 ezer forintos béremelés a METRO-nál Cikk

A METRO Kereskedelmi Kft. a 2018-as bérrendezés tartalmáról több körben egyeztetett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ). Az alapelvekben és irányokban egyetértésre jutottak a tárgyaló felek, a METRO a KASZ visszajelzései alapján további elemekkel egészítette ki és értékében megemelte ajánlatát, a végleges megegyezésre még nem került sor.

Munkahelyi étkeztetés áfakulcsa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő lenne. Egy vállalkozó vendéglátással foglalkozik oly módon, hogy egy munkahelyen főz, ezt értékesíti a cégnek havonta egy számlában elszámolva/leszámlázva. A cég (amely a vállalkozástól ezt a vendéglátási szolgáltatást megvásárolja) a szolgáltatást saját dolgozóinak munkahelyi étkeztetésként cafetériában adja. Kérdésem, hogy a vállalkozó hány százalékos áfa felszámításával adhatja el a szolgáltatását a cégnek? A cég részéről felmerült az, hogy ez a szolgáltatás nem tartozik a kedvezményes, 18 százalékos kulcs hatálya alá, mivel munkahelyi étkeztetésnek minősül, így csak 27 százalékos áfával számlázható le. Válaszát előre is köszönöm.

Támogatás lakásvásárláshoz Kérdés

Tisztelt Szakértő! 36 órás munkaviszonyban dolgozó munkavállalónak (határozatlan idejű) a cég szeretne a lakásvásárláshoz támogatást adni mintegy 5 millió forintot és a fennmaradó hitelhez a cafetérián belül támogatást nyújtani (a lakás a támogatott feltételeknek megfelel). A kérdésem arra irányul, hogy adómentesen adható-e vagy adókötelezettséget von maga után? Válaszát előre is köszönöm.

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Készpénz-cafetéria adható-e duális képzésben hallgatói munkaszerződéses diáknak béren kívüli juttatásként? Ha igen, arányosítani kell-e, mivel meghatározott napokat tölt a munkahelyen, a többi napon képzésen vesz részt? Ha úgy nem adható, akkor egyes meghatározott juttatásként nyújtható-e neki? Válaszát előre is köszönöm!

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk cafetériát fizet dolgozóinak, havonta 4 ezer forint értékben. Év végén a fennmaradó összeg adható-e eltérő összegben a kereten belül, vagy mindenkinek egyformán kell adni? Adható-e Erzsébet-utalvány ezen felül a dolgozók egy csoportjának, vagy azt is kötelező lenne adni minden munkavállalónak? Várom szíves válaszukat. Előre is köszönöm: Zsuzsa

Előrehozott öregségi nyugdíj melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem, hogy az előrehozott öregségi nyugdíj melletti munkavégzés keresetkorlátjánál figyelembe kell-e venni a béren kívüli juttatások, cafetéria összegét?

Így biztosíthatja családtagja egészségét saját cafetériakeretéből Cikk

Finanszírozható-e a munkavállaló cafetériakerete terhére családtag biztosítási díja, és ha igen, kinek, milyen feltételekkel lehet nyújtani (adómentes lesz-e)? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Cafetéria keret családtagi egészségbiztosítás finanszírozására Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk egészségbiztosítási szolgáltatást szeretne nyújtani a dolgozók részére. Igény merült fel az iránt, hogy a biztosítást a kedvezményes áron kiterjesszék családtagjaikra is, melyre a szolgáltató lehetőséget is ad, sőt azt az információt kaptuk, hogy a dolgozók cafetéria keretüket felhasználhatják a családtagi egészségbiztosítás finanszírozására. Kérdésünk, hogy ha a dolgozó saját maga fizeti be családtagjára a biztosítási díjat, adómentes-e? Illetve cafetéria kerete terhére finanszírozhatja-e családtagja biztosítási díját, és ha igen, kinek, milyen feltételekkel igényelhetik (adómentes lesz-e)? Köszönöm előre is a választ!

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünknél a cafetériaelemek – amelyekből a dolgozók választhatnak – a következők: – SZÉP-kártya étkezés – SZÉP-kártya szállás – SZÉP-kártya szabadidő – Kultúra (belépőjegy-vásárlás) – Sport (belépőjegy-vásárlás) – Erzsébet-utalvány – lakáshitel-támogatás Az éves keret bruttó 570 ezer forint, amely már a közterheket is tartalmazza (már ahol azt fizetni kell). Ebből a helyzetből adódik, hogy a nettó összegben számolt cafetériajuttatás ott a legmagasabb (570 ezer forint), ahol azt teljes összegben a lakáshitel-törlesztésre tudják fordítani. Kérdésem a következő: szabályosan határozták meg bruttó módon az éves keretet, és a cafetériaelemeket figyelembe véve érvényes ebben az esetben a maximum évi 450 ezer forintos korlát? Köszönöm válaszát

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Építés alatt lévő lakóházra, melyhez pénzintézet lakáscélú kölcsönt nyújtott a törlesztések megfizetésére a cafetéria támogatás igénybe vehető úgy, hogy még a kölcsönt szolgáló lakóépület lakhatási engedélyt nem szerzett? A támogatás független a lakhatási engedély meglététől? Egyértelműen a szerződés támasztja alá a lakáscélú kölcsön meglétét, illetve a támogatás jogosságát. Köszönöm a válaszukat. Üdvözlettel.

Internetjuttatás lehetőségei dolgozóknak Kérdés

Tisztelt Szakértők! Cikk: http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Internethozzaferes_szamitogepjuttatas_a_dol_SIZ7S7 Úgy látjuk, a jogszabály alapján két lehetőség van internet-hozzáférés juttatására: 1. Adómentesen – munkavégzéshez szükséges: ha a munkaszerződés, munkaköri leírás alapján a munkavégzésből adódóan a munkahelyen kívül is szükséges az internetkapcsolat. Bizonylatolás: munkáltató nevére szóló számla alapján+kifizetési bizonylat+belső bizonylat. Ha belső szabályzatban rögzítem az otthoni munkavégzés lehetőségét, akkor az elegendő? Mindenképpen a munkáltató nevére szóló számla szükséges az elszámoláshoz? 2. Egyes meghatározott juttatás: Minden munkavállalónak azonos feltétellel (vagy bizonyos kör), vagy cafeteria keretében belső szabályzatba foglaltan. Adóteher: 1,18*(15+22%) Milyen bizonylatolás szükséges ebben az esetben? Adhatok havi 3000-4000 forint juttatást oly módon, hogy arról csupán belső szabályzatban nyilatkozunk és nem kérünk sem cégnévre, sem a dolgozó nevére szóló számlát? A cikkben azt írják, hogy a cégek számára a legegyszerűbb az lenne, ha költségtérítés fizetésével segítenénk a dolgozók internethasználatát. Ez melyik kategóriába tartozik? Ilyen esetben kell a cég nevére szóló számla? A jelenlegi gyakorlat nálunk a következő: A munkavállalóknak lehetőségük van bizonyos összeösszeghatárig internetköltséget elszámolni otthoni munkavégzés miatt dolgozó nevére szóló számlával, melyet adóztatunk:1,18*(15+22%). Jó ez a gyakorlat? Köszönjük a választ!

Béren kívüli juttatás rokkantsági ellátásnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy a rokkantsági ellátásban részesülő személynél beszámít-e a jövedelembe az éves keretösszegig juttatott 100 ezer forint készpénz? Három egymást követő hónapban nem haladhatja meg a "jövedelme" a minimálbér másfélszeresét. Csak a járulékköteles jövedelem esetében számít ez, vagy erre a juttatásra is vonatkozik a korlát? Válaszát előre is köszönöm.

Számla óvodai ellátásról Kérdés

Tisztelt Szakértő! A gyermek alapítványi óvodába kezdett járni most szeptemberben, a szülő és az intézmény óvodai szolgáltatási szerződést kötöttek. Ebben feketén-fehéren le van írva, hogy „általános szolgáltatásért térítési díjat fizet” a szülő. Az óvodát működtető alapítványtól cafetéria-elszámoláshoz számlát kértek a szülők, amit az óvoda és az azt működtető alapítvány is visszautasított. Az első azért, mert részben önálló gazdálkodó. A második pedig azért, mert nincs gazdasági tevékenysége, nem is akar azt folytatni, és támogatásokból tartják fenn magukat, saját állításuk szerint. Ez a támogatás az, ami a szerződésben meg van határozva mint szolgáltatásért fizetendő térítési díj. Ez így helytálló? Támogatás lehet szerződésben rögzített kötelezően kiszabott összeg? Cél szerinti tevékenységre, alapító okiratban foglalt tevékenységre sem adnak számlát, mert szerintük az is gazdasági tevékenység számukra. A cég pedig az szja-törvényre hivatkozva csak óvodai ellátásról kiállított számlát fogad el. Kérdés: helyes-e az alapítvány álláspontja? Tényleg nem tudnak számlát kiállítani semmilyen jogcímen? Mi a megoldás ebben a szituációban, hogy az érintett fél se veszítse el az adómentes juttatást? Segítségét előre is köszönöm!

Iskolakezdési támogatás cafetérián kívül: mikor, kinek, hogyan adható? Cikk

Bár még tart a nyári vakáció, a tanulók szüleinek már a nyakukban a gond, hogyan teremtsék elő az új tanév kezdetével felmerülő kiadások fedezetét. Sok munkáltató kész a rászorult dolgozók megsegítésére, ám nem mindegy, hogy milyen adózási következményekkel kell számolniuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close