28 találat a(z) cégvásárlás cimkére

Cégvásárlás Kérdés

Cégvásárlás ingatlannal Kérdés

Cégvásárlás Kérdés

Cég vásárlásával tagi kölcsön megvásárlása Kérdés

Magánszemély kft.-t vásárol 10 000 forintért. A megvásárlásra kínált cégben van 6 000 000 forint tagi kölcsön. A szerződés szerint a vételár ellenében nemcsak az üzletrész 100%-át szerzi meg a vevő, hanem a korábbi tagok követelését is megvásárolja. Amikor az új tulajdonos részére visszafizeti a cég a 6 000 000 forint tagi kölcsönt, akkor a tagnak keletkezik-e szja- és egyéb (szocho)fizetési kötelezettsége?

Magyar bt. esete az osztalék utáni adózással EU-s kft. megvásárlásakor Cikk

Egy magyarországi bt. megvásárolná egy osztrák kft. 100 százalékos tulajdonrészét. Hogyan adózik az osztrák kft.-ben megtermelt nyereség utáni osztalék? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Német műanyag-újrahasznosító céget vett meg a Mol Cikk

Lezárta a Mol a tranzakciót, amelynek eredményeként 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a németországi székhelyű, műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurorában, ezzel az olajipari vállalat megerősíti jelenlétét az újrahasznosításra épülő műanyagtermékek piacán, valamint erősíti autóipari beszállító pozícióját is – közölte ma a társaság.

Megvette a Telenor Magyarország 25 százalékát az Antenna Hungária Cikk

A PPF Csoport eladta a magyarországi Telenor cégek, a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate 25 százalékát az Antenna Hungáriának – közölték a felek.

Cégvásárlás Kérdés

Van egy "A" Kft. (31 fő kivaelszámolás) és egy "B" Kft. (32 fő kivaelszámolás). "A" Kft. szeretné megvásárolni "B" Kft.-t. "A" Kft. 100 százalékos tulajdonosa egy magánszemély. Kapcsolt vállalkozásnak minősül-e? Nem számláznak egymásnak, egész más a profiljuk. A munkavállalók száma meghaladja az 50-et. Maradhat-e mindkét kft. kivás elszámolásban? Köszönettel: Ács Zoltánné

Cég vásárol céget Kérdés

Munkáltatóm "A" Kft. Az ügyvezető egyben 100%-os tulajdonosa is "A" Kft.-nek. "B" Kft.-ben 30% tulajdonrésszel rendelkezik. "B" Kft.-től "A" Kft. megvásárolja a 70% tulajdonrészt. Lehet-e mindkét cégben ügyvezető ugyanaz a személy? "B" Kft. alvállalkozója lesz "A" Kft.-nek. Ez kapcsolt vállalkozás? "B" Kft.-ben eszközök, tehergépkocsik vannak. A vételárban külön kell szerepeltetni az eszközöket? Mert gondolom, ezekre áfát kell fizetni, és mi van az eszközök vételárán felüli vételárral áfa vonatkozásban? A vételár várhatóan magasabb lesz a cég valódi értékénél, ezzel mi a teendőm? Mire kell különös gondot fordítanom az ügylet könyvelése során? Köszönöm előre is a segítségüket!

Törzstőke Kérdés

Tisztelt Szakértő! X Kft. (egyszemélyes) alapít egy Y Kft.-t 3 millió forint törzstőkével, amit X Kft. átutal Y Kft. számlájára. A törzstőke fizetését hogyan kell könyvelni, milyen konkrét könyvelési tételek vannak? Ezek után a két cég kapcsolt lesz? És kell transzferárszabályzatot készíteni? Válaszuk előre is köszönöm

Elveszett iratanyag Kérdés

Tisztelt Szakértők! Magánszemély megvásárolt egy gazdasági társaságot. Ennek a társaságnak semmilyen iratanyaga nem áll rendelkezésre. Az ügyfélkapun a kb. egy éve beadott utolsó járulékbevallás található csak meg, a többi bevallás (2017. éves áfa, tao, beszámoló) nem került benyújtásra. A könyvelőtől nincs átvett könyvelési anyag. Milyen módon hozható ez rendbe? Köszönöm iránymutató válaszukat.

Éves beszámolókészítési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy kft. (mikrovállalkozás, 10 millió forint árbevétellel, 3 fő létszámmal, 11 millió forint mérlegfőösszeggel) 97 százalékos tulajdonrészt szerez egy másik kft.-ben (szintén mikro, alkalmazott nincs, bevétele, mérlegfőösszege 2 millió forint alatti), akkor ilyen esetben az "anyavállalat" éves beszámolót köteles-e készíteni? Könyvvizsgálati kötelezettség keletkezik-e? Köszönöm.

Cégváltás jogutódlással – munkaszerződések? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem: ha egy külföldi vállalat megveszi egy magyar vállalat egy részét jogutódlással, akkor az átvett alkalmazottaknak kell-e kapniuk új munkaszerződéseket? Köszönöm a választ: Rita

Cégvásárlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott "A" Kft, amely 2018-tól a kivát választotta. "B" Kft. társasági adóalany. A "B" Kft. meg szeretné vásárolni az "A" Kft.-t úgy, hogy a "B" Kft. lenne az "A" Kft. tulajdonosa, de önállóan működne a két cég. Lehetséges-e ez a megoldás, ha adózási formájuk különböző? Amennyiben igen, mik a szükséges teendők és számviteli feladatok, ha az adásvétel létrejön? Kérem részletes és mielőbbi válaszát. Tisztelettel.

Céget vagy ingatlanát vásárolja? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. telephely létesítése céljából belterületi telket vásárolna egy másik társaságtól. A kft. több ingatlannal is rendelkezik, és minden tekintetben az áfás adózói kört választotta. Azaz beszerzéskor az áfát levonhatná, és az építés költségeinek áfáját is, és persze ezek után áfásan is értékesítene és hasznosítana. Mi történik, ha nem az ingatlant, hanem a társaságot vásárolja meg? Áfa ebben az esetben nem jön szóba, vagyonszerzési illeték igen a forgalmi érték alapján, amit a NAV állapít meg. Milyen előnyök és hátrányok jöhetnek még szóba? Köszönettel: kgyk

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close