9 találat a(z) cégautó adó cimkére

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégautóadóval kapcsolatban szeretném kérni a segítségét. Abban az esetben, ha egy személygépjármű tulajdonosa és az üzembentartója nem ugyanazon cég, akkor a cégautóadót a tulajdonos, a gépjárműadót az üzembentartó fizeti meg. Ebben az esetben a cégautóadót lehet-e csökkenteni a határidőre megfizetett gépjárműadóval? Valamint az üzembentartó költséget elszámolhat-e, ha nem ő fizeti meg a cégautóadót? Illetve az üzemeltetéséhez, fenntartásához szükséges szolgáltatás áfa-tartalmának 50 százalékát levonhatja? Válaszát köszönöm.

Önkormányzatnak fizetendő súlyadó levonhatósága a cégautóadóból Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016. 12. 31-éig a cégautóadót és a súlyadót is az üzembentartó fizette, így a súlyadó levonható volt a cégautóadóból. 2017. 01. 01-jétől a cégautóadót a tulajdonosnak kell fizetnie, a súlyadót pedig az üzembentartónak. Így a jogszabályváltozás eredményeként megvalósul a kétszeres adóztatás ténye ugyanarra a gépjárműre. Kérdésem: milyen módon lehet ez esetben a kétszeres adózást elkerülni, vagyis hogyan lehet levonni a cégautóadóból a súlyadót abban az esetben, ha két külön jogi személy a személygépkocsi tulajdonosa és üzembentartója. Válaszukat előre is köszönjük!

Cégautóadó kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017-től tartós bérlet esetében nem cégautóadó alanya a bérbe vevő, így módosult a törvény. 1. Van egy cég, amelynek tulajdonában van 2 db személygépkocsi, de átszámlázza minden hónapban egy másik cégnek a bérbeadást. 2. Szintén van egy cég, amely több kocsit bérel Németországból, viszont itt ebben az esetben külföldön nem fogják megfizetni a cégautóadót. Ezekben az esetekben kit terhel a kötelezettség? Válaszát előre is köszönöm.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Egyéni vállalkozók is megúszhatják a cégautó-adót Cikk

Munkahely hiányában sokan kényszerülnek egyéni vállalkozóként megélni, ám tanácstalanok, amikor az adószabályok dzsungelével szembesülnek, hiszen már a bejelentkezéskor fontos adózást érintő döntéseket kell hozniuk.

Cégautó-adó motorkerékpár után Kérdés

Tisztelt Szakértő!Motorkerékpár cégautó adója, illetve annak meghatározása lenne a kérdésem. Ugyanis a motorkerékpár forgalmi engedélyében nincs benne a környezetvédelmi besorolása. A motorkerékpár a társaság tulajdonában van, az ügyvezető használja nyáron autó helyett. A cégautó adót úgy tudom minden olyan jármű után meg kell fizetni, amire költségelszámolás történik. Próbáltam a törvényből kiolvasni, nem nem boldogultam vele. Köszönettel:Burián Tamásné

Cégautóadó: bevallás és befizetés július 20-án Cikk

A saját személygépkocsi használata miatt költséget tételesen elszámoló magánszemélyek se felejtsék el, hogy a második negyedévi cégautóadó-fizetési és -bevallási kötelezettség határideje július 20-a.

Rosszul sülhet el a cégautók új adóztatása Belgiumban Cikk

Az áfabevétel várható visszaesése miatt a várttal ellentétes költségvetési hatást fejthet ki Belgiumban a cégautók adóztatásának új rendszere, amely elsősorban a nagyobb járművekre rótt terheket növeli - vélte hétfői írásában a La Libre Belgique című brüsszeli napilap.

Így adózunk a gépjárművek után 2012-ben Cikk

Az év utolsó hónapjára kezd kikristályosodni, milyen terhekkel kell szembenézzenek a járműveket üzemeltető cégek és magánszemélyek a következő esztendőben. A lista még nem teljes, ugyanis az útdíjakról nem született még döntés, de a jó néhány adó, vagy adó jellegű kötelezettség mértéke már végleges.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő közüzemi számla továbbszámlázása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő mezőgazdasági bérmunka

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő családi gazdaság traktor értékesítés

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs