47 találat a(z) betegség cimkére

Késik a táppénz? Így ellenőrizheti, hol akadtak el a papírok Cikk

Legkésőbb meddig kell megérkeznie a táppénznek? Mostanában többen érzékeltek késést, akár több hetest, hónapost is. Kinek van joga elbírálni a keresőképtelenséget, mire érdemes figyelnie a munkavállalónak az orvosi igazolás leadásakor, milyen kötelezettségei vannak a foglalkoztatónak, illetve a tb kifizetőhelynek, milyen határidőkre kell figyelni? Ezekkel foglalkozunk cikkünkben.

Koronavírus: kijárási tilalom, vásárlás, sport az oltásszám növekedése után Cikk

Már több mint 3 millió 870 ezer ember kapta meg legalább az első oltását Magyarországon, így valószínűleg napokon belül meglesz a 4 millió beoltott, és érvénybe lépnek a védettségi igazolványhoz is kötött újabb lazítások. A további döntésekről és a koronavírus-helyzetről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatott a kormányinfón – írja a hvg.hu.

Több veszélyhelyzeti rendelet meghosszabbításáról döntött a kormány Cikk

Több kormányrendelet hatályának meghosszabbítása is szerepel a Magyar Közlöny 71. számában április 28-án kihirdetett jogszabályok között.

A korornavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény meghosszabbításáról is tárgyal ma a parlament Cikk

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a kormány azon javaslatáról, amely a parlament őszi ülésszakának 15. napjáig meghosszabbítaná a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályát.

Amikor a könyvelő beteg... Kérdés

Koronavírus: teljes válogatott karantén alatt Ausztráliában Cikk

Karantén alá helyezték Kína női labdarúgó-válogatottjának tagjait szerdán az ausztráliai Brisbane város egyik szállodájában az új típusú koronavírus okozta járvány miatt, olvasható az MTI oldalán.

Nem sikerült megállítani a terjedő koronavírus-fertőzést Cikk

Négyszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte – közölte a Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedd este.

Munkavállaló, aki a távollétét nem igazolta Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. egyik alkalmazottja 2019.07.06-tól 2019.09.06-ig nem jelezte a munkából való távolmaradásának okát. 2019. 07.16-án többszöri keresés után tértivevényes ajánlott levélben fel lett szólítva a távolléte igazolására. A levelet nem vette át, ezért 2019.07.22-én ki lett léptetve. Az igazolatlan időt fizetetlen távollétnek tekintettük. 2019.09.06-i levelében jelezte a munkáltatójának, hogy július 8-ától betegállományban van, ehhez mellékelt orvosi igazolásokat, és két napról kórházi igazolást is. Az orvosi igazolások július 31-éig szólnak. Az utolsón még nem szerepel az, hogy munkaképes. Valószínű, hogy jelenleg is még beteg. Kérem, szíveskedjen tájákoztatni bennünket, hogy a kft. helyesen járt-e el a dolgozó kiléptetését illetően? Válaszukat várva tisztelettel.

Egyéb okból fizetés nélküli szabadság Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy munkavállalónak külföldön történő betegápolása miatt fizetés nélküli szabadságot ad a munkáltató. Négy hónap után visszatér a dolgozó. Kérdésem, hogy ez idő alatt is jár neki a rendes szabadsága? Avagy lecsökken a fizetett szabadságának időtartama négy hónapra eső szabadsággal? Köszönöm válaszukat!

A súlyos fogyatékossági kedvezmény milyen igazolás alapján lehet igénybevenni Kérdés

Segítséget szeretné kérni a fogyatékossági kedvezmény igénybevételéhez. Egyik vállalkozónak a részmunkaidőben foglalkoztatott alkalmazottja 2012-től a rokkantsági ellátását rehabilitációs járadékként kapta tovább, jelenleg is. A kimutatott betegségek BNO F4120, I2500,I2550, M5180, J4590, H3500. A munkavállaló 2017-ben és 2018-ban heti 10 órát dolgozott. Nem jelentős összeg amit vissza tudna igényelni, de számára sokat jelentene. Kérdésem: elfogadható-e a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális szakértői bizottság szakvéleménye, vagy külön igazolást kérnie a betegségekről? Előre köszönöm a segítséget. Üdvüzlettel Kutasi Gabriella

Adókedvezmény betegségeknél: itt van a NAV tájékoztatója Cikk

A súlyosan fogyatékos magánszemélyek havonta 7450 forint adókedvezményt vehetnek igénybe a 2019-ben szerzett jövedelmük összevont adóalapjának adójából. A NAV honlapján ismerteti a kedvezmény feltételeit.

Beteg a nyugdíjas munkavállaló, hogyan igazolja a keresőképtelenséget? Kérdés

A Beteg a munkavállaló: így kell igazolni, nekik jár táppénz cikk nagyon részletes a táppénzjogosultság tekintetében. Sajnos nem tért ki arra, hogy 2019. január 1-jétől alkalmazásban álló öregségi nyugdíjban részesülő munkavállalónak milyen igazolást kell benyújtania a keresőképtelenségről a munkáltatójának. Betegség esetén a nyugdíjas igazolt nem fizetett távolléten van, amennyiben igazolja, hogy beteg volt. Válaszukat várom, üdvözlettel: Havasné

Kata – betegállomány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjas katás egyéni vállalkozó vagyok, csak én vagyok kisadózóként bejelentve. Mi történik, ha betegség miatt nem tudok dolgozni, háziorvosi vizsgálat alapján, vagy netán kórházi kezelés miatt? Ilyenkor szüneteltetni kell a vállalkozást, vagy hogyan kell igazolni, hogy beteg vagyok? Sajnos nálam ez mostanában akut probléma. Előre is köszönöm a választ. dr. Bikfalvi István

A szegényes étrend a megbetegedések egyik fő okozója Cikk

A szegényes étrend a megbetegedések egyik fő okozója világszerte, öt halálesetből majdnem egyért a nem megfelelő táplálkozás felelős – derült ki egy tanulmányból, amelynek készítői felhívást intéztek a világ kormányaihoz és vállalataihoz, hogy tegyenek többet az étkezési szokások javításáért.

Adományozás magánszemély részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég pénzt szeretne juttatni az egyik tag beteg hozzátartozójának gyógykezelésére. Milyen módon tudja ezt megtenni, hogy minél kedvezőbb legyen az adóázása? Utalhatja-e közvetlenül a gyógykezelésre a magánszemélynek, vagy az egészségügyi intézménynek, vagy pedig valamilyen civil szervezeten keresztül tegye ezt meg? Válaszukat köszönöm. Némethné Takács Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Áfa-önellenőrzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close