445 találat a(z) bejelentési kötelezettség cimkére

Pénzforgalmi áfa – 100 ezer forint jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Százezer forint áfát elérő számlákról egy pénzforgalmi áfás vállalkozásnál a kifizetés időszakában, vagy a számlateljesítés időszakában kell adatot szolgáltatni? Köszönettel.

Illeték Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, kell-e jelenteni a lemondott osztalék összegét a NAV-nak? Ha igen, hogyan? Köszönöm: Kerestély Anna

Bejelentési kötelezettség 2 millió forint felett Kérdés

Harmadik országbeli magánszemélynek történő értékesítés esetén van-e bejelentési kötelezettség, ha az ellenérték akár 2 millió forintot meghaladó? Vegyi árukról van szó, és megkapja a cég a CMR okmányokat. Valamint jogos-e, ha 0 forintos áfával számláznak?

Kapcsolt vállalkozások bejelentési kötelezettsége pontról pontra Cikk

A kapcsolt vállalkozásoknak rendkívüli bejelentési kötelezettségeik vannak az adózással összefüggésben, és a társasági adókötelezettséghez kapcsolódóan más tájékoztatási teendőkkel is számolniuk kell.

Jövedéki termék előállítására alkalmas gép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem a nyomdaiparban tevékenykedik, és műanyag fóliák marásához különböző oldószereket használ, még 2015 során olyan oldószer-desztilláló berendezést vásárolt, amellyel a termelési folyamat során felhasznált oldószert a képződő melléktermékből vissza lehet nyerni, és azt újra fel lehet használni. A gép elméletileg alkalmas lenne pálinkafőzésre, bár az oldószer visszanyerése és a nagyüzemi körülmények ezt nem teszik gyakorlatilag kivitelezhetővé. Kérdésem, van-e azzal kapcsolatos NAV felé történő jelentési kötelezettsége ügyfelemnek, hogy bár nem állít elő jövedékiengedély-köteles terméket, de arra alkalmas a berendezés? Ha igen, azt milyen nyomtatványon kell megtenni, kell-e emiatt jövedéki engedélyt kiváltania ügyfelemnek? Ha az esetleges jelentési kötelezettséget ügyfelem pótolja, mi az a bírságtétel, aminek kiszabására számíthat? Segítségét előre is köszönöm

Külföldi munkavégzés Japánban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi leányvállat Japánba küldené a munkavállalóját az anyacéghez kb. 2 hónapos munkára. Munkavállaló szerződése szerint a cég üzleti partnereinél, így Ázsiában is munkát végezhet. Ez esetben rá nem vonatkozik a 44 napos munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatási korlát? Erre az időre vonatkozó munkabérét a magyarországi leányvállalatnál kell számfejteni és az itteni törvények szerinti adókat, járulékokat megfizetni? A fenti munkavégzéssel kapcsolatban milyen bejelentési kötelezettségeink vannak a magyar hatóságok felé? Mire hívná még fel figyelmünket a munkavégzéssel kapcsolatban? Köszönettel várom válaszát.

Jövedéki adó – sörértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Étteremben szeretnénk kézműves sört értékesíteni. Milyen bejelentési, bevallási kötelezettség alá tartozunk? Kell-e egyáltalán jövedéki adót fizetnünk? Van-e bejelentési, engedélyezési kötelezettségünk? Válaszát köszönöm: Tamásiné

Kapcsoltság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam egy cikkben, hogy ha valaki a saját vállakozásának tagi kölcsönt nyújt vagy kölcsönt vesz fel a cégtől, akkor be kell jelenteni a tulajdonost kapcsoltként. Valóban? Ha igen, akkor a szerződés dátuma lesz a nap, amit be kell jelenteni? Ki kell-e utána jelenteni, hiszen a tagi kölcsön eléggé mindennapos lehet? Azt is irták, ha a cég a saját lakását jelölte meg székhelyként, akkor az is kapcsoltságot hoz létre és jelenteni kell. Igaz ez? Ha tényleg igy van, akkor visszamenőleg jelentsük a kapcsoltságot? Milyen törvényi rész vonatkozik erre? Köszönettel várom válaszát.

Forditott áfát is le kell havonta jelenteni? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy az 50 milliós forditott áfát is le kell-e jelenteni aznap a NAV felé? Az ügyfelem csak fordított áfával dolgozik (építőipar). Köszönöm válaszukat.

Friss lista a NAV-tól a bejelentkezést elmulasztókról Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az állami adóhatósághoz teljesítendő bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók legfrissebb listáját, amelyen mindössze 14 szerepel.

Ez a NAV újabb listája Cikk

A NAV közzétette azon személyek listáját, akikről az eljárások során a legutóbbi lista közzététele óta bebizonyosodott, hogy bejelentési kötelezettségüket elmulasztották.

Készpénz engedményezés Kérdés

Engedményezési szerződés alapján fizet készpénzben "C" vállalkozás "A" vállalkozásnak 10 000 000 forintot. Terheli-e bejelentési kötelezettség valamelyik vállalkozást a készpénzfizetési korlát átlépése miatt?

Bejelentési kötelezettség üzletrész átruházása esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft. Volt öt magánszemély tulajdonosa. Egy – a korára való hivatkozással – eladta az üzletrészét a többi négy tagnak. Az ügyvéd rendezte a cégjegyzék módosítását. A NAV felé van valamilyen bejelentési kötelezettség ezzel kapcsolatban? És ha igen, melyik nyomtatványon? Köszönöm szíves válaszukat.

Illeték Kérdés

Tisztelt Juhász Tibor adószakértő úr! Feltettem egy kérdést, melyre rendkívül pontos és kimerítő választ kaptam – ezúton is szeretném megköszönni. A kérdés linkje a következő volt: http://adozona.hu/kerdesek/2018_3_5_ingatlanertekesites_tarsasagban_clj A kapott válaszból az derül ki számomra, hogy illetékfizetési kötelezettség fog beállni a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban történő vagyonszerzés miatt az üzletrészt szerző magánszemély tagnál, mivel a vásárló a korábbi tulajdonosnak nem házastársa, gyermeke, szülője és nem bejegyzett élettársa, hanem csak édesapjának második felesége, és a másik két körülmény sem áll fenn. Viszont felmerül bennem a kérdés, hogy mégiscsak van talán bejelentési kötelezettség ebben az esetben – mint magánszemélynek – méghozzá az illetékfizetés hatálya alá. Vagy ezt hivatalból veti ki a NAV? Ilyen módon sem kell bejelentést tenni? Újabb válaszát és türelmét köszönöm!

Bejelentési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megbízási szerződéssel, a minimálbér 30 százalékát el nem érő jövedelemmel foglalkoztatott személy jogviszonyát a kifizetőnek a T1041 -es nyomtatványon le kell jelenteni? A nyomtatvány a biztosított magánszemély adatairól és a jogviszonyáról szól, ugyanakkor a jövedelem nagyságára való tekintettel a jövedelemből nem kell járulékot (egészségbiztosítási és nyugdíj) levonni. Tisztelettel Szné M.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ügyvezetés jogviszonya

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close