28 találat a(z) behajtás cimkére

A Revolut-számlákon elhelyezett pénzeket is látja a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) van információja a Revolut bankszámlára elhelyezett vagyonról is, ráadásul köztartozás esetén a külföldön vezetett számlák sem mentesek a hatósági eljárás alól – hívja fel a figyelmet a NAV.

Késedelmi kamat behajthatósága Kérdés

Fejlesztési tartalék, fizetési nehézség Kérdés

25 millió forint bírságot szabott ki a Duna Takarék Bank Zrt.-re az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálata nyomán összesen 25 millió forint bírságot szabott ki a Duna Takarék Bank Zrt.-re egyebek közt a csalásmegelőzési rendszer, a projekthitelezési gyakorlat, a monitoring és behajtási tevékenység kapcsán feltárt – részben régebb óta fennálló, ismétlődő – problémák miatt. Hiányosságok merültek fel emellett az értékvesztés-képzésnél és az IT-területen is. A feltárt hibák ugyanakkor nem érintik a bank megbízható működését – írja honlapján az MNB.

Adómentesen adott munkabérelőleg eltűnt munkavállaló esetén Kérdés

Egészségügyi szolgáltatási járulék Kérdés

Vevő nem fizeti az átutalásos számlát Kérdés

Behajtásban, inkasszálásban, jövedelemletiltásban is jeleskedett a NAV Cikk

A NAV követelésekre és külső megkeresésekre 293,5 milliárd forintot szedett be 2019-ben, ami 10,2 százalékkal több, mint 2018-ban, olvasható az adóhatóság 2019-ről szóló évkönyvében.

Tartozások behajtása: egyre több cég vesz igénybe külső segítséget Cikk

Minden második magyar cég igénybe vesz külső segítséget kintlévőségei kezelésére az EOS csoport európai fizetési szokásokat vizsgáló tanulmánya szerint. Az elmúlt évhez képest 3 százalékponttal nőtt az arány, és európai összehasonlításban viszonylag magasnak számít.

Könnyebben hajtanák be a külföldön meg nem fizetett útdíjakat Cikk

Új információmegosztási rendszert vezet be az Európai Unió, hogy a tagállamok nemzeti hatóságai hozzáférhessenek egymás gépjármű-nyilvántartási adataihoz, s így azonosítani tudják azokat a járműtulajdonosokat, akik nem fizették be az útdíjat – közölte ma az uniós tanács.

Járulékkülönbözet Kérdés

Munkáltató tévesen 4 éven át nyugdíjasként számfejti a nem nyugdíjas dolgozót. A hiba a számfejtésen történik. A megállapított járulékkülönbözet nagy összegű. Ki felelős anyagilag a hibáért? Kinek kell megfizetnie a különbözetet, behajtható-e az a dolgozón, illetve ha igen, milyen mértékben?

Gyakran külső segítséggel hajtják be a cégek kintlévőségeiket Cikk

Az EOS Csoport európai fizetési szokásokat vizsgáló tanulmánya szerint jelentős, a cégek árbevételének mintegy 8 százaléka érkezik a késedelmes kintlévőségek behajtásából. Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja 17 európai országban, 3400 vállalati döntéshozót kérdezett meg kutatásában.

40 eurós költségátalány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, hogy a 40 eurós költségátalány késedelmes fizetése esetén is van plusz 40 euró költségátalány? Ha igen, ha nem, akkor is kérnék szépen jogszabályi hivatkozást is! Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Reinhardt Éva

Hátralékok, tartozások – kevesebb a fizetési meghagyás Cikk

A lakosság javuló jövedelmi helyzetét is tükrözi, hogy tavaly a cégek és a magánszemélyek együttesen 15 százalékkal kevesebb fizetési meghagyásos eljárást kezdeményeztek az egy évvel korábbinál, együttesen 480 170-et – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) az MTI-vel.

Külföldi magánszemély adós tartozásának behajtása Kérdés

Szeretném megkérdezni, ha egy külföldi (pl. szerb) magányszemélyt a magyar adóhatóság adóbírsággal sújtott (ami már végrehajtható), azt hogyan tudja tőle behajtani? Ha egy nem uniós magánszemély (bármilyen jogcímen) tartozik egy uniós magánszemélynek vagy cégnek, azok hogyan tudják behajtani a tartozást tőle? Ha egy nem uniós cég (pl. szerb) tartozik egy uniós cégnek, az hogyan tudja behajtani a tartozást? Sajnos csak az európai fizetési meghagyást ismerjük e téren, de biztosan lennie kell ezekre is megoldásnak. Válaszukat előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR- és környezetvédelmi termékdíj

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Termékimport Ukrajnából

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó gyes mellett.

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31