102 találat a(z) cégbíróság cimkére

Székhelyváltozás bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő!! Egyesületünk új székhelyre költözött. A cégbírósághoz bejelentettük a változást. Kérdésem, hogy a NAV-hoz is be kell jelenteni külön, és ebben az esetben mi a nyomtatvány száma elnevezése. Köszönettel.

Pórul járt a kft., amely így emelt tőkét a házipénztárból Cikk

Ötszázezer forint törzstőkéjű kft. 2016-ban elkészíttette a szükséges ügyvédi iratokat, és saját forrásból a 2,5 millió forintot befizette a bankszámlára. Most szólt az ügyvéd, hogy a cégbíró elutasította a tőkeemelést, mert a pénzintézet a készpénzbefizetést vagyoni hozzájárulás befizetéseként rögzítette. Mi lehet ebben az esetben a helyes tőkeemelési módozat? – kérdezte olvasónk. Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk válaszolt.

Kivára való áttérés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik ügyfelem ez év február 01-jétől tért át a kivára a társasági adó hatálya alól. Ugye jól tudom, hogy a 2017 január hónapot 1771-es bevallással le kell zárni, a társasági adót megállapítani és megfizetni és még a cégbíróság felé is közzé kell tenni? Az az egy hónap lesz ebben az esetben egy üzleti év. A kiva hatálya alatti időszakot is majd jövőre közzé kell tenni, ugye?

Üzletrész értékesítés Kérdés

Kft. egyik tagja az üzletrészét eladná a kft.-nek. A tagot milyen adózási kötelezettségek terhelik 2017 évben? Milyen kötelezettségek terhelik az üzletrészt megvásárló kft-t a cégbíróság felé, illetve az adólevonás tekintetében, a levont adót melyik nyomtatványon kell bevallani?

Raktárhelyiség telephelynek minősül-e? Kérdés

Tisztelt Szekesztőség! Cégünk székhelyétől nem messze bérel egy raktárhelyiséget építőanyag tárolására. A raktárban nem folytatunk üzletszerű tevékenységet, csak a szükséges építőanyagért megyünk. Kérdésünk az volna, hogy kell-e telephelynek bejelenteni a NAV-hoz vagy a cégbírósághoz? Köszönettel.

Kft. telephely Kérdés

Tisztelt Szakértő, a kérdésem az lenne, hogy ha egy szolgáltató cég bérel egy irodát, akkor köteles azt mint telephelyet bejelenteni a cégbírósághoz? Vagy elegendő a NAV-hoz bejelenteni? Van olyan lehetőség, hogy a cégbíróságon ne kelljen átfuttatni? Köszönöm!

Cégbíróság felé igazolás és egyéb kérdések Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, ha a cégbíróság kényszertörlésről szóló végzése azt tartalmazza, hogy a volt vezető tisztségviselő gondoskodjon a cég iratainak elhelyezéséről és az adózás rendjéről szóló törvény szerinti kötelezettségek teljesítéséről és ezek megtörténtét a bíróság felé igazolja, hogyan történik ez az igazolás? Be kell küldeni az ügyfélkapun beadott bevallások nyugtáit a cégbíróság felé? Üdvözlettel: K.

Ügyvezető halála Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. ügyvezetője hirtelen elhalálozott. A könyvelőnek milyen feladatai vannak ilyen esetben? Cégbíróságnak vagy a NAV-nak kell-e valamit bejelentenie? A bevallásokat be lehet-e nyújtani az elhunyt ügyvezető ügyfélkapus regisztrációjával? Egy ügyvéd az örökösöknek azt mondta, hogy mindent a könyvelőnek kell intéznie. Válaszát előre is köszönöm!

Teendő bt.-beltag halálakor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kapcsolódva Dr. Szeiler Nikolett 2016.05.22-ei válaszához, a következő kérdéseim lennének. A törvény szerint a bt. beltagjának halála esetén a helyére a kültag belép vezető tisztségviselővé, ha megfelel a feltételeknek, ezt hol és hogyan (cégbíróság, adóhatóság) kell átjelenteni, milyen nyomtatványokon, és kinek a feladata? Mit kell tenni, hogy a hagyatéki eljárás lefolytatásáig, ami több hónap is lehet, ne büntessék meg a bt.-t a a nem teljesített bevallási és egyéb kötelezettségek miatt? Köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Fekete Zoltánné

Kft.-k tízezrei nem emelték még meg a tőkéjüket Budapesten Cikk

A fővárosban február végén még 26 345 olyan kft. működött, amelynek törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot, több mint 60 ezer kft. viszont már eleget tett tőkeemelési kötelezettségének – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Illetékmentes lesz a cégbejegyzés Cikk

Több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött a parlament.

Jegyzett tőke "rendezése" beolvadással Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az A Kft. jegyzett tőkéje 1 millió forint, a B Kft.-é 3 millió forint. Mindkét cég tulajdonosai magánszemélyek. Ha az A Kft. beolvad a B Kft.-be, a jogutód B Kft. jegyzett tőkéje 4 millió forint lesz. Kérdésem: a vázolt "egyszerűsített" eljárás megfelel-e a vonatkozó, jegyzett tőke mértékére vonatkozó előírásoknak, amennyiben az átalakulási vagyonmérleg és vagyonleltár tervezetet április 14-éig benyújtják a cégbírósághoz? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: KE

Kft.-üzletrész visszavásárlása Kérdés

A kft.-nek két üzletrész tulajdonosa van, 60-40% arányban. A kisebbségi tulajdonos (40%-os) üzletrészét a kft. visszavásárolná. Mire kell figyelemmel lenni a visszavásárlásnál? Van-e korlátja a visszavásárlásnak? Cégbiróságon a visszavásárlást be kell-e jegyeztetni? Várom megtisztelő válaszát.

Visszaállíttathatja törölt adószámát – sürget a határidő! Cikk

2016. december 31-éig kérhetik az adószám törléséről hozott határozat visszavonását azok az adózók, akiknek az adószámát az állami adó- és vámhatóság a KOCKERD kérdőív kitöltésének hiánya miatt jogerősen törölte.

NAV végrehajtási eljárás megszüntetésének cégbírósági törlése Kérdés

2014-ben a NAV végrehajtást rendelt el a cég ellen, amit a cégbíróságon is bejegyeztek. A végrehajtási eljárás megszűnt, azóta többször is kapott a cég nullás adóigazolást. A cégbíróságon mégsincs törölve, mit lehet tenni? Segitő válaszukat előre is megköszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs