26 találat a(z) behozatal cimkére

Romlott a külkereskedelmi aktívum Cikk

2018 májusában a kivitel volumene nem változott, a behozatalé 2,4 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. Az aktívum 596 millió euró volt, amely 226 millió euróval kevesebb a 2017. májusinál – közölte a KSH.

Oroszországban jár? Tilos behozni ilyen termékeket Cikk

Idén június 14. és július 15. között Oroszország ad otthont a labdarúgó világbajnokságnak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság, különösképp a VB-re kiutazók figyelmét, hogy Oroszországból állati eredetű terméket tilos behozni. A hazatérő szurkolók poggyászaiban fellelt, tilalom alá eső élelmiszereket – mennyiségtől függetlenül – elkobozzák.

Külföldre utazik? Ezekre a behozatali szabályokra figyeljen! Cikk

A tapasztalatok szerint a külföldre utazók többsége tisztában van a kiviteli szabályokkal, ám azokról érdemes a célország magyarországi nagykövetségén érdeklődni – mondta Leopold Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Vám- és adószabályok az utasforgalomban 2018-ban Cikk

Június végén, július elején jelentősen megnő az utasforgalom a röszkei határátkelőhelyeknél a nyaralni induló családok mellett a Szerbia, Bulgária és Románia felé tartó, nyugat-európai országokban dolgozó vendégmunkások érkezése miatt, ezért a folyamatos határforgalom érdekében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ilyenkor több sávon végzik a vámvizsgálatokat – közölte a NAV sajtó- és kommunikációs főosztályának vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön, Röszkén.

Csaknem 700 millió eurós volt a januári külkereskedelmi többlet Cikk

2018. januárban a kivitel volumene 11, a behozatalé 10 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakának szintjét. Az aktívum 698 millió euró volt, amely 135 millió euróval több a 2017. januárinál, közölte a KSH:

Növekvő behozatalra számítanak a gépjárműimportőrök Cikk

A gépjárműimportőrök az új személyautók piacán 7,5 százalékos növekedésre számítanak 2018-ban, előrejelzésük szerint 125 ezer új gépkocsit helyeznek majd forgalomba Magyarországon ebben az évben – mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke a szervezet csütörtöki évindító sajtótájékoztatóján Budapesten.

Svájcból Magyarországra behozni kívánt számítástechnikai eszközök vámolásának folyamata Kérdés

Tisztelt Szakértők! Magyarországi székhelyű kft. számítógépeket, szkennereket és nyomtatókat vásárolt svájci illetőségű eladótól még 2014-ben. A számla ki lett állítva, ki lett egyenlítve, azonban fizikailag még nem hozták be az eszközöket. 2017. november – decemberben szeretné az ügyvezető személyautóval behozni ezeket Magyarországra. A problémamentes behozatal érdekében felmerült kérdések ezzel kapcsolatban: 1. Milyen dokumentumokat kell a vámnál felmutatni, kell-e előzetesen regisztrálni valamilyen nyilvántartásban? (A cégnek van VPID száma.) 2. 2014-ben kiállított számla és annak melléklete áll rendelkezésre, melyben az eszközök tételesen gyári számmal és eladási értékkel fel vannak sorolva. Gondot fog-e okozni a határon, hogy már 2014-ben ki lettek számlázva, a számla ki is lett egyenlítve még abban az évben, de még csak most, 2017-ben hozzák be fizikailag az eszközöket? 3. Mennyi a vámtétel számítógépes munkaállomások, nyomtatók és szkennerek után? 4. A kiszámlázott érték után kell-e megfizetni a 27 százalék importáfát? 5. A vám és az importáfa megfizetése hogyan történik: a vámnál készpénzben/bankkártyával vagy utólag átutalással? 6. Mikor kell felkeresni vámudvart? 7. Van-e bármilyen előírás, kötelezettség, amit teljesítenünk kell, hogy a behozatal zökkenőmentesen megtörténhessen? Válaszukat előre is köszönöm!

Csökkent a külkereskedelmi aktívum Cikk

2017 augusztusában a kivitel volumene 7,3, a behozatalé 9,5 százalékkal nőtt, az aktívum 101 millió euróval csökkent az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A naptárhatással kiigazított adatok alapján a kivitel volumene 7,7, a behozatalé 10 százalékkal emelkedett. 2017 első nyolc hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete 5,6 milliárd euró volt, jelentette a KSH..

Csökkent a külkereskedelmi többlet Cikk

2017. áprilisban az export euróban számított értéke 1,6, az importé 0,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi többlet 98 millió euróval csökkent – jelentette a KSH.

978 millió euró volt a külkereskedelmi többlet márciusban Cikk

2017. márciusban a kivitel volumene 16, a behozatalé 17 százalékkal nőtt, az aktívum 21 millió euróval növekedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva – jelentette a KSH.

Romlott a külkereskedelmi aktívum Cikk

2017. februárban a kivitel volumene 2,5, a behozatalé 3,7 százalékkal nőtt, az aktívum 86 millió euróval csökkent az előző év azonos hónapjához viszonyítva – jelentette a KSH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkavégzés két országban

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Antitestmérés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs